• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την άγρια επίθεση σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη

April 07, 2022 496
Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία καταγγέλλουν «την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές προσαγωγές». Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ψηφίσματα των Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής & Β΄ Αθήνας που μεταξύ έλλων επισημαίνεται
"Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον απεργών εργατών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές. Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό που κατευθύνεται στην Ανατολική Ευρώπη."
Αναλυτικά: 
 
A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)                                                       
  • ΟΥΤΕ ΓΗ - ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
  • ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον απεργών εργατών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές. Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό που κατευθύνεται στην Ανατολική Ευρώπη.

Η ΕΛΜΕ μας από την αρχή κατήγγειλε τόσο τη Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, όσο και την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο, απαίτησε το σταμάτημά του και καταδίκασε κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Οι ΝΑΤΟικοί, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά ,έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή συλλαμβάνονται επειδή διαδηλώνουν στο λιμάνι της πόλης τους. Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας προφανώς πως δεν τους βλέπει κανείς και μπορούν να είναι ασύδοτοι.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

 Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα!

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας χαιρετίζει τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Απρίλη με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και νεολαίων στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Οι προσαγωγές των απεργών εργατών μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες ψεύτικες κατηγορίες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν απεργούς και να υπάρχουν συλλήψεις, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, στον σημερινό και αυριανό πρέσβη των ΗΠΑ, στην υφυπουργό Εξωτερικών Β. Νούλαντ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, δε θα κάνουμε πίσω, θα απαντήσουμε με την καθημερινή μας δράση.Η τρομοκρατία δε θα περάσει!Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απαιτούμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία!!!

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης : Καταγγελία για συλλήψεις διαδηλωτών στην απεργία της 6/4

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές που στα πλαίσια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης κατέληξαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί έχει καταπλεύσει νατοϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία που ασκήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα ένας από τους διαδηλωτές να βρίσκεται στο νοσοκομείο και εννιά να προσαχθούν, ανάμεσά τους και δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, που κρατούνται αυτή τη στιγμή.

Το «έγκλημά» τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα των λαών.

· Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

· Να σταματήσουμε τον πολεμικό όλεθρο που στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών καταστρέφει χώρες και λαούς.

· Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                              Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                  Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search