• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Επείγουσα ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

October 26, 2023 586

Επείγον: Πολιτικό Γραφείο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Απευθύνουμε χαιρετισμό στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό που αντιστέκεται πεισματικά στο αδύνατο, ως ένα παράδειγμα της θρυλικής αγάπης για την πατρίδα του, και επιβεβαιώνει την αξία του για ζωή, αξιοπρέπεια, επιβίωση και παραμονή στη γη της καταγωγής του, απέναντι στους Σιωνιστές εισβολείς της αποικιοκρατικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες, την πρωτοπορία αυτού του λαού, τους μεγάλους ηγέτες του και τους μαχητές της αντίστασης, στα γιγαντόπαιδά μας, τους στρατηγούς του θάρρους και της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της σταθερότητας, στις δοξασμένες οικογένειες που θα παραμείνουν αθάνατες στο διάβα της ιστορίας, ονόματα που δεν έχουν σβηστεί και δε θα σβηστούν.

Απευθύνουμε χαιρετισμό στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, στον λευκό στρατό των αγγελιαφόρων της ανθρωπιάς μας, καθώς πολεμούν τον θάνατο για χάρη της ζωής, καθώς και στους ευγενείς στρατιώτες της αλήθειας στα μέσα ενημέρωσης, τον φακό που κυνηγάει τον εγκληματία και ρίχνει τις μάσκες από το πρόσωπο του δολοφόνου.

Απευθύνουμε χαιρετισμό στην Παλαιστινιακή Αντίσταση με όλες τις παρατάξεις της, καθώς ανακτά την πρωτοβουλία και παίρνει στα χέρια της το χρόνο της μάχης και τη φύση της σύγκρουσης με την κατοχή, η οποία (ενν. η Παλαιστινιακή Αντίσταση) την έβγαλε από τον κύκλο της αντίδρασης, τους όρους εμπλοκής, που της είχαν επιβληθεί, και αρνήθηκε να παραμείνει όμηρος του ημερολογίου της καθημερινής βίας κατ’ εξακολούθηση.

Αναγγέλλουμε την ολοκληρωμένη εθνική κινητοποίηση του Παλαιστινιακού λαού μας παντού, και θεωρούμε ότι η μακροχρόνια μάχη, κομβική στην ιστορία του Παλαιστινιακού αγώνα, απαιτεί σταθερότητα, σταθερότητα και κλιμάκωση της αντιστασιακής δράσης, για να ανατρέψει το κάλεσμα του εχθρού να ολοκληρώσει τον πόλεμο του 1948 και να διαπράξει μια νέα καταστροφή.

Αυτό το ηρωικό έπος, το οποίο είναι γραμμένο με το καθαρό αίμα της ζωντανής σάρκας του Παλαιστινιακού ονείρου, με τις επιπτώσεις του, αποτέλεσε υπαρξιακή απειλή για την οντότητα, αναζωπύρωσε την ελπίδα των Παλαιστινίων και των Αράβων να επαναφέρουν το σχέδιο της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και κατέστρεψε την εικόνα της ανίκητης υπεροχής του (σιωνιστικού) στρατού.

Καλούμε να συνεχιστούν τα λαϊκά και μαζικά κινήματα σε αραβικό και διεθνές επίπεδο και να δυναμώσουν οι φωνές των υποστηρικτών της υπόθεσης, των φιλελεύθερων οργανώσεων και δυνάμεων, των φιλικών και συμμαχικών χωρών, των αριστερών και προοδευτικών, αραβικών και διεθνών κομμάτων, που θα οδηγήσουν στην απομόνωση της οντότητας αυτής.

Ο εχθρός επιχειρεί παράλογους βομβαρδισμούς για να καταστρέψει το ηθικό, να τιμωρήσει το λαϊκό εκκολαπτήριο της αντίστασης και να μετατρέψει τη νίκη σε ήττα. Για να σπάσει τη νίκη που πέτυχε ο λαός μας, η σταθερότητα του, και αυτό που το πεδίο της μάχης έδειξε, ότι δηλαδή η Παλαιστινιακή Αντίσταση διέπρεψε ήδη από το πρώτο στάδιο και προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις τάξεις της κατοχής.

