• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

August 29, 2024 37

 

ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

             Μέσα στο κατακαλόκαιρο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα προχώρησαν σε νέες συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων. Συγκεκριμένα:

ü  3 συνάδελφοι (νεοδιόριστοι του ‘21) στη ΔΙΠΕ Ροδόπης παραπέμπονται στο Πειθαρχικό επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση

ü  13 (!) συνάδελφοι στη ΔΙΔΕ Κιλκίς παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό για τον ίδιο λόγο! Μάλιστα στο παραπεμπτικό που έλαβαν αναφερόταν ότι «η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται (σύμφωνα με το άρθρο 56 του νόμου 4823/21) είναι οι αποδοχές μηνός και επομένως τέτοια ποινή δε θα μπορούσε να επιβληθεί από τη Διευθύντρια ΔΙΔΕ Κιλκίς».

ü  2 νεοδιόριστες συναδέλφισσες στη ΔΙΔΕ Κοζάνης παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό για την συμμετοχή τους σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση

ü  1 διευθυντής στη ΔΙΔΕ Χανίων καλέστηκε σε απολογία επειδή και αυτός συμμετείχε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Το ίδιο και 1 διευθύντρια στη ΔΙΔΕ Λάρισας.

ü  Την ίδια στιγμή οι υπάρχουσες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται

Αυτό το νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων είναι πολύ σοβαρό και δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για το πώς θα προχωρήσει τα πράγματα σε σχέση με την αξιολόγηση τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Αφού:

1)       Προχωράει συντονισμένα σε ΜΑΖΙΚΕΣ διώξεις συναδέλφων (όχι μόνο συνδικαλιστών, ή μελών ΔΣ) σε όλη την Ελλάδα

2)       Στοχοποιεί ανοικτά το δικαίωμα στη συμμετοχή στην Απεργία Αποχή όλων των συναδέλφων, χτυπώντας το  δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Αυτή η κίνηση αποτελεί άλλο ένα ευθύ χτύπημα στον αγώνα.

3)       Επιδιώκει να δώσει εξαρχής ένα μήνυμα τρομοκρατίας και καταστολής σε οποιονδήποτε σκεφτεί έστω και να αγωνιστεί

Γίνεται ξανά φανερό ότι ο τελικός αποδέκτης όλης αυτής της βιομηχανίας διώξεων που στήνεται εδώ και χρόνια είναι ο ίδιος ο κλάδος, οι συνάδελφοι. Η στοχοποίηση των φωνών αντίστασης και των αγωνιστών που είδαμε το προηγούμενο διάστημα -και θα συνεχιστεί-θέλει να στείλει μήνυμα σε κάθε συνάδελφο, ότι μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, και θα κλιμακωθεί, θα πρέπει να συμμορφωθεί και να υποταχθεί.

Κυβέρνηση και Υπουργείο, δε βρίσκονται σε φάση υποχώρησης, αλλά ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη διαμαρτυρία. Θα επιδιώξουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση (ατομική και όχι μόνο) στο σύνολο των συναδέλφων. Αποτελεί ΚΕΝΤΡΙΚΗ τους ΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν ήταν τυχαίο το μπαράζ μηνυμάτων μέσα στον Αύγουστο σε νεοδιόριστους από ΔΙΔΕ για να δηλώσουν ότι «θέλουν να αξιολογηθούν». Σε αυτή την κατάσταση όσοι καμώνονται ότι τα δικαστήρια και οι νόμοι -τους- θα ανατρέψουν αυτήν τους την επιλογή δημιουργούν σύγχυση και αυταπάτες στον κόσμο. Η υποταγή στη νομιμότητα σημαίνει υποταγή στην επίθεση του συστήματος. Το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, πρέπει να πάρει απάντηση από τους συναδέλφους ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ. Οι κινήσεις που γίνονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κάνουν «διαμαρτυρίες στις κατά τόπους Διευθύνσεις», χωρίς να μιλάνε για προοπτική άμεσης απεργίας, απλώς για να λένε ότι κάτι έκαναν, δεν πρέπει να περάσουν!

Να γίνουν άμεσα ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλες τις ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ. Να συντονίσουν τις δράσεις τους για να  αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις. Στους δρόμους θα σπάσουμε την τρομοκρατία. Στους δρόμους θα νικήσουμε την επίθεση της αξιολόγησης. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Ø  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ø  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ø  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ø  ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search