• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο Κασιδιάρης, ο Στίγκας και ο Μητσοτάκης

July 28, 2023 923

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Στις 5 Ιούλη, ο Στίγκας έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και είπε και τα εξής φαιδρά: « «Δεν μπήκαμε στη Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης, αν βγει από τη φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τούς διοικώ εγώ».

Ο έγκλειστος Κασιδιάρης του έριξε την πρώτη προειδοποιητική σφαλιάρα: ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του μορφώματος είχε δηλώσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως για την ψήφο των λεγόμενων αποδήμων, ο Κασιδιάρης έριξε γραμμή για «παρών». Και τότε, όλοι οι Κασιδιαραίοι (χωρίς να δώσουν λογαριασμό στον Στίγκα) έκαναν ομαδική κωλοτούμπα και στην Ολομέλεια της Βουλής ψήφισαν «παρών».

Ο εισηγητής τους Δημητριάδης είπε κάτι μπούρδες («υπάρχουν ορισμένες αβλεψίες», «δεν προβλέπεται κάποια μέθοδος απογραφής για να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι είναι οι απόδημο», «δεν προβλέπεται πουθενά, ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εξωτερικού με την ταυτόχρονη εκκαθάριση τους», «δεν βλέπουμε πουθενά τον τρόπο που θα ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού. Εμείς προτείνουμε την επιστολική ψήφο με εχέγγυα ασφαλείας της ψήφου») και κάλεσε την υπουργό Εσωτερικών να φέρει πληρέστερο νομοσχέδιο, ενσωματώνοντας τις προτάσεις των νεοναζιστών. Κάτι έπρεπε να πει για να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα που ο Κασιδιάρης τούς διέταξε να κάνουν για να εκθέσει τον Στίγκα και να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός του μορφώματος.

Χθες, 27 Ιούλη, ο Στίγκας έφαγε δεύτερη σφαλιάρα, σβουριχτή και πιο δυνατή. Ο  βουλευτής των νεοναζιστών Κασιδιαραίων, Φλώρος, μιλώντας σε άσχετο νομοσχέδιο (του υπουργείου Υγείας για επικύρωση μιας ΠΝΠ), έβαλε στη Βουλή τον Κασιδιάρη από την πόρτα και όχι από το παράθυρο. Είπε:

«Τουλάχιστον το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Πιστεύω ότι εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα ελληνική, αλλά και να σταματήσει αυτή η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με τους μεγάλους «περιγέλους», συγγνώμη περιπάτους, τα παγκάκια των 7.000 ευρώ και τις όποιες άλλες αλόγιστες σπατάλες και υπερκοστολογήσεις που έχουν γίνει. Θέλω λοιπόν εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη που είναι παρών, γιατί άκουσα ότι σχεδιάζετε νέες τροπολογίες εναντίον του κ. Κασιδιάρη. Τώρα πάτε για την 5η, 6η τροπολογία; Δεν θυμάμαι, έχουμε χάσει το μέτρημα. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο που τους αρέσει. Σεβαστείτε τη δημοκρατία. Ξέρω ότι σας πιέζει ο κ. Μπακογιάννης, γιατί φοβάται. Είμαι βέβαιος εγώ βασικά, πως η υποψηφιότητα Κασιδιάρη θα λάβει πολύ υψηλά ποσοστά. Ομως το Σύνταγμα επιβάλλει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, χωρίς αποκλεισμούς, επιβάλλει το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ασπάζονται τις εθνικιστικές και πατριωτικές ιδέες. Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι και εκφραστές των εθνικιστικών ιδεών θα στεκόμαστε πάντα ενάντια σε όλα τα υπόγεια κυβερνητικά σχέδια που στρέφονται ενάντια στο Σύνταγμα και τη δημοκρατία».

Ο Στίγκας, που ποιος ξέρει τι υποσχέσεις έχει δώσει στον Τασούλα, είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει αμέσως το λόγο και να καταδικάσει τον βουλευτή «του», λέγοντας: «Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, είναι αξιέπαινη αυτή η πράξη (σ.σ. για υιοθεσία από τη Βουλή του αγέννητου παιδιού ενός από τους πιλότους που σκοτώθηκαν) και την επικροτούμε όλοι. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Επομένως, οφείλω, και εφόσον κάποιος ενεργεί αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ».

