• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης

August 29, 2024 276

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, στη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα, το οποίο εισηγήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Παραθέτουμε το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταγγέλλει τις κλήσεις σε απολογία και τις απειλές καθαίρεσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αχαΐας, των διευθυντών σχολείων που συμμετέχουν  στην απεργία – αποχή που έχουν εξαγγείλει οι ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στην αντιδραστική “αξιολόγηση”.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η ΔΔΕ Αχαΐας ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, επιχειρούν να μετατρέψουν σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα των σχολείων βαραίνουν τις Κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πιστά τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ και έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μεταφορά του κόστους στους γονείς, τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε κυνηγούς χορηγών και σε πιστούς υπηρέτες των κατευθύνσεων και του περιεχομένου του εμπορευματοποιημένου σχολείου. Αυτές τις ιδιότητες έρχονται να ελέγξουν με τις αξιολογήσεις τους και γι’ αυτό καλούν σε απολογία και απειλούν με καθαίρεση τους διευθυντές που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το αρμόδιο Υπουργείο, να σταματήσουν την δίωξη και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search