Το Πολιτικό Γραφείο διαβεβαιώνει ότι η μάχη συνεχίζεται, η αντίσταση συνεχίζεται, και η χερσαία επίθεση θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση των επόμενων εξελίξεων, ειδικά μετά την πτώση του σκιάχτρου του κατοχικού κράτους, γεγονός που διέλυσε την εικόνα του, η οποία δε θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν.

Η μάχη με την κατοχή δεν έχει τελειώσει ακόμα. Καμία φωνή δεν είναι πιο δυνατή από τη φωνή της αντίστασης, τη φωνή της ενότητας της εθνικής θέσης και της απήχησής της στο έδαφος, στο έδαφος μέσα από την κοινή δράση και μέσα από τον ολοκληρωμένο εθνικό λόγο. Μέσα από την επιβεβαίωση ότι αυτή η μάχη είναι η μάχη του παλαιστινιακού λαού με όλες τις παρατάξεις, τις οργανώσεις και τις συνιστώσες του.

Η επίθεση συνεχίζεται και η μάχη με την κατοχή δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη της ελευθερίας και ας νικήσουμε μαζί. Το πεπρωμένο μας είναι ένα, το μέλλον μας είναι ένα, ο εχθρός μας είναι ένας. Αυτό που έρχεται μπορεί να είναι το πιο άγριο, αλλά η θέληση για τη νίκη είναι μεγάλη.

Το Πολιτικό Γραφείο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στάθηκε στο ηρωικό έπος της “Εβδόμης του Οκτώβρη” που διεξήγαγε η Παλαιστινιακή Αντίσταση, αφού ταπείνωσε τον εχθρικό στρατό και έβαλε τη μύτη του στο χώμα, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας στρατός (ενν. ο σιωνιστικός) που μπορεί να νικηθεί και ότι ο Παλαιστίνιος μαχητής είναι ικανός να νικήσει. Το Πολιτικό Γραφείο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συζήτησε τις επιπτώσεις του νέου κομβικού σταδίου μετά την “Πλημμύρα του Αλ-Άκσα”, τις προκλήσεις του σιωνιστικού/ιμπεριαλιστικού πολέμου και την ανάφλεξη ενός υστερικού, ανταποδοτικού πολέμου μέσα από σειρά αιματηρών σφαγών έως τη γενοκτονία του λαού μας στον αγαπημένο μας τομέα (ενν. τη Γάζα). Σε αυτά τα πλαίσια, εξετάζοντας τις διαστάσεις αυτής της επίθεσης, όλες τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματά της, καθώς και τις προκλήσεις, τα καθήκοντα και τις προοπτικές του επόμενου σταδίου, το Πολιτικό Γραφείο τόνισε τα εξής:

Πρώτον, χαιρετίζουμε τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό που αντιστέκεται πεισματικά στο αδύνατο, που αποτελεί παράδειγμα της θρυλικής αγάπης για την πατρίδα του και επιβεβαιώνει την αξία του για ζωή, αξιοπρέπεια, επιβίωση και παραμονή στη γη της καταγωγής του, απέναντι στους Σιωνιστές εισβολείς της αποικιοκρατικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που εκτοξεύει βόμβες λευκού φωσφόρου και χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένα όπλα που προκαλούν γενοκτονία. Που διαπράττει σφαγές κατά χιλιάδων παιδιών, γυναικών και ανδρών σε ένα σκηνικό, που καταστρέφει την ανθρωπότητα και προκαλεί καταστροφές και ερήμωση στα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών, τις οποίες κατεδάφισαν πάνω στα κεφάλια τους, σε μια συστηματική πολιτική εξόντωσης του λαού μας σε πόλεις, χωριά και στρατόπεδα.

Δεύτερον, αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες, την πρωτοπορία αυτού του λαού, τους μεγάλους ηγέτες του και τους μαχητές της αντίστασης, στα γιγαντόπαιδά μας, τους στρατηγούς του θάρρους και της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της σταθερότητας, στις δοξασμένες οικογένειες που θα μείνουν αθάνατες στην ιστορία, ονόματα που δεν έχουν σβηστεί και δε θα σβηστούν. Χαιρετίζουμε το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, τον λευκό στρατό των αγγελιαφόρων της ανθρωπιάς, καθώς πολεμούν τον θάνατο για χάρη της ζωής, καθώς και τους ευγενείς στρατιώτες της αλήθειας στα ΜΜΕ, τον φακό που κυνηγάει τον εγκληματία και ρίχνει τις μάσκες από το πρόσωπο του δολοφόνου, ώστε να αφυπνιστεί η συνείδηση της ανθρωπότητας και να αφυπνιστούν οι αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς σε αυτόν τον κόσμο.

