Γράφει η Τζίνα Μοσχολιού στα σημερινά «Νέα»: «Είναι προφανές εκ των γεγονότων ότι ο Αρειος Πάγος δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα στοιχεία για το πώς οργανώθηκαν οι “Σπαρτιάτες“ και ποιος ήταν ο ρόλος του Κασιδιάρη. Δεν τα είχε διότι δεν ασχολήθηκε καμιά αρχή για να τα συλλέξει, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει, για λόγους προστασίας του πολιτεύματος, να περιοριστεί η δράση του. Για να το πούμε απλά: Σε μια χώρα όπου ακούγαμε προ μηνών ότι είναι απολύτως εντάξει να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί για λόγους εθνικής ασφαλείας, που η ίδια εισαγγελέας της ΕΥΠ έλεγε ότι θα ενέκρινε ακόμη και την παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας αν χρειαζόταν, είναι δυνατόν να δεχτούμε ως λογικό ότι καμιά υπηρεσία δεν ασχολούνταν με το τι κάνει, με ποιον μιλάει και τι σχεδιάζει ο Κασιδιάρης μέσα στη φυλακή;»

Είναι μία από τις πολλές τοποθετήσεις που γράφονται ή εκφωνούνται τις τελευταίες μέρες, σε μια προσπάθεια να βγει λάδι ο Μητσοτάκης για την είσοδο των νεοναζιστών Κασιδιαραίων στη νέα Βουλή και να πέσουν οι ευθύνες στις κρατικές υπηρεσίες που… «πιάστηκαν στον ύπνο». Εμφανίζεται ως έξυπνη τοποθέτηση, όμως λίγο να την ξύσεις θα αποκαλυφθεί η κουτοπονηριά της. 

Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ψέμα. Αν υποθέσουμε ότι ο Αρειος Πάγος δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα στοιχεία για τη σπαρτιάτικη προβιά των νεοναζιστρών Κασιδιαραίων, δεν τα είχε γιατί δεν τα αναζήτησε. Μπορούσε να τα έχει, μέσω της δυνατότητας που του έδωσε ο σχετικός νόμος. Επειδή το Α1 Τμήμα του ΑΠ αποτελείται από εμπειρότατους δικαστές, δεν μπορεί να μην τράβηξε την προσοχή τους η συμμετοχή για πρώτη φορά ενός κόμματος με όνομα που παραπέμπει στο φασιστικό χώρο. Δεν μπορεί να μην έψαξαν τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και να μην πληροφορήθηκαν ότι σ’ αυτά συμμετέχουν Κασιδιαραίοι και επομένως οι «Σπαρτιάτες» έχουν «υποκρυπτόμενη ηγεσία» τον Κασιδιάρη.

Εμείς, με ένα πρόχειρο και υπό την πίεση του χρόνου ψάξιμο, ανακαλύψαμε και αποκαλύψαμε αμέσως πως τουλάχιστον εφτά από τους υποψήφιους των «Σπαρτιατών» ήταν προβεβλημένα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη. Δεν χρειαζόταν καν να παρακολουθείται ο Κασιδιάρης από τις μυστικές υπηρεσίες, όπως γράφει η συντάκτρια των «Νέων». Οι μυστικές υπηρεσίες ήξεραν ότι οι υποψήφιοι του Στίγκα ήταν υποψήφιοι του Κασιδιάρη. Οπως ήξεραν ποιοι επισκέπτονται τον Κασιδιάρη στη φυλακή, με ποιους μιλάει στο τηλέφωνο και τι λέει (μόνο αφελείς θα πιστέψουν ότι τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής δεν είναι «βυσματωμένα»). Επομένως, ο Αρειος Πάγος γνώριζε ποια είναι η «υποκρυπτόμενη ηγεσία» του μορφώματος με μπροστινό τον Στίγκα.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη, εξίσου σημαντική πλευρά που η δημοσιογράφος την παρέκαμψε. Η ρύθμιση Βορίδη έδωσε τη δυνατότητα στα κοινοβουλευτικά κόμματα να υποβάλουν στον Αρειο Πάγο υπομνήματα για κόμματα που πρέπει να απαγορευτούν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν υπομνήματα για την απαγόρευση του μορφώματος του Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μάη και για την απαγόρευση του δήθεν συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων, που υπέβαλε ο Κασιδιάρης για τις εκλογές της 25ης Ιούνη. Για τους «Σπαρτιάτες» τίποτα. Δεν ήξεραν; Τους παραπλάνησε ο Κασιδιάρης;

