• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όργιο τρομοκρατίας σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

October 07, 2024 123

Τις προηγούμενες μέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας έστειλε κλήσεις για παραπομπή σε πειθαρχικό στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη  απεργία –αποχή του κλάδου. Μια απεργία- αποχή που προκηρύχθηκε μετά από απόφαση χιλιάδων εκπαιδευτικών και πάνω και που με αυτή παλεύουμε ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς επίσης και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Αυτή  η εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται ως το αποκορύφωμα των εκβιασμών, των άμεσων και έμμεσων πιέσεων και απειλών και της απόπειρας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και καταγγέλθηκαν πολλές φορές.

Τα παραπάνω επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ο ΣΕΠΕ Φωκίδας και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30 μ.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα 12:00-14:00 για το πρωινό και 3ωρη στάση εργασίας 13:00-16:00 για το ολοήμερο.   

Η ανακοίνωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/10 ΣΤΗ 1.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες μέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας έστειλε κλήσεις για παραπομπή σε πειθαρχικό στους νεοδιόριστους συναδέλφους που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη  απεργία –αποχή του κλάδου. Μια απεργία- αποχή που προκηρύχθηκε μετά από απόφαση χιλιάδων εκπαιδευτικών και πάνω και που με αυτή παλεύουμε ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς επίσης και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Αυτή  η εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται ως το αποκορύφωμα των εκβιασμών, των άμεσων και έμμεσων πιέσεων και απειλών και της απόπειρας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και καταγγέλθηκαν από την πλευρά μας πολλές φορές. Απαράδεκτες ενέργειες που στρέφονται εναντίον όσων αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και τον παιδαγωγικό τους ρόλο, που παλεύουν για να μη μετατραπούν τα σχολεία σε πεδίο κερδοφορίας για εταιρίες και χορηγούς και να μη θεωρείται κόστος η μόρφωση των παιδιών και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά που υφίστανται ακόμη σε γενική και ειδική αγωγή, μαρτυρούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια ακριβώς είναι η πρεμούρα και η προτεραιότητα κυβέρνησης, υπουργείου και ΔΙΠΕ Φωκίδας. Να προωθήσουν με την καταστολή και τη βία τα σχέδια τους για ένα σχολείο εμπορευματοποιημένο, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα θεωρούνται κόστος και αριθμοί και θα πρέπει μάλιστα να το δέχονται αυτό με σκυμμένο κεφάλι.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δε θα τους περάσει!

Ο αταλάντευτος αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» θα συνεχιστεί μαζικά και ενωτικά, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ΔΙΠΕ να μας τρομοκρατήσει.

Όλοι μαζί ενωμένοι οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί της βάσης, που κρατάμε όρθια τα σχολεία και καταθέτουμε την ψυχή μας καθημερινά στο παιδαγωγικό μας έργο, θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με τις αποφάσεις του κλάδου μας και από κοινού με τους γονείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει και θα βγούμε νικητές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας γυρνάμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τον φόβο και επιχειρούν μαζί με τη ΔΙΠΕ να τρομοκρατήσουν και γινόμαστε μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Όλοι μαζί εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους διωκόμενους συναδέλφους. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ…ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!  Είναι υπόθεση όλων μας να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30 μ.μ.

στην παράσταση διαμαρτυρίας  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βαθμιας Εκπ/σης Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Φωκίδας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα 12:00-14:00 για το πρωινό και 3ωρη στάση εργασίας 13:00-16:00 για το ολοήμερο.   

Καλούμε επίσης, όλους τους φορείς της περιοχής, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις στήριξης και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

To Διοικητικό Συμβούλιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search