• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βουτιά και... κατοστάρικο!

July 24, 2023 930

Καίνε οι βουτιές στις παραλίες της Αττικής, και όχι μόνο φέτος, καθώς οι τιμές για τις ξαπλώστρες έχουν… ξεφύγει.

Πόσο κοστίζει, ανά παραλία, το σετ ομπρέλας – ξαπλώστρας

Συγκεκριμένα, ένα σετ στις ελληνικές αμμουδιές κυμαίνεται από 20 έως 150 ευρώ! Αν τώρα στο κόστος αυτό συνυπολογίσεις έναν καφέ περί τα 4 ευρώ, έναν χυμό στα 6 ευρώ, νεράκια και ένα κλαμπ σάντουιτς 15 ευρώ, τότε μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί αρκετές δεκάδες ευρώ για ένα απλό μπάνιο στη θάλασσα.

Ειδικότερα, η τετραμελής αυτή οικογένεια θα «ξεπουληθεί» για ένα μπάνιο το Σάββατο ή την Κυριακή, αφού στην καλύτερη περίπτωση για είσοδο σε μια οργανωμένη παραλία, ομπρέλα – ξαπλώστρες, καφεδάκια, νερά και ένα κλαμπ σάντουιτς θα πληρώσει εύκολα πάνω από 100 ευρώ ανά επίσκεψη ή 400 ευρώ για τέσσερις βουτιές τον μήνα. Πιο συγκεκριμένα, στις οργανωμένες πλαζ / παραλίες το κόστος για μια σύντομη δροσιστική απόδραση είναι:

● Βουλιαγμένη: 20 ευρώ (καθημερινές) και 40 ευρώ (Σαββατοκύριακα) το σετ + 10 ευρώ το άτομο για είσοδο

 

● Άλιμος: 8 ευρώ η ξαπλώστρα (16 ευρώ το σετ)

● Καβούρι: 7 ευρώ η ξαπλώστρα (14 ευρώ το σετ)

● Ψάθα (Αλεποχώρι): 15 – 20 ευρώ (στην πρώτη σειρά) + καφές 4 ευρώ, χυμός ανάμεικτος 6,5 ευρώ, κλαμπ σάντουιτς 15 ευρώ.

● Σούνιο: 40 ευρώ (καθημερινές) 80 ευρώ (Σ/Κ) για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα. 50 ευρώ και 90 ευρώ (αντίστοιχα) για την πρώτη σειρά.

 

● Eden Beach, Μαύρο Λιθάρι: Δεν υπάρχει μεν κόστος για την είσοδο, ωστόσο το σετ, 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα, τα Σαββατοκύριακα ξεκινάει από 25 ευρώ, ενώ τις καθημερινές η τιμή είναι 10 ευρώ.

● Αστέρας Βουλιαγμένης: Για μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν 50 ευρώ τις καθημερινές και 80 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η ηλεκτρονική κράτηση κοστίζει περί τα 70 ευρώ τις καθημερινές για μία θέση εκτός της πρώτης σειράς και 140 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

● Grand Beach, Λαγονήσι: Στις παροχές περιλαμβάνονται, εκτός από μία ομπρέλα και ξαπλώστρες, δύο σνακ και δύο εμφιαλωμένα νερά αλλά και έξτρα υπηρεσίες (Safety box, Waiter Button, Private area). Tις καθημερινές η τιμή φτάνει τα 80 ευρώ ενώ τα Σαββατοκύριακα τα 130 ευρώ.

● Λίμνη Βουλιαγμένης: 90 ευρώ η ομπρέλα για δύο άτομα, άρα 180 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια.

● Πόρτο Ράφτη: Η ομπρέλα για δύο άτομα φτάνει τα 34 ευρώ, άρα τέσσερα άτομα θα χρειαστεί να καταβάλλουν 68 ευρώ.

● Σχοινιάς: Το σετ ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες φθάνει τα 40 ευρώ.

