• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πάρος: 300 πολίτες στο πρώτο μπάνιο – παρέμβαση διαμαρτυρίας για ελεύθερες παραλίες

July 24, 2023 879

(Πρώτη και δεύτερη φωτογραφία: Στέφανος Μαγκριώτης)

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες», η προσέλευση του κόσμου για το πρώτο μπάνιο - παρέμβαση διαμαρτυρίας, σε παραλία του νησιού που παρανόμως, ενάντια σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη παραχώρηση προς εκμετάλλευση, έχει κλειστεί ολόκληρη από ομπρελοκαθίσματα. 300 κάτοικοι της Πάρου συγκεντρώθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής, στη «Σάντα Μαρία», απομάκρυναν τις ομπρέλες και απόλαυσαν ειρηνικά το μπάνιο τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πάρο, εκατοντάδες κατοικοί οργανώνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού. Η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες ξεκίνησε αυθόρμητα, πριν περίπου δύο μήνες, προσπαθεί να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, καταγράφει αναλυτικά, με συμβάσεις και αεροφωτογραφίες τις πολλές αυθαιρεσίες σε ένα ειδικό, ψηφιακό Παρατηρητήριο, ενώ την Κυριακή, 23 Ιουλίου, οργάνωσε το πρώτο μπάνιο – ειρηνική διαμαρτυρία σε παραλία του νησιού.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του TPP

Ο αρχικός στόχος των διοργανωτών ήταν να συγκεντρωθούν 100-150 άτομα, ώστε να είναι μαζική η παρέμβαση. Τελικά, όπως προέκυψε από την καταγραφη των συμμετεχόντων/ουσών, ο αριθμός τους έφτασε τους 300. 250 περίπου πολίτες βρέθηκαν στα σημεία συγκέντρωσης που είχε ορίσει η Κίνηση, ενώ 50 προστέθηκαν στην παραλία «Σάντα Μαρία», κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

Πρόκειται για μία γνωστή παραλία του νησιού όπου, όπως εξηγούν μέλη της Κίνησης, υπάρχει επαναλαμβανόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου να μην παραχωρηθεί προις εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Αυτό όμως δεν εμποδίζει 3 επιχειρήσεις που βρίσκονται στον χώρο, που έχουν κλείσει την παραλία με ομπρελοκαθίσματα.

Στόχος της Κίνησης είναι να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες παραλίες του νησιού που παρανόμως, όπως καταγγέλλεται, κλείνονται από επιχειρηματίες, τις ερχόμενες εβδομάδες.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

«-Είστε παράνομος, δεν έχετε άδεια. -Το ξέρω!»

Χαρακτηριστικός επίσης είναι ένας διάλογος που μεταφέρει σε ανάρτησή του ο Χρίστος Γεωργούσης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και γνωστός για τη δραστηριότητά του στα κοινά της Πάρου, που με τις αναρτήσεις του έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθεί η Κίνηση Πολιτών. Γράφει:

«300 πολίτες στη Σάντα Μαρία!

Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει!

Μετρήσαμε 250 και 50 κατέφθασαν αργότερα στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας. Υπολογίσαμε την προσέλευση λόγω κα΄σωνα σε 150 ανθρώπους, είχαμε 300! Παρόντες ο τέως δήμαρχος Κώστας Αργουζής, ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, ο Κώστας Ροκονίδας με συμβούλους της μειοψηφίας και πολλοί άλλοι. Πολυπληθή παρουσία είχε και η Οικολογική Ομάδα του “Αρχίλοχου”. Παρούσα και η αστυνομία που την είχαμε καλέσει για την αποφυγή κάθε παγίδας. Άπλωσαν οι φίλοι μας όλοι τις πετσέτες μπροστά στις πολυθρόνες ή πιο πέρα και κολύμπησαν.

Ενδιαφέρον έχουν πολλά που θα τα κουβεντιάσουμε σε επόμενες συναντήσεις, αλλά αξίζει αυτή εδώ η κουβέντα με τον επιχειρηματία.
-Είστε παράνομος, δεν έχετε άδεια.
-Το ξέρω!
-Επομένως πρέπει να πάρετε τις πολυθρόνες και να καθαρίσετε την παραλία.
-Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει!

Αυτό το αφιερώνουμε στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα επανέλθω και αύριο και θα το επαναλάβω.

Ευχαριστούμε όλους που έγραψαν μια σελίδα αγωνιστική στην ιστορία του νησιού και στη δική τους ιστορία. Όσους έχουν συμφέροντα τους καταλαβαίνουμε, αλλά δεν τους δικαιολογούμε. Οι ελάχιστοι αντιπολιτευόμενοι που δεν έχουν συμφέροντα, καλό είναι να ακονίσουν λιγάκι το μυαλό τους και να μη λένε αρλούμπες, οι καημένοι. Έχουμε και πρόβλημα προχωρημένης ανοησίας. Δεν το ξέρουν πως χάνουν, δεν βοηθά η κρίση τους!»

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search