• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

October 14, 2024 51

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης με κοινή τους ανακοίνωση καλούν σήμερα (14/10) στο ΥΜΑΘ, και ώρα 14:00 σε κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.

Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ σας καλεί να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, ενάντια στο κύμα συγχωνεύσεων, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών, για τα τεράστια κτιριακά προβλήματα της περιοχής. Να γίνουμε ασπίδα απέναντι σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει, να διώξει αγωνιζόμενους συναδέλφους. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με όπλο τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Δίνουμε απάντηση στον “ψηφιακό υπουργό” και τα επιτελεία του Υπουργείου, που ήξεραν εξ αρχής ότι με την πολιτική που ακολουθούν οδηγούν τα σχολεία στην υπολειτουργία. Ο περιβόητος “εξορθολογισμός” – έτσι ονόμασαν τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις - που προσπάθησε να περάσει μέσα στο καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρα στη λογική ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας κοστίζει και άρα τα σχολεία πρέπει να τα βγάλουν πέρα με όσους εκπαιδευτικούς υπάρχουν στους πίνακες και όχι με ακόμη περισσότερους νέους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Το σχέδιό του για τη λειτουργία των σχολείων είναι στην ουσία να μην καλυφθούν ποτέ τα εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, κενά σε δασκάλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής αλλά και στις ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τον Ιούνιο. Και την ίδια στιγμή το Υπουργείο δε μονιμοποιεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους, τους κρατάει ομήρους, ενώ ο κλάδος αντιστέκεται στην αξιολόγηση υπερασπιζόμενος τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Βασικός καημός του υπουργείου είναι να εκβιάζει και να σέρνει σε διώξεις εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Μη μπορώντας να πείσει για την πολιτική του, καταφεύγει στη μόνη μέθοδο που ξέρει καλά: στον αυταρχισμό και τις απειλές στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Η απρόκλητη επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 4/9, οι διώξεις, τα πειθαρχικά και οι απειλές σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς σε μια σειρά ΔΙΔΕ αποτελούν κύριο συστατικό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του. Με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, μετά από απαίτηση του Υπουργού Παιδείας, καλεί την συνάδελφο Χ.Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με τηνπραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο συνάδελφος Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και αναπληρωτής και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον. Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και τον Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Φτάσαμε στο σημείο συνάδελφοι από το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας να κληθούν για διευκρινίσεις επειδή συμμετέχουν στην απεργία απόχη από μέντορες – συντονιστές που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ.

Καμιά ανοχή στην πολιτική των διώξεων και τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Καμιά ανοχή απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας! Γιατί η καταστολή πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική και γιατί ο κλάδος με τον αγώνα του έχει ξεσκεπάσει τα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ. Γιατί οι διώξεις έρχονται και από άλλους κλάδους όπου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε σκυφτούς κυνηγούς χορηγών!

Οργανώνουμε κινητοποιήσεις για να αποτραπούν οι συγχωνεύσεις, για την κάλυψη των κενών, για να σπάσουν τα πολυπληθή τμήματα, και ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού και των απειλών της διοίκησης σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Συνεχίζουμε με την κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων και απαιτούμε την άμεση υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων των δόκιμων εκπαιδευτικών:

Τη Δευτέρα 14/10 καλούμε σε συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ στις 2μμ με μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας. Την Τετάρτη 16/10 οργανώνουμε κινητοποίηση στις 2.30μμ στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 17/10 στις 2.30μμ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ü Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών -Να καλυφθούν όλα τα κενά – Μόνιμοι διορισμοί

ü Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα – Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις – Σύγχρονα ασφαλή σχολεία

ü Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων -Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος            Ο γραμματέας

Χρύσα Κοφίνα            Αντώνης Τσούκας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search