• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΟΕΝΓΕ: Σκόπιμη η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ με στόχο την σταδιακή ιδιωτικοποίηση Κάθε λεπτό που περνάει μας στοιχίζει ακριβά

June 10, 2023 653

 

Δυο τραγικά συμβάντα μέσα σε λίγα 24ωρα ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ. Στην Κω χάθηκε μια γυναίκα 63 ετών που απεβίωσε πάνω στην καρότσα αγροτικού ημιφορτηγού γιατί το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο του νησιού ήταν σε άλλο περιστατικό. Στην Νέα Μάκρη της Αττικής χάθηκε επίτοκη 19 ετών μετά από 5 (πέντε) ολόκληρες ώρες αναμονής για ασθενοφόρο.

Οι συνάδελφοι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί) κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθούν με αυτοθυσία στις αυξημένες ανάγκες, όμως το έργο τους σαμποτάρεται κυριολεκτικά από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικάΕίναι σκόπιμη η υποστελέχωση με στόχο την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών. Η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ τα 4 τελευταία χρόνια αποτελεί απροκάλυπτη κλιμάκωση αυτής ακριβώς της στόχευσης. Αντί για προσλήψεις οδηγών και διασωστών στο ΕΚΑΒ είχαμε την ιδιωτικοποίηση αρχικά των δευτερογενών διακομιδών με κρατικό χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Αντί για ανανέωση του στόλου τροχήλατων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα οχήματα που παρουσιάζουν συχνά βλάβες. Αντί για προσλήψεις γιατρών στο ΕΚΑΒ εξακολουθεί το επικίνδυνο χάος με επιφόρτωση του καθήκοντος συνοδείας βαρέως πασχόντων ασθενών (που διακομίζονται από ΚΥ σε νοσοκομείο ή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο) στους γιατρούς των ΚΥ και των νοσοκομείων, ακόμα και σε γιατρούς αγροτικούς ή νέους ειδικευόμενους με ελάχιστη εμπειρία. Αντί για στόλο ειδικά διαμορφωμένων ως ασθενοφόρων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και ειδικά διαμορφωμένων ως ασθενοφόρων ταχύπλοων του ΕΚΑΒ στελεχωμένων από γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, διακομιδές από νησιά εξακολουθούν να ανατίθενται στην Αεροπορία Στρατού ή στην Πολεμική Αεροπορία καθώς και στο Λιμενικό. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες φαντάζει άπιαστη πολυτέλεια η άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και διασώστες) κάτι που θεωρείται τελείως απαραίτητο σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Η εγκληματική διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης ,η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίσηης της υγείας ,η πολιτική που βάζει την υγεία και τη ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων κοστίζει ζωές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους υγειονομικούς του ΕΚΑΒ ,τα σωματεία ,τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς και απαιτούμε τα αυτονόητα :

-Την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες

-Την ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου ασθενοφόρων μέσων επίγειων – πλωτών – εναέριων.

Κάθε λεπτό που περνάει μας στοιχίζει ακριβά.

Όλοι και όλες στον αγώνα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search