Ποιος βουλευτής σου, ρε κακομοίρη; Βουλευτές του Κασιδιάρη είναι σχεδόν όλοι. Ακόμα βουίζουν τ’ αυτιά του από τη σφαλιάρα. Με μια μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, οι εννιά από τους δώδεκα νεοναζιστές Κασιδιαραίους αποδοκίμασαν τον «πρόεδρό τους» και συντάχθηκαν με τον Φλώρο, γράφοντας και διανέμοντας την εξής δήλωση:

«Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου. Ως Ελληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού. Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Ελληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος»

Δεν υπέγραψαν οι Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης. Ο Ασπιώτης είναι του Κασιδιάρη (δεν ξέρουμε γιατί δεν υπέγραψε). Για τον Γαυγιωτάκη δεν είχαμε βρει στοιχεία που να τον συνδέουν με τον Κασιδιάρη, όμως στον αστικό Τύπο διέρρευσε ότι και αυτός κινείται στο ίδιο κλίμα με τους εννιά. Αν είναι έτσι, τότε ο Στίγκας είναι… έρημος και μόνος.

Εμάς δεν μας προκάλεσε καμιά εντύπωση αυτή η εξέλιξη. Είχαμε αποδείξει ότι δέκα στους δώδεκα βουλευτές του μορφώματος «Σπαρτιάτες» είναι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι. Και σημειώσαμε: Σε κάθε περίπτωση, ο Στίγκας είναι ένας απoμονωμένος αχυράνθρωπος. Κιχ δε θα μπορεί να βγάλει. Οι βουλευτές του θα παίρνουν εντολές και γραμμή από τον πραγματικό αρχηγό, τον Κασιδιάρη. Οι Κασιδιαραίοι έφτιαξαν τα ψηφοδέλτια και κανόνισαν να βγουν δικοί τους (δεύτερος υπήρχε μόνο στη Β’ Θεσσαλονίκης, κι αυτό έγινε για να βγει ο Δημητριάδης, καθώς ο Στίγκας υποχρεωτικά θα πάρει την έδρα στο Νότιο Τομέα της Αθήνας).

 

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και ο Στίγκας έβαλε την ουρά στα σκέλια και κρύφτηκε σαν δαρμένο σκυλί. Ενώ στη Βουλή έλεγε πως «θα πάρει κάποια μέτρα», σήμερα ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί η ΚΟ… την επόμενη εβδομάδα. «Μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πράγματα που δεν άρεσαν σε κανέναν, αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της ΚΟ και να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα, θα κάνουμε ότι μπορούμε, να σταθούμε ενωμένοι ως γροθιά μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται»! Μιμούμενος κωμικούς ήρωες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου («βαστάτε με να μην τον λιώσω») «διέρρευσε» (κάνει και ο Στίγκας διαρροές!), ότι έχει ενημερώσει τον Τασούλα πως η επιστολή διαγραφής του Φλώρου βρίσκεται πάνω στο γραφείο του. Του Στίγκα, όχι του Τασούλα (τότε γιατί ενημέρωσε τον Τασούλα, έχει κάνει κάποιο «ντιλ» μαζί του;).

Το πιο κωμικό ήταν όταν ο Στίγκας απέδωσε τη στάση «κάποιων βουλευτών» σε… απειρία και στο ότι… ενδεχομένως να διατηρούν… συναισθηματικούς δεσμούς με τον Κασιδιάρη. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Ποια κοινοβουλευτική ομάδα να συγκαλέσει ο Στίγκας; Οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι θα την συγκαλέσουν και θα σπάνε πλάκα μαζί του, πετώντας του χάρτινες σαΐτες. Κι αυτός θα σκύψει το κεφάλι και θα υποσχεθεί πως από τώρα και μετά θα ρωτάει προτού κάνει την παραμικρή κίνηση. Αλλιώς, θα βρεθεί απλός ανεξάρτητος βουλευτής και οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να συγκροτήσουν ΚΟ, βάζοντας πρόεδρο μάλλον τον Κατσιβαρδά.