Αστεία πράγματα. Ηξεραν πολύ καλά. Ιδιαίτερα η ΝΔ που είχε όλη την πληροφόρηση από την Ασφάλεια και την ΕΥΠ/ΚΥΠ (ας αφήσουμε που και χωρίς αυτή τη βοήθεια, το πολυπληθές κομματικό επιτελείο θα μπορούσε να βρει όλα τα στοιχεία για τους νεοναζιστές Κασιδιαραίους που μεταμφιέστηκαν σε «Σπαρτιάτες»).

Δεν υπέβαλαν υπόμνημα για απαγόρευση του νέου νεοναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη, γιατί εκτιμούσαν ότι οι «Σπαρτιάτες» θα διεμβόλιζαν τη «Νίκη» και θα αλληλοεξουδετερώνονταν. Οπως έχουμε ξαναγράψει, ο Μητσοτάκης έκανε μια τρύπα στο νερό και στο τέλος κατάφερε να τους βάλει και τους δύο στη Βουλή, χάνοντας γύρω στις εννιά έδρες που θα ενίσχυαν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Επειδή ο Μητσοτάκης (με ακόλουθο το ΠΑΣΟΚ) θέσπισε αυτή την άθλια νομοθεσία, που κάθε άλλο παρά αντιναζιστική νομοθεσία είναι, μόνο και μόνο για να αποκλείσει το μόρφωμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή (αλλά με όλα τα ναζιφασιστικά μορφώματα να απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία δράσης, ακόμη και όταν έχουν χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση με απόφαση ανώτερου δικαστηρίου) και ο ίδιος ζήτησε να «περάσουν» από τον Αρειο Πάγο οι μεταμφιεσμένοι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι με την ελπίδα ότι θα αλληλοεξουδετερωθούν με τη χριστιανοφασιστική «Νίκη», βάζει τώρα όλα τα παπαγαλάκια να γράφουν παραπλανητικά πονήματα, αναδεικνύοντας τον Κασιδιάρη σε… «μεγάλο σκακιστή» (έτσι τον αποκαλούσε ειρωνικά ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος).

Αυτή η εργαλειοποίηση των νεοναζιστικών συμμοριών βάσει των εκλογικών υπολογισμών που κάνουν τα αστικά κόμματα εξουσίας, αποκαλύπτει τον κάλπικο αντιφασισμό τους.

ΥΓ. Ο Στίγκας, ο αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη, αναγκάζεται να παραδεχτεί πως «εφτά-οχτώ» βουλευτές του προέρχονται από το μόρφωμα «Ελληνες». Εχοντας απέναντί του τους γνωστούς «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» της αστικής δημοσιογραφίας, εξακολουθεί να πουλάει το ίδιο παραμύθι, ότι το κόμμα είναι δικό του, ότι δεν είχε καμιά επαφή με τον Κασιδιάρη και ότι έμαθε για τη στήριξή του από την τηλεόραση. Εμείς θα δώσουμε ένα ακόμα στοιχείο. Δείτε πώς εμφανιζόταν ο Κατσιβαρδάς σε διαδικτυακό φασιστοκάναλο στις 11 Ιούνη!

Ποιος Στίγκας; Αυτός δεν υπάρχει ούτε ως φωτογραφία. Οι «Σπαρτιάτες» είναι ο Κασιδιάρης. Και ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος Τύπου του Στίγκα ήταν εξαρχής εκπρόσωπος Τύπου του Κασιδιάρη και έστελνε το μήνυμα στους ψηφοφόρους του νεοναζισμού ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι το κόμμα του Κασιδιάρη. Το γεγονός ότι ο Κατσιβαρδάς σχετίζεται και με χριστιανοφασιστικούς κύκλους ενέτεινε την (φρούδα, όπως αποδείχτηκε) ελπίδα του Μητσοτάκη ότι το μόρφωμα-προβιά του Κασιδιάρη θα έκοψε ψήφους από τη «Νίκη» και θα έμεναν και τα δύο μορφώματα εκτός Βουλής.