Τρίτον, χαιρετίζουμε την Παλαιστινιακή Αντίσταση με όλες τις παρατάξεις της, καθώς ανακτά την πρωτοβουλία και παίρνει στα χέρια της το χρόνο της μάχης και τη φύση της σύγκρουσης με την κατοχή, η οποία (η Παλαιστινιακή αντίσταση) την έβγαλε από τον κύκλο της αντίδρασης και τους όρους εμπλοκής, που της είχαν επιβληθεί, και αρνήθηκε να παραμείνει όμηρος της καθημερινής κατ’ εξακολούθηση καθημερινής βίας στην Ιερουσαλήμ, η οποία απειλείται με κατάποση, με τη Δυτική Όχθη αποκομμένη από τους εποικισμούς και τη Γάζα υπό πολιορκία. Στο εσωτερικό, ο λαός εξαντλείται από το οργανωμένο έγκλημα, και μπροστά στη λυσσαλέα ρατσιστική επίθεση αντικατάστασης, δεν του μένει τίποτα άλλο παρά η αντίσταση σε όλες τις μορφές της. Το ηρωικό έπος της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα” ήρθε να καταστρέψει τη σιωνιστική θεωρία της ασφάλειας και τα όνειρά της για προσάρτηση και επέκταση, να κλονίσει τον στρατό της και να επιβάλει μια νέα εξίσωση, διατυπωμένη από τη Γάζα, που ήταν πάντα ο θεματοφύλακας του ονείρου και ο κεντρικός μοχλός της αντίστασης. Είναι η αιχμή του δόρατος του εθνικού σχεδίου, η πατρίδα της πρώτης δράσης και η πραγματική εγγύηση για τη διόρθωση της πορείας του αγώνα μας, ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες και τις βαθύτερες κρίσεις του.

Τέταρτον, ανακοινώνουμε την ολοκληρωμένη εθνική κινητοποίηση του Παλαιστινιακού λαού μας παντού και θεωρούμε ότι η μακροχρόνια μάχη, μια κομβική μάχη στην ιστορία του Παλαιστινιακού αγώνα, απαιτεί σταθερότητα, σταθερότητα και κλιμάκωση της αντιστασιακής δράσης, για να ανατρέψουμε το κάλεσμα του εχθρού να ολοκληρώσει τον πόλεμο του 1948 και να διαπράξει μια νέα καταστροφή και νέο εκτοπισμό, παρατείνοντας τον πόλεμο και συνεχίζοντας τη λειτουργία της δολοφονικής μηχανής, με δολοφονίες, εξόντωση και καταστροφή, με την κλιμάκωση των βομβαρδισμών σπιτιών και ιδρυμάτων. Γι’ αυτό επιβεβαιώνουμε, για άλλη μια φορά, ότι αυτή η μάχη είναι η μάχη του παλαιστινιακού λαού σε όλους τους τόπους παρουσίας του, στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, τη Γαλιλαία και τη Νεγκέβ, καθώς και στην κοντινή και μακρινή διασπορά, για την αποχώρηση από την κατοχή, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, για την επιστροφή των προσφύγων. Για την εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Πέμπτον, αυτό το ηρωικό έπος, που γράφτηκε με το καθαρό αίμα της ζωντανής σάρκας του Παλαιστινιακού ονείρου, τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες του, αποτέλεσαν υπαρξιακή απειλή για την οντότητα και αναζωπύρωσαν την ελπίδα των Παλαιστινίων και των Αράβων να επαναφέρουν το σχέδιο της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Κατέστρεψε την εικόνα της ανίκητης υπεροχής του (σιωνιστικού) στρατού και την εικόνα των υπεράνθρωπων στρατιωτών του, των οποίων οι λαιμοί ποδοπατήθηκαν από τα πόδια της αντίστασης. Το σκηνικό αυτό, που χαράχτηκε βαθιά στη συνείδηση του παλαιστινιακού λαού και των αραβικών λαών, είναι αυτό που μας ωθεί να επαναβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή, ειδικά από τη στιγμή που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απόφαση για πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας είχε ληφθεί, εκ των προτέρων, από τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές, με στόχο την εξόντωση της δύναμης της αντίστασης και την επίλυση της σύγκρουσης με σφαγές, εξόντωση και εθνοκάθαρση, για να καταστείλουν την αντίσταση. (Το έπος προκάλεσε) Ένα σημαντικό πλήγμα στο αποικιακό σχέδιο στην περιοχή, στο σταμάτημα του τρένου της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία και την παρεμπόδιση της άφιξής του σε νέους σταθμούς. Η φύση της πολυεθνικής οντότητας αποκαλύφθηκε ως ένα λειτουργικό αποικιοκρατικό εργαλείο. Δεν επετράπη να καταρρεύσει ή να ανοίξει νέα μέτωπα πολέμου εναντίον της. Η αποικιοκρατική Δύση ήταν αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο.

