• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Eurostat: Οι Έλληνες ταξιδεύουν λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο και δαπανούν κάτω από 40 ευρώ για διακοπές

September 10, 2023 418

Αναλυτικά στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό, τοποθετούν τους Έλληνες προτελευταίους στη λίστα των ευρωπαίων πολιτών, όσον αφορά τα ημερήσια έξοδα που δύνανται να διαθέσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Την αδυναμία του Έλληνα πολίτη εδώ και χρόνια να κάνει διακοπές αξιοποιώντας ένα αξιοπρεπές μέρος του εισοδήματός του καταγράφουν τα νέα, αναλυτικά ποιοτικά στοιχεία για τον τουρισμό που δημοσιοποίησε η Eurostat. Στη χώρα που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, οι Έλληνες δαπανούν για τις διακοπές τους ποσό που δεν φτάνει καν τα 40 ευρώ ανά ημέρα, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ των 27 αγγίζει τα 70 ευρώ.

 

Την αδυναμία του Έλληνα πολίτη εδώ και χρόνια να κάνει διακοπές αξιοποιώντας ένα αξιοπρεπές μέρος του εισοδήματός του καταγράφουν τα νέα, αναλυτικά ποιοτικά στοιχεία για τον τουρισμό που δημοσιοποίησε η Eurostat. Στη χώρα που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, οι Έλληνες δαπανούν για τις διακοπές τους ποσό που δεν φτάνει καν τα 40 ευρώ ανά ημέρα, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ των 27 αγγίζει τα 70 ευρώ. Από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο οι πολίτες της Τσεχίας δαπανούν λιγότερα για τις διακοπές τους από ότι οι Έλληνες, με βάση τα στοιχεία του 2021. Με τα εισοδήματα να έχουν συρρικνωθεί δραματικά, δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι Έλληνες ταξιδεύουν λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο για τις διακοπές τους, όπως συνάγεται από την αντίστοιχη κατανομή δαπανών.

 

Το 2021, οι κάτοικοι της ΕΕ δαπάνησαν περίπου 288 δισεκατομμύρια ευρώ σε τουριστικά ταξίδια. Από αυτό, ξόδεψαν το 62 % σε ταξίδια εντός της χώρας διαμονής τους (εσωτερικός τουρισμός) και το 38 % σε ταξίδια στο εξωτερικό (εξερχόμενος τουρισμός). Ωστόσο, τα ταξίδια εσωτερικού αντιπροσώπευαν πολύ περισσότερα από τον συνολικό αριθμό ταξιδιών (85 %), ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό αντιπροσώπευαν το 15%.

Σε δεκαπέντε από τις 27 χώρες της ΕΕ, οι κάτοικοι ξόδεψαν περισσότερο από το ήμισυ των τουριστικών δαπανών κατά τη διάρκεια του 2021 σε ταξίδια εσωτερικού. Τα υψηλότερα μερίδια για τις εγχώριες δαπάνες παρατηρήθηκαν για την Ελλάδα (88 %), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (87 %), τη Ρουμανία (84 %), την Ισπανία (83 %), τη Γαλλία, την Πορτογαλία (και οι δύο με 82 %) και την Ιταλία (81 %). Για τις υπόλοιπες χώρες, το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών δαπανών έγινε σε ξένους προορισμούς, με τους κατοίκους του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Μάλτας να έχουν ξοδέψει περισσότερο από το 70 % των συνολικών τουριστικών δαπανών τους σε ταξίδια στο εξωτερικό.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΕ 2021

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΕ 2021

Σε όλες τις χώρες, οι περισσότερες τουριστικές δαπάνες πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερα ταξίδια τεσσάρων ή περισσότερων διανυκτερεύσεων (μέσος όρος ΕΕ: 71 %), με τους κατοίκους της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ιταλίας να έχουν ξοδέψει περισσότερο από το 80 % των τουριστικών τους δαπανών για μεγάλα ταξίδια.

Για κάθε τουριστικό ταξίδι, οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο 330 € ανά άτομο. Κατανεμημένα ανά προορισμό, ξόδεψαν 244 ευρώ κατά μέσο όρο σε ταξίδι εσωτερικού και 806 ευρώ σε ταξίδι στο εξωτερικό. Ο μέσος όρος ανά διανυκτέρευση ήταν 67 € (58 € κατά μέσο όρο για κάθε βραδιά εσωτερικού τουρισμού και 93 € τη βραδιά κατά μέσο όρο για ταξίδια στο εξωτερικό).

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι τουρίστες ήταν οι μεγαλύτεροι σε απόλυτες τιμές. Οι δαπάνες τους αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το ήμισυ (51 %) των τουριστικών δαπανών όλων των κατοίκων της ΕΕ. Αυτό το μερίδιο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό των Γερμανών και Γάλλων τουριστών στο συνολικό αριθμό ταξιδιών (43 %) ή διανυκτερεύσεων (45 %) - δείτε το άρθρο σχετικά με τα χαρακτηριστικά των τουριστικών ταξιδιών.

Ανά ταξίδι, οι τουρίστες από το Λουξεμβούργο δαπάνησαν τα περισσότερα (892 €), ακολουθούμενοι από Αυστριακοί τουρίστες (577 €), ενώ λιγότερο από 170 € ανά ταξίδι ξόδεψαν οι κάτοικοι της Τσεχίας και της Ουγγαρίας. Η εγχώρια τουριστική δαπάνη ανά ταξίδι ήταν υψηλότερη στην Ιταλία (380 ευρώ), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (368 ευρώ). Οι μεγαλύτεροι δαπάνες ανά ταξίδι εξωτερικού τουρισμού (1.000 ευρώ ή περισσότερο) ήταν τουρίστες από τη Σουηδία και την Κύπρο.

Οι κάτοικοι της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου και της Μάλτας ξόδεψαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια των τουριστικών ταξιδιών τους, ενώ οι κάτοικοι της Τσεχίας, της Ελλάδας και της Πολωνίας ξόδεψαν λιγότερα από 40 ευρώ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search