• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αργίες και απολύσεις επιβάλλουν τα πειθαρχικά - ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

October 10, 2024 115

Αργίες και απολύσεις επιβάλλουν τα πειθαρχικά
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Τρεις συνάδελφοι, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, που τους έχουν ασκηθεί διώξεις, κινδυνεύουν να απολυθούν.

Ο συνάδελφος Γιώργος Καββαδίας (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος των Παρεμβάσεων και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά), διώκεται γιατί εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τη διοίκηση.

Η συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά) δ ιωθεί γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές στο σχολείο της ενάντια σε αξιολογική διαδικασία.

Καλούνται και οι δυο σε ακρόαση από το πειθαρχικό της ΠΔΕ Αττικής, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για το αν θα βγει σε δυνητική αργία μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό.

Αντίστοιχη κίνηση για τον συνάδελφο Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά), ο οποίος διώκεται γιατί πήγε στο σχολείο της Χρύσας Χοτζόγλου, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜ, να συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών. Επειδή είναι αναπληρωτής, κινδυνεύει με απευθείας απόλυση.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο υπουργός. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ θα επιδιώξουν να προχωρήσουν σε ποιές για να κάμψουν τις αντιστάσεις, να λειτουργήσουν παραδειγματικά μπροστά στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί και απλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Αυτή η εξέλιξη δένει με όλα τα πειθαρχικά και τις απειλές προς τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή και στις αποφάσεις των σωματείων τους. Συνδέεται με όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια!

Αποτελεί ένα ΝΕΟ πρωτοφανές βήμα στην επίθεση απέναντι στον κλάδο. Μια πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί ΑΜΕΣΑ με απεργιακή κινητοποίηση. Όταν η κυβέρνηση μας απαγορεύει τον ΑΓΩΝΑ, το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, είναι ευθύ χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία των σωματείων σαν όργανα πάλη των εργαζομένων. Για αυτό και απαντάμε στον ΔΡΟΜΟ!

Ø  Μας πέταξαν το γάντι και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

Ø  Να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις και ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα

Ø  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Καλούμε ΟΛΕΣ τις ΕΛΜΕ και ΟΛΟΥΣ τους ΣΕΠΕ, αλλά και κάθε σωματείο να πάρουν αποφάσεις. Καλούμε τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (5/10) να πάρει απόφαση για το ζήτημα

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ


ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ Σ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search