• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές άλλοθι στα προβλήματα της εκπαίδευσης;

October 14, 2024 61

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΔΕ αναφέρονται με ανακοίνωσή τους στο ζήτημα των σχολικών εκδρομών που συζητήθηκε στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα και της νομικής προστασίας για όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές, πολυήμερες και μη, και της οικονομικής αποζημίωσης όπου αυτή κρίνεται αναγκαία, για όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες. Όμως, γιατί η προτεινόμενη "αποχή" να σταματάει στις 5 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5ήμερες της Γ΄ Λυκείου; Και γιατί εξαιρούν τα ταξίδια στο εξωτερικό τα οποία και πιο "ενδιαφέροντα" είναι και πιο "ακριβά" σε σχέση με όσα ζητήματα προκύπτουν στις πολυήμερες εκδρομές στο εσωτερικό;», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Πριν και κυρίως μετά τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ σηκώθηκε πολλή σκόνη για τις σχολικές εκδρομές με έναν τρόπο αποπροσανατολιστικό λες κι είναι το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τα σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Πρέπει να είναι σαφές ότι υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα και της νομικής προστασίας για όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές, πολυήμερες και μη, και της οικονομικής αποζημίωσης όπου αυτή κρίνεται αναγκαία, για όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες. Όμως, γιατί η προτεινόμενη "αποχή" να σταματάει στις 5 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν τις 5ήμερες της Γ΄ Λυκείου; Και γιατί εξαιρούν τα ταξίδια στο εξωτερικό τα οποία και πιο "ενδιαφέροντα" είναι και πιο "ακριβά" σε σχέση με όσα ζητήματα προκύπτουν στις πολυήμερες εκδρομές στο εσωτερικό;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανάγουμε το πρόβλημα με τις εκδρομές σε κεντρικό συνδικαλιστικό αίτημα και διεκδίκηση, όπως κάνει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, τη στιγμή που στα σχολεία και την εκπαίδευση γενικότερα υπάρχουν τόσα προβλήματα, που συνεχώς αυξάνονται. Προβλήματα όπως ότι ο/η νεοδιόριστος/η παίρνει 776 ευρώ, ότι απειλούνται με απολύσεις εκπαιδευτικοί για την συνδικαλιστική τους δράση για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση, ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και μεγάλη μείωση της χρηματοδότη-σης στα σχολεία με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών δίχως ουσιαστική αντικατάστασή τους.

Το τραγικό, αλλά κι επικίνδυνο είναι ότι δεν έχουν φέρει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ουσιαστική πρόταση μέχρι τώρα οι 6 του κυβερνητικού συνδικαλισμού για όλα τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου!.. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση για τις εκδρομές, αν και περιλαμβανόταν στην εισήγησή τους, καταψηφίστηκε. Γι΄ αυτό στη Γ.Σ. των προέδρων συγκέντρωσαν σε ψήφισμα υπογραφές, για να δώσουν “τη μητέρα των μαχών” μόνο για αυτό το θέμα κι όχι για την ακρίβεια, τους μισθούς, τις αντιδημοκρατικές διώξεις  κλπ και τις αναγκαίες δράσεις και κινητοποιήσεις απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα.

Το ψήφισμα δεν κατατέθηκε στη Γ.Σ. όπως προβλέπεται από το καταστατικό, αλλά αποσιωπήθηκε και τέθηκε στο Δ.Σ. στις 8/10 όπου πέρασε οριακά με ψήφους 6-5, για να πετύχουν οι 6 μια πύρρειο νίκη δίχως αντίκρισμα. Μάλιστα, στο ίδιο Δ.Σ. αρνήθηκαν προκλητικά κι απαράδεκτα και την πρόταση της ΔΟΕ για πανεκπαιδευτική απεργία στις 23/10 και την πρόταση δεκάδων ΕΛΜΕ να πάρει παναττικό ή πανελλαδικό χαρακτήρα η κινητοποίηση κατά διώξεων και δυνητικών αργιών την ίδια μέρα.

Είναι προφανές ότι η απόφαση για τις εκδρομές εισηγητικά απορρίφθηκε στις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. των ΕΛ-ΜΕ, και πέρασε τελικά από το Δ.Σ. με μια διαδικασία στα όρια της καταστατικής νομιμότητας. Από την πλευρά μας θα επανέλθουμε για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής της περιόδου διεκδικώντας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ τελικά να υπάρξουν θετικές αποφάσεις προς όφελος του κλάδου και των μα-θητών μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ τον ΑΓΩΝΑ για τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ και τα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ μας

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search