• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εμπρός για το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!

July 09, 2023 740

 

 

Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας είναι εδώ!  Φέρνει μαζί του τις συλλογικές αντιστάσεις, την αλληλεγγύη, τη χαρά των αγώνων για δικαιοσύνη και συνύπαρξη. Την ορμή και τη διάθεση των πολλών που στέκονται στο πλάι των μεταναστ(ρι)ών ενάντια στο ρατσισμό. Τη διάθεσή τους να συναντηθούν, να χορέψουν, να αγκαλιαστούν, να μετατρέψουν το ζόρι σε ένα συλλογικό δάκρυ, ένα συλλογικό γέλιο.

Στον αντίποδα των επίσημων κρατικών εορτασμών και των παρελάσεων, τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ είναι οι δικές μας γιορτές, οι γιορτές των από τα κάτω, είναι εδώ αποδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες έχουν πέσει θύματα των παράνομων επαναπροωθήσεων (pushbacks) προς την Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται πουθενά καθώς απάγονται μόλις φτάνουν στα νησιά ή αφήνονται μέρες και εβδομάδες στην τύχη τους σε νησίδες του Έβρου, ξυλοκοπούνται και ληστεύονται πριν σταλούν πίσω στην Τουρκία.

Χιλιάδες οικογένειες προσφύγων υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τα διαμερίσματα ευάλωτων ομάδων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ενώ προσφυγόπουλα εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες όπου φοιτούσαν αναγκασμένα να ακολουθήσουν τις οικογένειές τους σε προσφυγικά στρατόπεδα έξω από τις πόλεις χωρίς καμία πρόνοια για την υγεία και την εκπαίδευσή τους.

Χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν εδώ, αναγκάζονται να δίνουν εξετάσεις «πατριδογνωσίας» για να αποκτήσουν τα αυτονόητα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες που μένουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα, στοιβάζονται σε ουρές στην Πέτρου Ράλλη για ανανέωση της άδειας διαμονής με το άγχος της απόρριψης να κυκλώνει τις ζωές και τις επιλογές τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα χωράφια, στις οικοδομές, στα μηχανάκια περπατούν με το βλέμμα κάτω, αποφεύγουν την αστυνομία, φοβούνται να ζητήσουν μισθό από το αφεντικό.

Δεν σιωπούμε απέναντι στις κρατικές ρατσιστικές πολιτικές. Η σιωπή είναι συνενοχή.  Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις βαρβαρότητες που γίνονται στα ελληνικά σύνορα, , τα εμπόδια στην απόκτηση «χαρτιών»,  τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστ(ρι)ών στους χώρους εργασίας, τους φράχτες που υψώνονται.

Εμείς τους απαντάμε: Οι φράχτες την πλατωσιά του κόσμου μας στενεύουν!

Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, απλώνει ένα φως πέρα από τη σκιά των εκλογών και των ρατσιστικών κρατικών πολιτικών. Μπλέκει φυλές, γλώσσες, γεύσεις και ακούσματα αμφισβητώντας όσο μπορεί την κυριαρχία.

Μέσα από τη συμμετοχή μεταναστευτικών κοινοτήτων, συζητήσεις, προβολές, κουζίνες, συναυλίες, παιδαγωγικά δρώμενα, φωτογραφικές εκθέσεις, το Φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.

Πολύ περισσότερο όμως είναι εδώ για να αναδείξει και στηρίξει τους αγώνες ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, εθνικισμούς, ρατσισμό και καταπίεση.

Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search