• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Ο σύλλογός μας δεν μπορεί να μείνει άστεγος» - Μεγάλη συναυλία στις 10 Οκτώβρη

October 09, 2023 1001


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζοντας τον δυναμικό αγώνα του κόντρα στην εκδικητική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που συνδιοργανώνει αύριο Τρίτη (10.10) στον πεζόδρομο της Ερμού, για να παραμείνει στην ιστορική του έδρα, για την ελευθερία της έκφρασης και τον πολιτισμό.
Ειδικότερα, αύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου, που εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί από την Υπουργική Απόφαση άρσης της παραχώρησης του κτιρίου της Ερμού 134-136, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνδιοργανώνει μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, τον Ενιαίο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα του.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εν μέσω καλοκαιριού, ανακάλεσε απόφαση με την οποία παραχωρούνταν το κτίριο στο Θησείο για χρήση από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), έπειτα από εκδήλωση του ΣΕΑ για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑ

“Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί από την Υπουργική Απόφαση άρσης της παραχώρησης του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να κρατήσει την ιστορική έδρα του και να συνεχίζει να λειτουργεί για την εκπλήρωση των καταστατικών του σκοπών, τη στέγαση των γραφείων, της βιβλιοθήκης, του ξενώνα για τα μέλη, του ιστορικού του αρχείου, των συνεδριάσεων των οργάνων του, των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων του, τη συνεργασία με άλλα σωματεία και φορείς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού μάς καλεί να αδειάσουμε την ιστορική έδρα του Συλλόγου στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς καν να παρέχει άλλη στέγη, όπως επιτάσσει ο νόμος 1264. Η ίδια η Υπουργική Απόφαση καλούσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων να δηλώσει προδιαγραφές για να του παράσχει το ΥΠΠΟ νέα κτίριο ως έδρα. Παρότι ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα (με επιστολή του στις 15/9/2023), το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει διαθέσει άλλο κτίριο για την στέγαση του ΣΕΑ, όπως διαθέτει από το 1980 ως σήμερα αφειδώς σε συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς.

Επιπλέον, η συνάντηση που ζητήσαμε με την Υπουργό Πολιτισμού για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και για το θέμα του κτιρίου του ΣΕΑ, ορίστηκε από την πολιτική ηγεσία στις 30 Οκτωβρίου, είκοσι μέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Σύλλογος δεν μπορεί να μείνει άστεγος. Για λόγους προστασίας της κινητής του περιουσίας και των λειτουργικών του αναγκών, ο ΣΕΑ παραμένει στο κτίριο της Ερμού 134-136, μέχρι να κριθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να αναμείνει τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες φορείς και τους χιλιάδες πολίτες για την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Τους καλούμε όλους και όλες να είναι αύριο, 10 Οκτωβρίου, στην μεγάλη συναυλία που συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, στον πεζόδρομο της Ερμού, για να δείξουν την θέλησή τους να παραμείνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ιστορική του έδρα, για την ελευθερία της έκφρασης και τον πολιτισμό.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να μας ενισχύσουν με επώνυμες δωρεές (Ν. 1264, Καταστατικό) για να στηριχτεί οικονομικά ο Σύλλογος ώστε να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση της συνδικαλιστικής του ελευθερίας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Οι δωρεές πρέπει να είναι επώνυμες και κατατίθενται στο IBAN του Συλλόγου: GR3301 4022 6022 6002 1011 30 369 (Alpha Bank)”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search