• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

August 17, 2024 132

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και ΔΙΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσ\νίκης εξαπολύουν νέα “εξοντωτική επίθεση” εναντίον των δημόσιων σχολείων της περιοχής μας, (το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας). Μετά την περικοπή των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ ,τόσο πανελλαδικά όσο και από την η ΠΔΕ Κ.Μ. , τώρα επιτίθενται ξανά στα τμήματα γενικής παιδείας των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Οι Διευθυντές/τριες των σχολείων καλούνται, με προφορική εντολή να υπολογίσουν εκ νέου τα τμήματα, με βάση τον αριθμό των μαθητ(ρι)ών που εμφανίζονται σήμερα στο πληροφοριακό σύστημα (myschool). Και ενώ ήδη έχει προηγηθεί με απόφαση της Διεύθυνσης η έγκριση των τμημάτων ανά σχολείο. Με αυτό τον υπολογισμό εξαφανίζουν μαθητές των οποίων για διάφορους λόγους οι εγγραφές εκκρεμούν, είναι μετεξεταστέοι, ή επίκειται μετεγγραφή τους τον Σεπτέμβριο κλπ. Επίσης δεν λαμβάνονται ιδιαίτερες συνθήκες στα σχολεία, όπως χωρητικότητα αιθουσών ή μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες . Με βάση αυτό καλούνται επίσης οι διευθυντές να κάνουν αναθέσεις μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, για να βγουν λειτουργικά κενά και πλεονάσματα. Η προφορική αυτή εντολή της Διεύθυνσης σε συνέχεια προφορικής εντολής του γενικού γραμματέα του υπουργείου παιδείας κ. Κατσαρού θα οδηγήσει σε περικοπή τμημάτων στα σχολεία της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν όλα τα γυμνάσια των Συκεών θα χάσουν από ένα τμήμα καθώς και γυμνάσια στη Νεάπολη και την Πολίχνη, αν εφαρμοστεί ο νέος απαράδεκτος κόφτης.

Η περιστολή των τμημάτων θα ναρκοθετήσει τη λειτουργία των σχολείων και θα υποβαθμίσει τις συνθήκες μάθησης των μαθητών\τριων μας σε βάρος των μορφωτικών τους αναγκών.Με την ολοκλήρωση των εγγραφών και μετεγγραφών του Σεπτεμβρίου και τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό, με στοίβαγμα μαθητών σε υπεράριθμα τμήματα των 28 και 29 μαθητών ή με αντιπαιδαγωγική μετακίνηση τους σε άλλα σχολεία. Σοβαρές συνέπειες θα έχει η φοίτηση σε υπεράριθμα τμήματα για τους μαθητές με διαγνωσμένες αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Είναι προφανές πως η περικοπή τμημάτων γενικής παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια, πιθανά με βάση τις εγκυκλίους Κατσαρού, και σε κατευθύνσεις και ομάδες προσανατολισμού θα οδηγήσει σε νέα πλεονάσματα, υπεραριθμίες και μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε 2,3 ή και 4 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, και σε δραστική μείωση προσλήψεων αναπληρωτών. Οδηγεί δε στη συρρίκνωση των σχολείων ή και στην κατάργηση και συγχώνευση αύριο ορισμένων εξ αυτών! Εν μέσω κατακαλόκαιρου με κλειστά σχολεία οι προφορικές εντολές προς τους Δ/ντες(τριες) αποτελούν σαφή καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, αφού δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην άδεια.

Επιπλέον οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι προφορικές εντολές που δίνονται είναι παράτυπες και απαράδεκτες, αφού μεταφέρουν την ευθύνη στον/στην Δ/ντη/ντρια του σχολείου που είναι ο/η μόνος/η, που φαίνεται ότι αποφασίζει και υλοποιεί τη συγχώνευση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διοικητική απόφαση ούτε από τη Δ/νση, που έχει της ευθύνη κατά νόμο, ούτε από άλλον αρμόδιο για την πράξη αυτή! Καλούνται να εξαφανίσουν μαθητές από το δυναμικό του σχολείου, και να λειτουργήσουν τμήματα κατά παράβαση της νομοθεσίας ( αρ. διαγνώσεων, χωρητικότητα αιθουσών κλπ).

Η εντολή που δίνεται μέσα στο καλοκαίρι για αναθέσεις μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπως και η διαδικασία των υπεραριθμιών που προκύπτει από την περικοπή τμημάτων, είναι παράνομη, αφού οι αναθέσεις γίνονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, και οι υπεραριθμίες όπως ρητά προβλέπεται από το ΠΔ 50 και ΠΔ 100, ρυθμίζονται “με την έναρξη της σχολικής χρονιάς”.

Το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών, των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και του συμφώνου σταθερότητας. κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ προχωρούν στη δραστική περιστολή των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση, θεωρώντας κόστος τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές και την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια ευρώ χαρίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, υπέρογκα ποσά καταθέτουν στην κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών, πριμοδοτούν και ενισχύουν και στην εκπαίδευση την εισαγωγή και κερδοφορία επιχειρηματικών κύκλων. Το αφήγημα τους περί «ποιότητας της εκπαίδευσης» και «νέου ψηφιακού σχολείου» δεν στοχεύει παρά να αποκρύψει το φθηνό , ακόμα πιο ταξικό αγοραίο σχολείο της πολιτικής τους.

Η ΝΕΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü Από το Υπουργείο, τον ΠΔΕ, τον ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, την ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης να ανακαλέσουν την ανάλγητη, αντιεκπαιδευτική απόφαση. Καμιά περικοπή ή μετακίνηση μαθητών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή!

ü Οι Διευθυντές\τριες των σχολείων να μη προβούν σε καμιά αλλαγή ,εφόσον έχουν πάρει έγκριση για τα τμήματα του σχολείου τους. Να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τις προφορικές εντολές, η διαδικασία που τους εμπλέκουν είναι παράνομη.Οποιαδήποτε απόφαση Διεύθυνσης για τα τμήματα ανατρέπεται μόνο με νέα απόφαση της Διεύθυνσης. Και αν υπάρξει τέτοια απόφαση, θα πρέπει να εξηγεί τι άλλαξε και πότε ήταν σύννομη. Πριν ή μετά ;

ü Να εγκριθούν όλα τα τμήματα σε Γυμνάσια-Λύκεια-ΣΜΕΑΕ που έχουν ζητήσει τα σχολεία. Όλοι οι μαθητές να γραφτούν στα σχολεία τους και να μην μετακινηθούν.

ü 20μαθητές στο τμήμα, 15 σε κατευθύνσεις, Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕΛ,σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ.

ü Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη επιλογή των μαθητών στις Ξένες γλώσσες. Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία, όπως ίσχυε παλιότερα σε κάθε τμήμα.

ü Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

ü Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Να λειτουργήσουν με το ξεκίνημα της χρονιάς η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, καθώς και οι δομές εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα (ΔΥΕΠ, τάξεις υποδοχής, κ.ά.).

ü Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. 20 χιλιάδες τώρα στη Β/θμια για να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών, έστω και με μία σύμβαση εργασίας. Όχι στον ΑΣΕΠ.

ü Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών σε περισσότερα από 2 σχολεία.

ü Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση και με όλα τα κενά στη δημοσιότητα.

ü Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές\τριες.

Καλούμε:

τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης σε συντονισμένη δράση

την ΟΛΜΕ να κινητοποιηθεί άμεσα και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μην περάσει η μεθόδευση του ΥΠΑΙΘΑ περιστολής τμημάτων και συρρίκνωσης σχολείων.

τους φορείς του γονέων σε κοινό αγώνα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search