• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απεργία 21ης Σεπτεμβρίου: Διαδηλώσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

September 21, 2023 784

Ημέρα πανελλαδικής απεργίας, η 21η του Σεπτέμβρη, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θέτει σε συζήτηση σήμερα η Κυβέρνηση στην ολομέλεια της Βουλής και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει διεξαχθεί και η ψηφοφορία. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ μεγάλα εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, καθώς και δεκάδες σωματεία. Δε συμμετέχει η ΓΣΕΕ.

ΟΛΜΕ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία 

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. 

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ. 

Όλοι/ες στον Αγώνα!

Όλοι/ες στην Απεργία! 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

 

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Χανιά κ.ά): Για την Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.  

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).

Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου.

Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Πώς θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 & 3 . Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει από μέρες το «παρών» στη σημερινή απεργία, αλλά οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη διαφοροποίησαν –σε κάποιες περιπτώσεις– την κατάσταση. 

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι σε μετρό και ΗΣΑΠ προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Λίγο αργότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. ανακοίνωσε ότι οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι, ενώ άφηνε ανοιχτό το θέμα για το τι θα γίνει για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς  – Κηφισιά. Οι εργαζόμενοι των σωματείων επανήλθαν, τονίζοντας πως έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και θα την υλοποιήσουν. Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από τη ΣΤΑ.ΣΥ. που ανέφερε ότι τελικά δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου, οι στάσεις εργασίας κρίθηκαν παράνομες. Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημέρωσε «τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).  Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου, η προσφυγή εκδικάζεται την Πέμπτη, οπότε το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η απεργία αυτή κρίθηκε νόμιμη. 

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις είχε εξαγγείλει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Όσο για τα τρένα, η Hellenic Train ανακοίνωση ότι λόγω της απεργίας και της συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας.

 

«Παρών» στην απεργία και οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία

Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά: 

• Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.
• Να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ.
• Να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους «εν εξελίξει» διαγωνισμούς που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. 

Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) αναφέρει ότι η κυβέρνηση «φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας!», επειδή «έχουν άλλες προτεραιότητες! Να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να τρέξουν τις πράσινες μπίζνες σε μία χώρα που με δική τους ευθύνη έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search