Έκτον, καλούμε να συνεχιστούν τα λαϊκά και μαζικά κινήματα σε αραβικό και διεθνές επίπεδο, να ακουστούν πιο δυνατά οι φωνές των υποστηρικτών της υπόθεσης, των φιλελεύθερων οργανώσεων και δυνάμεων, των φιλικών και συμμαχικών χωρών, των αριστερών και προοδευτικών, αραβικών και διεθνών κομμάτων. Για να απομονωθεί αυτή η οντότητα και όσοι εξομαλύνουν τις σχέσεις τους μαζί της, να απελαθούν οι εκπρόσωποί της και να αποκαλυφθεί το άσχημο πρόσωπό της, να καταδικαστούν και να καταγραφούν τα μισητά ρατσιστικά εγκλήματα και οι απάνθρωποι υποστηρικτές της, καθώς και ο νεοναζισμός, που πολεμά με ό,τι περιέχεται στο δυτικό ρατσιστικό οπλοστάσιο του θανάτου. Να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής εκστρατεία των ΜΜΕ που εργάζονται για την προώθηση της ψευδούς “ισραηλινής” αφήγησης. Μια ρατσιστική συναίνεση που δεν ήταν απλώς μια λεκτική προκατάληψη, αλλά συνοδεύτηκε από μια εκστρατεία αστυνομικής καταστολής στις δυτικές χώρες, σαν κάποιος να ανταλλάσσει (ξεπλένει) τη ναζιστική του ενοχή με την Παλαιστίνη. Για μια πρακτική σύμπραξη στην εφαρμογή του πολέμου, η οποία απαιτεί τον άνευ όρων τερματισμό της αποικιοκρατικής τρέλας, το σπάσιμο αυτής της βάναυσης επίθεσης, την αποκάλυψη των σφαγών που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας, την επούλωση των πληγών του και την ενίσχυση της σταθερότητάς του, με μια διεθνή εκστρατεία για την παροχή ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας στο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Έβδομον, ο εχθρός επιχειρεί παράλογους βομβαρδισμούς, για να καταστρέψει το ηθικό, να τιμωρήσει το λαϊκό εκκολαπτήριο της αντίστασης και να μετασχηματίσει τη νίκη. Για να προκαλέσει ήττα, και προκειμένου να σπάσει τη νίκη που πέτυχε ο λαός μας, η σταθερότητά του και αυτό που φάνηκε στο πεδίο της δράσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που ήταν δημιουργική από το πρώτο στάδιο, που προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις τάξεις της κατοχής και που αποκάλυψε ποιοτική πρόοδο στη δομή και την ικανότητα της αντίστασης. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι αυτή η αντίσταση είναι ικανή να επιτύχει τη νίκη και να τη διατηρήσει, ως έκφραση του ύψιστου εθνικού συμφέροντος, και μέσω μιας εθνικής στρατηγικής, που στοχεύει στη συσσώρευση κάθε επιτεύγματος και δράσης στο πεδίο της μάχης και τη μετατροπή τους σε επίτευγμα στο πολιτικό πεδίο. Να επικεντρωθεί στη σημασία της ηθικής νίκης και της ικανότητας να αντέχει και να αντιστέκεται παρά τις τεράστιες θυσίες, συμπεριλαμβανομένου ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε αυτό το επίτευγμα και τη νίκη από κάθε πολιτική προσπάθεια καταστρατήγησής της με τη σύναψη συμφωνιών, που την υπονομεύουν και ωθούν το λαό μας να απελπιστεί, να συμβιβαστεί, να γονατίσει. Μια πολιτική, η οποία δεν έχει επιτύχει και δεν θα επιτύχει, χάρη στη σταθερή βούληση του λαού μας να αντιστέκεται.

