• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χουλιγκανισμός: Επικοινωνιακά καπνογόνα

August 20, 2023 627
 
Με... απάντηση σε ερώτηση που δεν τέθηκε, μοιάζουν τα μέτρα που εξήγγειλε (και πάλι) η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.
Ποδόσφαιρο και μέτρα καπνογόνα... 

Μετά τη δολοφονία του Μιχάλη, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να ανακοινώνει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες (αν εφαρμοστούν) ίσως περιορίσουν τη δράση των ανεγκέφαλων εντός των γηπέδων. Ωστόσο, οι τελευταίες δολοφονίες οπαδών -για κάθε μία από τις οποίες, όλοι άστοχα ευχηθήκαμε «να είναι η τελευταία»-  διαπράχθηκαν εκτός γηπέδων και στην πλειονότητα τους ήταν «καταδρομικές επιχειρήσεις».

 

Στην περίπτωση του Μιχάλη, μάλιστα, οι Κροάτες κυριολεκτικά βρίσκονταν σε … χουλιγκανικό τουρισμό!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δεν απαντούν στο γιατί οι δεκάδες νεοναζί, έφθασαν ανενόχλητοι στη χώρα μας.

Δεν απαντούν στην τραγική απουσία της αστυνομίας, σε αντίθεση με την άμεση δράση της απέναντι σε φοιτητές, εργάτες και συνταξιούχους.

Δεν απαντούν σε όσους, καχύποπτους, υποστηρίζουν ότι και στην περίπτωση της ασφάλειας των πολιτών θα λειτουργήσουν οι περιβόητοι «νόμοι της αγοράς»: 

  • Προκειμένου να αποκτήσεις κάτι που βρίσκεται σε έλλειψη, θα το πληρώσεις ακριβά.
  • Η ασφάλεια, θα κοστίσει σταδιακά τα ατομικά σου δικαιώματα και μάλιστα μετά από αίτημα σου.

Γιατί η τεχνητή ανομία, οδηγεί στην αστυνομοκρατία…

Όπως η διάλυση των συνδέσμων, οδηγεί στη διασπορά των όποιων κακοποιών στοιχείων  δρουν υπό τον οπαδικό μανδύα, σε πλατείες, αποθήκες και διαμερίσματα-γιάφκες.

Η οργάνωσή τους, την εποχή του διαδικτύου αποτελεί πλέον λεπτομέρεια….

Στα όρια του αστικού θρύλου κινείται η φράση του συμβούλου, ενός από τους (πολλούς) Λουδοβίκους, όταν αυτός αποφάσισε να κλείσει όλα τα κακόφημα ταβερνεία στο Παρίσι.

Ο σύμβουλός του, διαφώνησε (ευγενικά, πάντα, σε εποχή που η απόλυση σου γινόταν από την ζωή και όχι μόνο από την θέση σου), παρατηρώντας με νόημα:

Μεγαλειότατε και τα βασιλικά ανάκτορα έχουν βόθρους!

Προφανώς η λογική της επισήμανσης και παρακολούθησης των κακόφημων χώρων και των ατόμων που συχνάζουν σε αυτούς, αντί της διάχυσης τους παντού, δεν αποτελεί εφεύρεση των σημερινών αρχών ασφαλείας…

Και τελικά, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν απαντούν στην επισήμανση του Καταλανού προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σχολιάζοντας τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς, τόνισε:

Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες είναι που δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search