• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκρηκτική καταγγελία ΟΕΝΓΕ ότι το ΕΚΑΒ κάλεσε την αστυνομία αντί να περιθάλψει μετανάστη!

June 29, 2023 776

 

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ένα απαράδεκτο, απάνθρωπο περιστατικό καταγγέλλει αρχίζοντας την καταγγελία με αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και κάνοντας λόγο για ανοιχτά ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία διώκεται με βάση τη νομοθεσία ρατσιστικών εγκλημάτων.

Με πύρινο, καταγγελτικό λόγο, αποκαλύπτει ότι προσωπικό του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να περιθάλψει ασθενή και να τον μεταφέρει σε Κέντρο Υγείας, ειδοποίησε την αστυνομία, επειδή ο άνθρωπος ήταν αλλοδαπός, δεν είχε χαρτιά και ΑΜΚΑ. 

Η Ομοσπανδία των Νοσοκομειακών Γιατρών σχολιάζει ότι «Η κλήση της αστυνομίας συνιστά ρατσιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά και διώκεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ρατσιστικών εγκλημάτων. Συνιστά κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισημαίνει ότι «καλλιεργείται σκόπιμα η πεποίθηση πως αν δεν ειδοποιείται η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις τότε οι υγειονομικοί μπορεί να … διωχθούν ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση παράνομων μεταναστών». και ζητά να διερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Αθήνα 26 Ιουνίου 2023

Είναι νωπές οι μνήμες από το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, το έγκλημα που έπνιξε στον υγρό τάφο της Μεσογείου μανάδες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, τα όνειρα για μία καλύτερη ζωή σε εκατοντάδες κατατρεγμένους από τον πόλεμο και της προσφυγιά. 

Ένα ακόμη γεγονός έρχεται να αποκαλύψει τη βαρβαρότητα σε βάρος των κατατρεγμένων και των ξεριζωμένων.

Γνωστοποιήθηκε στην Ομοσπονδία μας από συναδέλφους η απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς του ΕΚΑΒ σε σχέση με τη διακομιδή ασθενούς από Κέντρο Υγείας προς νοσοκομείο, λόγω του ότι ο ασθενής ήταν αλλοδαπός χωρίς ΑΜΚΑ και “χαρτιά”. Το ΕΚΑΒ όχι μόνο καθυστέρησε τη διακομιδή, αλλά θεώρησε σκόπιμο να ενημερωθεί η αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ο ασθενής υπό κράτηση και προς απέλαση.

Η κλήση της αστυνομίας συνιστά ρατσιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά και διώκεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ρατσιστικών εγκλημάτων. Συνιστά κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων καλλιεργείται σκόπιμα η πεποίθηση πως αν δεν ειδοποιείται η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις τότε οι υγειονομικοί  μπορεί να … διωχθούν ποινικά σε βαθμό κακουργήματος (!) για διακίνηση παράνομων μεταναστών (!).

Κάθε ανθρώπινη ζωή, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, φυλής, φύλου, οικονομικής κατάστασης, κάθε άνθρωπος ξεριζωμένος από τον τόπο του, από την πατρίδα του εξαιτίας της φτώχειας και των πολέμων, μετανάστης, πρόσφυγας, πρέπει να έχει την προσοχή και την φροντίδα των γιατρών, των νοσηλευτών, του ΕΚΑΒ, όλων των εμπλεκομένων στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Οι χώροι παροχής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας οφείλουν να λειτουργούν ως άσυλο για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και όχι να λειτουργούν ως χώροι «εκκαθάρισης» «νόμιμων» και «παράνομων»  μεταναστών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούμε ο συγκεκριμένος ασθενής και κάθε άλλος ασθενής να αντιμετωπιστεί ισότιμα και να παρέχονται όλες οι αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες. Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν επρόκειτο για πιο σοβαρή περίπτωση, εξαιτίας της καθυστέρησης διεκπεραίωσης της διακομιδής. Θεωρούμε απαράδεκτο να μπαίνουν εμπόδια στην έγκαιρη άφιξη οποιουδήποτε ασθενούς στο νοσοκομείο επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ ή νομιμοποιητικά χαρτιά.

Η καθιέρωση τέτοιων πρακτικών, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει μεγάλη μερίδα κατοίκων της χώρας να σταματήσουν να απευθύνονται σε δημόσιες δομές την ώρα της ανάγκης τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία τους.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν  οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί να “καταδίδει” στην αστυνομία τους κατατρεγμένους. Εμείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς μας να τους περιθάλπουμε και να τους παρέχουμε την αναγκαία θεραπευτική αντιμετώπιση ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, χρώματος θρησκείας κ.λπ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτή είναι η μοναδική υποχρέωση που έχουμε και καμία άλλη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search