• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προβλήματα με την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

April 15, 2020 552

 

Ε΄ΕΛΜΕ  ΑΘΗΝΑΣ     

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ  

   ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ   

Για την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων

            Με την  υπ. αριθμ. 44639 / Δ2/9-4-20  Υ.Α του ΥΠΑΙΘ που αφορά τα ΓΕΛ καθώς και με την υπ. αριθμ. Φ/6/44727/Δ4/9-4-20  Υ.Α του ΥΠΑΙΘ που αφορά τα ΕΠΑΛ, καθορίζεται η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με περικοπή σε σχέση με αυτή που επρόκειτο να διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2019-20, λόγω της αναστολής  της λειτουργίας των σχολείων ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

            Επειδή η εξασφάλιση ισότιμων συνθηκών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ζήτημα σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο για τους μαθητές, τους γονείς και για το εκπαιδευτικό κίνημα, τα ΔΣ των ΕΛΜΕ  Ε΄ΑΘΗΝΑΣ , ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ   και ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ θεωρούν  ότι θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιοι μαθητές να μην έχουν διδαχθεί μέχρι τις 11-3-20, ημερομηνία που έκλεισαν τα σχολεία, κάποια ενότητα από το τμήμα της ύλης που παραμένει μετά την περικοπή.  Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις εξετάσεις επί ίσοις όροις, ειδικά τώρα που έχει διακοπεί επί της ουσίας η προετοιμασία τους, αφού χάθηκε η φυσική επαφή της τάξης με τον διδάσκοντα. Η χρήση της τηλε-εκπαίδευσης δεν μπορεί να καλύψει ουσιαστικά τη μη διδαχθείσα ύλη και φυσικά δεν μπορεί να γίνει επίκληση αυτής για να θεωρηθεί πως καλύφθηκε το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Ως  ΔΣ ΕΛΜΕ  Ε΄ΑΘΗΝΑΣ , ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ   και  ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ  μετά από επικοινωνία με  σχολεία των  περιοχών μας  αλλά και από έγγραφο των Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας έγινε φανερό , ότι  υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ύλη που έχει διδαχθεί  και στην εξεταστέα. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα  καλούμε την ΟΛΜΕ   να  απαιτήσει  άμεση λύση  του προβλήματος της ύλης από  το ΥΠΑΙΘ  με σχετική παράσταση στο υπουργείο .

     Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν  διαπιστώνεται  περίτρανα  διαφορά  στην  ύλη την οποία ανακοίνωσε  το ΥΠΑΙΘ και   οφείλει άμεσα να ανακοινοποιήσει την εξεταστέα ύλη ώστε να είναι σύμφωνη με την ύλη που διδάχθηκε στο σύνολο των σχολικών μονάδων, μέχρι 11-3-20, δηλαδή με την ελάχιστη κοινή διδαχθείσα. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η επί ίσοις όροις συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις

                                    Τα Δ.Σ  των ΕΛΜΕ 

 Ε΄ ΑΘΗΝΑΣ , 

Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ   

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search