• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

September 30, 2024 104

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΟΟΣΑ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το σύστημα και το κράτος συνεχίζουν την επίθεση στους εργαζομένους, ενώ παράλληλα βαθαίνει η πρόσδεση στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η αναγκαία απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, τη φτώχεια, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Όλα ταδημόσια αγαθάγίνονται πεδίο κέρδους,ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών εμπορευματοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας πλευρές στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με την πολιτική που επιδιώκει να εφαρμόσει και τους νόμους που ψηφίζει (ιδιωτικά ΑΕΙ, ΤΕΕ, Αξιολόγηση).Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγείακαι νομοθετεί ότι «όποιος πληρώνει, χειρουργείται», εκτοξεύει τις τιμές των φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα:

Η πρωτοφανής ακρίβεια, οι ανατιμήσεις σε ενοίκια-τρόφιμα-ρεύμα καύσιμα εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα και αποδεικνύουν ότι οι αυξήσεις που «δόθηκαν» είναι κοροϊδία. Αν αναλογιστούμε τους μισθούς του κλάδου, μιλάμε για μισθούς κάτω της επιβίωσης.

Την εικόνα αυτή δένουν η φορομπηξία, η διάλυση της δωρεάν δημόσιας υγείας, του δικαιώματος στην ασφάλιση. Καθιερώνεται η εξαήμερη εργασία, καταστρατηγείται με κάθε τρόπο το 8ωρο. Την ίδια στιγμή για το κεφάλαιο και την εργοδοσία υπάρχουν φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις.

Συγκροτείται «πολεμική οικονομία»: με δεκάδες δις σε πολεμικούς εξοπλισμούς, στήριξη του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, ΝΑΤΟϊκές βάσεις παντού.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Ø Το ΥΠΑΙΘΑ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι σε μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Προωθεί το «ψηφιακό» σχολείο. Ψήφισε τη δυνατότητα εφαρμογής της «ψηφιακής εκπαίδευσης» και σε άλλες τάξεις σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων. Το πρόγραμμα διδασκαλίας στο σπίτι μπορεί να γίνεται και με τηλε-«εκπαίδευση». Νομοθέτησε το λεγόμενο «ψηφιακό φροντιστήριο», συμπληρώνοντας το παζλ της τηλε-«εκπαίδευσης»!

Ø Για την αντιμετώπιση της «ενδοσχολικής» βίας δρα στην κατεύθυνση της καταστολής και της τιμωρίας, στρέφει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς τον έναν ενάντια στον άλλο και αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του σχολείου.

Ø Τα μέτρα αυτά αποτελούν τη συνέχιση της σκληρής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζουν σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των παιδιών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, αξιολόγηση, ιδιωτικά ΑΕΙ, ισοτιμία πτυχίων κολεγίων και ΑΕΙ κ.ά.).

Ø Οι μαζικές συμπτύξεις/καταργήσεις τμημάτων δείχνουν που πάει το πράγμα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών και της πολιτικής των περιορισμών και της λιτότητας. Για αυτό πρέπει να παλέψουμε από κοινού για να παρθούν όλες οι καταργήσεις τμημάτων πίσω. Δεν εφησυχάζουμε και δεν παζαρεύουμε τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων.

Η μείωση των δαπανών στην παιδεία, η μείωση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (π.χ. ν. 5083/2024 για τα ΕΠΑΛ) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΟΟΣΑ. Κυβέρνηση, υπουργείο παιδείας και Διευθύνσεις εκπαίδευσης προχωρούν στη δραστική περιστολή των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση, θεωρώντας κόστος τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

§ Η αξιολόγηση είναι το εργαλείο-άξονας για την υλοποίηση της επίθεσης στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό κυβέρνηση και υπουργείο έχουν σύρει αλλεπάλληλες φορές στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία κηρύσσοντας παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση κι εκβιάζοντας τους νεοδιόριστους. Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης ο κλάδος

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Σεπτέμβρης 2024 @.

μας δίνει εδώ και μια τριετία με μαζικότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη έναν τιτάνιο αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών-εκπαιδευτικών.

§ Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να επικεντρωθεί στις Γ.Σ., στην απεργία αποχή και στην αντίσταση μέσα στα σχολεία, και στους δρόμους. Αυτή την ώρα χρειάζεται μια άμεση απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό και την επιβολή της αξιολογικής διαδικασίας. Η οικοδόμηση της προοπτικής ενός παρατεταμένου απεργιακού αγώνα που θα ανατρέψει τις πολιτικές αυτές. Με απεργιακά ταμεία-επιτροπές αγώνα, διαδηλώσεις. Με σπάσιμο της λογικής της ανάθεσης.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο ζήτημα του φόβου των διώξεων και της καταστολή που θέλει να επιβάλει το σύστημα και η κυβέρνηση για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου. Έχουμε ξανατονίσει και αποδεικνύεται: ότι οι διώξεις αφορούν όλο τον κλάδο, κάθε εργαζόμενο που θα θελήσει να αγωνιστεί. Για αυτό παλεύουμε έτσι ώστε συλλογικά και στους δρόμους να σπάσει η τρομοκρατία. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οργανώνουμε τον αγώνα ενισχύοντας την από τα κάτω κίνηση του κλάδου στο πρωτοβάθμιο σωματείο ως τη μόνη προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο αντίστασης. Συμβάλλοντας στο να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα δικά μας χέρια, ενάντια στον υποταγμένο, εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει να σκύψουμε το κεφάλι. Κόντρα στη γραμμή της ήττας, των συμβιβασμών, της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο.

Στην κατεύθυνση από τα κάτω συντονισμού και ενοποίησης των δυνάμεων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για τη συγκρότηση ενός μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

ü Αυξήσεις στους μισθούς. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού, του ωραρίου πριν το 2013 και του κλεμμένου κλιμακίου μας 2016-2017.

ü Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης

ü Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Όχι στο προσοντολόγιο. Όχι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ü Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις! Κάτω τα χέρια από σωματεία-απεργία-αγώνα-αγωνιστές

ü Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση, με την άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης.

ü Να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις/καταργήσεις τμημάτων.

ü Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της τηλε-«εκπαίδευσης». Ούτε κουβέντα για «Εθνικό Απολυτήριο».

ü Ειρήνη - φιλία - αλληλεγγύη και συλλογική ευημερία των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσία από την Ουκρανία. Απεμπλοκή από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έξω η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα.

v ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (17-18/10). ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (25/10) ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

v ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 3/9 ΣΤΙΣ 18:30 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

v ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11 ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

v ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ-ΑΤΟΜΙΚΗ-ΜΕΝΤΟΡΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ)

v ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

v ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

v ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search