• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ζώα εργασίας, άλογα και έλλογα στο βωμό του κέρδους

July 09, 2023 809

Η είδηση σόκαρε το πανελλήνιο.

Άλογο σωριάζεται νεκρό εν ώρα εργασίας στο κέντρο της Κέρκυρας ενώ έσερνε μέσα στον καύσωνα άμαξα. Ωρύονται οι φιλοζωικές οργανώσεις για την κακοποίηση του ζώου. Είδηση σε όλα τα ΜΜΕ, video με σκηνές απείρου κάλλους και καταθέσεις για απανωτά μαστιγώματα μέχρι την τελευταία του πνοή. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το νομικό πλαίσιο που θα έπρεπε να προστατεύει τα ζώα εργασίας και δεν το κάνει. Εμβρόντητη η ελληνική κοινωνία για το γεγονός που συνέβη μάλιστα μπροστά στα μάτια των τουριστών, που τι γνώμη θα σχηματίσουν για τους απολίτιστους ιθαγενείς....

Από την άλλη μια μέρα μετά νεκρός εργάτης 57 ετών στα ναυπηγεία Ελευσίνας δουλεύει μόνος σε βάρκα σε συνθήκες καύσωνα και χάνει τη ζωή του εξαιτίας αυτού. Εκεί δε βρίσκεται κανείς αυτόπτης μάρτυρας να καταμαρτυρήσει για το δικό του μαστίγωμα από την αμερικάνικη εργοδοσία, στην οποία τα έχουν οι κυβερνώντες ακουμπήσει και στην προεκλογική τους καμπανιά, Άδωνις και Μητσοτάκης κόμπαζαν για τα ναυπηγεία που επαναλειτούργησαν και" θα λιγδώσει το αντεράκι "των πεινασμένων εργατών. Τα ψίχουλα που τους δόθηκαν ήταν μέρος των δεδουλευμένων τους, που η εταιρεία δεσμεύτηκε για να ανοίξει το ναυπηγείο που αγόρασε μπιρ παρά, για να το αναβαθμίσει δίνοντας τους δουλειές των πολεμικών πλοίων και σχεδίων των ιμπεριαλιστών στη Μεσόγειο και όχι μόνο.

Στη συμφωνία ήταν η εργασιακή ειρήνη με σωματείο σύμμαχο, που λίγο καιρό πριν έδωσε και εγγράφως δήλωση υποταγής και συμφωνίας στο ξεπούλημα. Ας δει κάποιος video με τον μεσολάβηση Ξενοκώστα εκ μέρους της Οnex και της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Και τα δύο ζώα εργασίας αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, το πρώτο πνεύμονα και το δεύτερο καρδιάς. Η δουλειά όμως έπρεπε να βγει. Τα κέρδη έπρεπε να αυγατίσουν και στην περίπτωση του δευτέρου, που ούτε όνομα δεν έχει παρά μόνο για τους οικείους του που τον πενθούν, το νομοθετικό πλαίσιο δεν τον προστατεύει ούτε όσο προστατεύει το ζώο. Γιατί τα εργατικά δικαιώματα είναι ξεπερασμένα και οπισθοδρομικά και η ταξική πάλη είναι μόνο στα μυαλά παλαιοκομμουνιστών που σπέρνουν το διχασμό στην ομόνοια της κοινωνίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα ψηφίζονταν νόμοι που το επιβεβαίωσαν, οπότε τι θέλετε; Να μην εφαρμοστεί ο νόμος;

Δεν ξέρω πια ποιο νούμερο εργατικού εγκλήματος ήταν αυτό. Δεν ξέρω πόσο μας αρκεί μια πικετοφορία 30 ανθρώπων καταγγελίας του νέου εγκλήματος σαν αυτή που έγινε το Σάββατο. Δεν ήρθαν οι κάμερες, δε μίλησαν για δικαιώματα των ζώων εργασίας. Αυτό που ξέρω είναι πως άνθρωποι και ζώα είμαστε άλογα που μας κοιτούν στα δόντια και μας σκοτώνουν όταν γεράσουμε, όσο αυτό το σύστημα δε βρίσκει απέναντι του την οργανωμένη πάλη ενός λαού που να μπορεί να επιβάλει το δικό του νόμο, το νόμο του εργάτη. Το νόμο των μαζών κι όχι των ολίγων και ισχυρών. Κι αυτή η πάλη απέναντι στη βαρβαρότητα ΠΡΕΠΕΙ να συγκροτηθεί μέσα στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες, έξω από συνδιαλλαγές. 

ΠΗΓΗ: Ο.Σ - antigeitonies3.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search