Όγδοον, το Πολιτικό Γραφείο επιβεβαιώνει ότι η μάχη συνεχίζεται, η αντίσταση συνεχίζεται, και η επίθεση στο έδαφος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση των επερχόμενων εξελίξεων, ειδικά μετά την πτώση του σκιάχτρου του κατοχικού κράτους, γεγονός που διέλυσε την εικόνα του και δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως πριν. Καταστροφή, εκφοβισμός, απειλές, εκδίκηση, ό,τι και αν κάνει, δεν θα κρύψει την κατάσταση της ήττας του. Στο στρατό και στην ηγεσία του. Κάθε βήμα του στρατού του στην επική και ηρωική γη της Γάζας θα είναι ένας τάφος για τον ηττημένο στρατιώτη του. Η στρατηγική του άξονα αντίστασης είναι σαφής και θα είναι ολοκληρωμένη. Δεν επιτρέπεται (ενν. ο σιωνιστικός στρατός) να σπάσει την αντίσταση και να μονοπωλήσει ένα από τα πεδία. Οι καταστροφικοί στόλοι και οι δυνάμεις του στη Μεσόγειο δεν θα τον ωφελήσουν.

Ένατον, η μάχη με την κατοχή δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν υπάρχει φωνή πιο δυνατή από τη φωνή της αντίστασης, τη φωνή της ενότητας της εθνικής θέσης και της μετάφρασής της στο έδαφος, στο έδαφος με την κοινή δράση, με τον ολοκληρωμένο εθνικό λόγο και τονίζοντας ότι αυτή η μάχη είναι η μάχη του παλαιστινιακού λαού με όλες τις παρατάξεις, τις αιρέσεις και τις συνιστώσες του. Αυτή είναι η πραγματικότητα της σύγκρουσης και αυτό στο οποίο εκτίθεται ο λαός μας εδώ και 75 χρόνια. Η κύρια αντίθεση είναι με τη σφετεριστική οντότητα, η οποία ασκεί εναντίον μας όλες τις μορφές θανάτου, εκδίωξης, μεταφοράς, κατάσχεσης γης, εξαπόλυσης κοπαδιών εποίκων, ξεριζώματος δέντρων, κατεδάφισης σπιτιών και μαζικών συλλήψεων χιλιάδων ανθρώπων στις φυλακές αυτής της φασιστικής οντότητας, όπου Περισσότεροι από 7.000 χιλιάδες κρατούμενοι υφίστανται κακοποίηση, καταπίεση και στέρηση των πιο βασικών ανθρώπινων και νομικών δικαιωμάτων τους και περιμένουν με ανυπομονησία την ώρα της απελευθέρωσής τους.

Δέκατον και τέλος, η επίθεση συνεχίζεται και η μάχη με την κατοχή δεν έχει τελειώσει ακόμα, οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη της ελευθερίας και ας νικήσουμε μαζί. Το πεπρωμένο μας είναι ένα, το μέλλον μας είναι ένα, ο εχθρός μας είναι ένας. Αυτό που έρχεται μπορεί να είναι το πιο άγριο, αλλά η θέληση για τη νίκη είναι μεγάλη και θα καταρρίψει το σχέδιο της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης. Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει στη μάχη για την τιμή, ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητες, την ενέργεια και τις περιστάσεις του.

Οι εισβολείς δεν θα περάσουν

Νίκη για το λαό μας, την αντίστασή μας και τον αγώνα μας

Πολιτικό Γραφείο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search