Τι γίνεται στο Αιγαίο

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική μιλά από μόνη της: οι τιμές στις πλαζ έχουν πάρει φωτιά, ενώ πλέον προωθούνται ακόμα και οι ηλεκτρονικές κρατήσεις για μια θέση στην αμμουδιά. Μάλιστα τα τηλέφωνα γκρατήσεις

σε ξαπλώστρες και ομπρέλες χτυπούν ασταμάτητα στα beach bar της Αττικής εν όψει καύσωνα, με αρκετούς να έχουν κλείσει θέσεις για το Σαββατοκύριακο ακόμα και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα όμως είναι το μπάνιο να αποτελεί πολυτέλεια για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη που αποκομίζουν όσοι προσφέρουν, έναντι αντιτίμου, ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες της χώρας είναι δυσθεώρητα.

Οι τιμές όμως είναι ακόμη ψηλότερες στα νησιά, κάποια εκ των οποίων έχουν καταστεί, πλέον, απροσπέλαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Για να έχει κανείς μία εικόνα της εκτόξευσης των τιμών μέσα σε ελάχιστα χρόνια αρκεί να δει την καταχώριση οργανωμένης παραλίας στην οποία η ξαπλώστρα το 2018 είχε μόλις 5 ευρώ και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα στην πρώτη σειρά ενώ σήμερα έχει 40 ευρώ.

Για παράδειγμα:

● Στη Σκιάθο το κόστος του σετ είναι 20 ευρώ – για 10 ημέρες διακοπών, 200 ευρώ.

● Στη Νάξο, το σετ κοστίζει 30 ευρώ στην πρώτη σειρά – για 10 ημέρες διακοπών, 300 ευρώ.

● Στην Κέα οι τιμές ανεβαίνουν, αφού το σετ φθάνει τα 45 ευρώ στην πρώτη σειρά – για 10 ημέρες διακοπών, 450 ευρώ.

● Στη Σίφνο επίσης το σετ φθάνει τα 45 ευρώ στην πρώτη σειρά – για 10 ημέρες διακοπών, 450 ευρώ.

● Στη Χαλκιδική το σετ ξαπλώστρας φθάνει τα 50 ευρώ στο πρώτο πόδι.

● Στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι, στην πρώτη και δεύτερη σειρά οι ξαπλώστρες κοστίζουν 130 ευρώ το σετ και από την τρίτη και μετά ο τουρίστας πληρώνει 90 ευρώ το σετ. Στον Πάνορμο στα 80 ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα VIP beds που κοστίζουν 500 ευρώ. Στην Ψαρού το σετ στην πρώτη σειρά με ξαπλώστρες κοστίζει την υψηλή περίοδο 300 ευρώ. Από τη δεύτερη έως την πέμπτη σειρά η τιμή πέφτει στα 210 ευρώ.

Τώρα, αν σε αυτές τις τιμές συνυπολογίσει κανείς ότι οι τιμές στα πλοία συναγωνίζονται πλέον αυτές των αεροπορικών εισιτηρίων, σε συνδυασμό με το κόστος διαμονής, τότε τα έξοδα των διακοπών εκτοξεύονται στα ύψη!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα επταήμερο διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια σε αιγαιοπελαγίτικο νησί ξεκινά από 3.000 ευρώ (κόστος ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και διαμονής σε οικονομικό κατάλυμα. Συνήθως όμως το «φθηνό δωμάτιο» βρίσκεται μακριά από την παραλία, είναι παλαιό και στα… αζήτητα για καιρό).

Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι η ανεβασμένη τιμή της… ξαπλώστρας, αλλά και το γενικότερα αυξημένο κόστος του φετινού πακέτου διακοπών δεν απασχολούν μόνο τον μέσο Έλληνα, αλλά και τους τουρίστες, οι οποίοι φέτος ειδικά σχολιάζουν την ακρίβεια που επικρατεί σε τέτοιου είδους υπηρεσίες στη χώρα μας αρνητικά, γεγονός που προβληματίζει πλέον έντονα τους ειδικούς του κλάδου του τουρισμού.

Αντριάνα Βασιλά Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ τεύχος 2291 20-07-2023 topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search