• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι παράνομες μπίζνες με το δημόσιο του βουλευτή της Ν.Δ., Θέμη Χειμάρα και οι αστείες δικαιολογίες του

December 31, 2022 707

 

 
Ακολουθώντας τις οικογενειακές παραδόσεις, ο γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, βρίσκεται κι αυτός στα έδρανα της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Ο Θέμης Χειμάρας, λοιπόν, σαν άριστος νεοδημοκράτης και με όραμα να συμβάλει στην "διαρκή ανάπτυξη, της, κοινωνικής και οικονομικής ευημερία;", όπως έχει διακηρύξει από την πρώτη στιγμή που έκανε την παρουσία του στον πολιτικό στίβο, παρουσιάζεται συνεπής και αποτελεσματικός στην επιδίωξη των στόχων του. Και το αυτονόητο για τους δεξιούς πολιτικούς είναι ότι προτεραιότητα έχει η προσωπική τους "οικονομική ευημερία" ...

Όπως αποκαλύπτει, λοιπόν η εφημερίδα Dovumento, η ατομική επιχείρηση του κυβερνητικού βουλευτή έκανε παρανόμως business με δήμους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλους δημόσιους φορείς. Το έντυπο αποκαλύπτει ότι η επιχείρηση του βουλευτή Φθιώτιδας, εμφανίζεται να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ -σε προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων- από μία σειρά από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου από το καλοκαίρι του 2019 όταν εξελέγη μέχρι και σήμερα.

Κι ενώ είναι γνωστό ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται σε κάθε βουλευτή να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες με δημόσιους φορείς, ο "άριστος" βουλευτής της ΝΔ, "αποδίδει σε λάθος των… συνεργατών του την παράνομη δραστηριότητα της επιχείρησής του". 

Μας δουλεύει δηλαδή κι' από πάνω ισχυριζόμενος ότι λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων, δεν είχε προσωπική ενασχόληση με την επιχείρησή του και οι συνεργάτες του αγνοούσαν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και συνέχιζαν τη συνεργασία με ΟΤΑ και άλλους δημόσιους φορείς. 
Δηλαδή οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα πλαίσια που έπρεπε να κινηθεί η εμπορική δραστηριότητα του μαγαζιού του, και ο ίδιος σαν ιδιοκτήτής της επιχείρησή του, δεν είχε ιδέα για τις μπίζνες που έκανε.

Είπαμε να σερβίρουν σανό τα στελέχη του "επιτελικού" κράτους, όλα όχι και σε τόσες δόσεις .. Ακόμα και η κυβερνητική διαδικτυακή "Ομάδα Αλητείας" θα δυσκολευτεί να τον χωνέψει.  

 

 

Όταν είσαι επιχειρηματίας και "εκλεκτός της οικογένειας Μητσοτάκη" ...

 

Συμπληρωματικά με την προηγούμενη ανάρτησή μας, για τις παράνομες μπίζνες του βουλευτή της Ν.Δ. Θέμη Χειμάρα, να προσθέσουμε και ένα σχετικό απόσπασμα από το δημοσίευμα του Documento, για τον ¨εκλεκτό" της  οικογένειας Μητσοτάκη, επιχειρηματία - βουλευτή:

Το άρθρο 57 του Συντάγματος της Ελλάδας είναι σαφές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός βουλευτή: «Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου». Ακόμη πιο ξεκάθαρα ορίζει τι περιλαμβάνεται στο «Δημόσιο», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ΟΤΑ και οι επιχειρήσεις τους.

Συνεπώς, κατά το σύνταγμα, ένας βουλευτής έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε εταιρείες και να φέρει οποίαδήποτε από τις παραπάνω ιδιότητες, αρκεί η εταιρεία να μην έχει δοσοληψίες με τον δημόσιο τομέα.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ένας κυβερνητικός βουλευτής να είναι διαχειριστής και διευθυντής εταιρείας που αναλαμβάνει προμήθειες από δημόσιους φορείς και μάλιστα σε ύψος που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ; 

Οσα αποκαλύπτουμε σήμερα εκθέτουν τόσο τον βουλευτή Θεμ. Χειμάρα όσο και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. 
Με πατέρα που θήτευσε δίπλα στον πατέρα του πρωθυπουργού έχοντας πολλαπλές θητείες στην τοπική αυτοδιοίκηση θητείες στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τον ίδιο να ξεκινάει την πολιτική του καριέρα οτο πλευρό του Κ. Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι πρόκειται για ακόμη έναν εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search