Και η κίνηση Κασιδιάρη να κατέβει υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας αναμενόμενη ήταν. Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί στην επικαιρότητα. Και βέβαια, την πρόθεσή του ανακοίνωσε η προσωπική του πορτ παρόλ, η δικηγόρος του Πανταζή, «Υπό την ιδιότητά μου ως συνήγορος υπερασπίσεως του κου Ηλία Κασιδιάρη, σας αποστέλλω το παρόν, στα πλαίσια της εντολής που έχω λάβει, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι, που αποτελούν προσωπική ανακοίνωση του εντολέα μου», έγραψε. Πόσο πρωτότυπο! Πολιτικές κινήσεις να ανακοινώνονται από συνηγόρους υπεράσπισης σε κακουργιοδικεία…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκαθάρισε ότι δε θα φέρει κάποια νομοθετική ρύθμιση για να απαγορευτεί η υποψηφιότητα του νεοναζιστή εγκληματία, αλλά θα τον αφήσει να εκλεγεί και να εκπέσει μετά, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Ιδού η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου σε σχετική ερώτηση κατά το χθεσινό μπρίφινγκ:

«Εδώ, κατ’ αρχάς χρειάζεται να ξεχωρίσουμε τα δύο διαφορετικά νομικά πλαίσια, που ισχύουν στις βουλευτικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τις βουλευτικές εκλογές, η Κυβέρνηση στην προηγούμενη τετραετία κατέθεσε μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, τροπολογίες, όπου ο στόχος ήταν να μην μπορεί στην πραγματικότητα ένα κόμμα να ταυτίζεται με μια εγκληματική οργάνωση. Στην πραγματικότητα να μην δίνεται η δυνατότητα μετά από απόφαση της Δικαιοσύνης – και μάλιστα με βάση τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου χρησιμοποιήθηκε το σκεπτικό των νομοθετικών αυτών παρεμβάσεων – να μην μπορεί, λοιπόν, κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί για κάποια κακουργήματα –μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο, της εγκληματικής οργάνωσης – να είναι ο τύποις ή ο εν τοις πράγμασι αρχηγός ενός κόμματος. Αυτό είχε να κάνει με την προστασία, ουσιαστικά, του Κοινοβουλίου με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα και με βάση, βέβαια, τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνει ο Aρειος Πάγος στην περίπτωση των βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι ο ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α΄, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα.  Υπάρχει αυτός ο νόμος, ισχύει δηλαδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς, θα εφαρμοστεί. Εμείς αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι – και είναι και συνεπές σε σχέση μ’ αυτό το οποίο κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές – ότι όσο και απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και αν είμαστε στην πράξη σ’ αυτές και όσο και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, εδώ πέρα όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και αυτή που σας ανέφερα και ισχύει, που ο σκοπός είναι να αποκλείονται αυτοί οι οποίοι έχουν διαπράξει  βαρύτατα και σοβαρότατα αδικήματα. Και, προφανώς, αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και όπως λέγαμε και στην περίπτωση των νομοθετικών παρεμβάσεων για τις βουλευτικές εκλογές, τότε αν θυμάστε είχαμε πει ότι δεν αποκλειόταν κάποιος για να κατέβει ο ίδιος μεμονωμένα υποψήφιος, αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε το θεσμικό πλαίσιο και νομίζω ότι επετεύχθη αυτό,  με βάση και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε να μην μπορεί, όπως είπα στην αρχή της τοποθέτησής μου, ένα κόμμα να ταυτίζεται ουσιαστικά με μια εγκληματική οργάνωση. Να μην μπορούν, δηλαδή, μαχαιροβγάλτες, εν προκειμένω, να μπαίνουν στη Βουλή».

Ο Μητσοτάκης άφησε τον Κασιδιάρη να κατέβει με το μόρφωμα-δούρειο ίππο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη, υπολογίζοντας πως θα κόψει ψήφους από τη «Νίκη» και θα μείνουν και τα δύο μορφώματα εκτός Βουλής. Τελικά, μπήκαν και τα δύο.

 

Εκείνο που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά είναι πως τα αστικά κόμματα εξουσίας δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν αντιναζιστική νομοθεσία. Κάνουν μόνο εκλογικίστικα παιχνίδια (αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ), επιτρέποντας πλήρη ελευθερία δράσης στα εγκληματικά νεοναζιστικά μορφώματα.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search