• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για το ζήτημα των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008

August 27, 2024 507

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                                                                    

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για το ζήτημα των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του  ΑΣΕΠ 2008

Για ένα ακόμα καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για τους 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που πραγματοποίησε. Η πραγματικότητα όμως δείχνει πως αυτοί οι διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό, πολύ πιο κάτω από τα πραγματικά κενά που υπάρχουν.

Από την 12ετία των παγωμένων διορισμών μέχρι και σήμερα, έχουμε για το διάστημα μετά το 2020 και κάτω από την πίεση του κλάδου, περίπου 36.000 διορισμούς σε Γενική και Ειδική Αγωγή. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2010 και μετά είναι πάνω από 56.000. Αντίστοιχα τα κενά των εκπαιδευτικών φέτος ήταν πάνω από 52.500, τα οποία καλύφθηκαν από αναπληρωτές, ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, αλλά και την αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη στους 27, τακτική που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με το κόψιμο χιλιάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό επιβεβαιώνει στην πράξη την πολιτική η οποία ακολουθείται από τις διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας, με την διαρκή απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο. Σε αυτή την εξίσωση έχουμε και την χρήση των αναπληρωτών, ως μέσο για το χτύπημα και των εκπαιδευτικών στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τελευταία πράξη στο έργο αυτό είναι και η προσπάθεια του υπουργείου να περάσει μέσω των νεοδιοριζόμενων την λεγόμενη αξιολόγηση, η οποία επιχειρεί να εμβαθύνει περαιτέρω το πέρασμα στο σχολείο της αγοράς, το οποίο είναι ξένο και μακριά, τόσο από τις ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν παιδεία και μόρφωση, όσο και των εκπαιδευτικών για πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Έτσι έχουμε για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ένα ατέλειωτο κυνήγι δεξιοτήτων μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν μια θέση αναπληρωτή, με την γνωστή σε όλους περιπλάνηση ανά την χώρα και τα ανάλογα έξοδα, τα οποία ο μισθός δεν καλύπτει σχεδόν ποτέ, με την ελπίδα ότι έτσι, ίσως κάποτε, έρθει η πολυπόθητη μονιμοποίηση, με ενδιάμεσους σταθμούς την χρόνια ετεροαπασχόληση και ανεργία.

Στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκονται εδώ και 15 χρόνια οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι κλήθηκαν να “αποδείξουν” για μία ακόμα φορά την αξία του πτυχίου τους, μόνο και μόνο για να μείνουν εκτός εκπαίδευσης για την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία λόγω του παγώματος των διορισμών, στερήθηκαν όμως σε αυτό το διάστημα ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα της αναπλήρωσης, λόγω της πολυνομίας από πλευράς διοίκησης του Υπ. Παιδείας ως προς αυτές τις προσλήψεις.

Σημείο σταθμός υπήρξε το 2019 ο νόμος Γαβρόγλου, ο οποίος μεταξύ άλλως προέβλεπε τον επιλεκτικό διορισμό μόνο 450 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είχαν ως τότε δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωναν, αφήνοντας εκτός όσους ως τότε, είτε δεν είχαν την ενημέρωση για να κινηθούν νομικά, είτε την οικονομική δυνατότητα, ή δεν είχαν ήδη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι υπόλοιποι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να μείνουν εκτός διορισμών, αλλά και να χάσουν ακόμα και την όποια ελπίδα αναπλήρωσης έστω, μιας και σβήστηκαν και τα όποια μόρια είχαν από την επιτυχία τους.

Η θέση του υπουργείου σταθερά έκτοτε είναι πως οι επιτυχόντες αυτοί είναι είτε εκπρόθεσμοι, λες και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει ημερομηνία λήξης, ή απλά άτυχοι, μιας και η επιτυχία τους στον διαγωνισμό συνέπεσε με την κρίση, το οποίο αρνείται έτσι στην πράξη την θέση που έχουν και οι ασεπίτες στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ  για άμεσο διορισμό, ακόμα και αν δεν διαθέτουν προσωπικές δικαστικές αποφάσεις, στην βάση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search