• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έκρυθμη η κατάσταση διάλυσης του νοσοκομείου Νίκαιας – Στάση εργασίας και κάλεσμα υπεράσπισης του νοσοκομείου

November 06, 2023 228

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ 30/10/23

Η σκόπιμη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου δεν αποτελεί πρωτοτυπία, ήταν κοινή απαράδεκτη τακτική όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας και άλλωστε αφορούσε και αφορά σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Όμως η τρέχουσα έκρυθμη κατάσταση διάλυσης είναι σαφέστατα συνειδητή επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Απεικονιστικού Εργαστηρίου. Το Απεικονιστικό Εργαστήριο έχει 3 (τρία) τμήματα (Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, Υπερηχοτομογραφίας, Κλασικής Ακτινοδιαγνωστικής και Ψηφιακής Αγγειογραφίας) και διαθέτει δυο (2) Αξονικούς Τομογράφους, έναν (1) Μαγνητικό Τομογράφο, τρεις (3) Υπερηχοτομογράφους, έναν (1) Ψηφιακό Αγγειογράφο ενώ υποτίθεται πως έχει δρομολογηθεί ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Ψηφιακού Μαστογράφου και Ορθοπαντογράφου. Η τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά του εργαστηρίου επί πολλές δεκαετίες είναι πανθομολογούμενη και πλήρως αναγνωρισμένη : εξυπηρέτηση των επειγόντων και τακτικών περιστατικών του νοσοκομείου, εξυπηρέτηση των εξωτερικών ασθενών (υπενθυμίζεται πως οι ανασφάλιστοι που έχουν μόνο ΑΜΚΑ χωρίς κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να κάνουν απεικονιστικές εξετάσεις μόνο σε δημόσια νοσοκομεία). Ήδη από αρχές 2021 οι αρμόδιοι είχαν προειδοποιηθεί επίσημα και υπηρεσιακά πως εντός 2021 και 2022 θα είχαμε συνταξιοδοτήσεις πολλών τότε υπηρετούντων γιατρών λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας ή/και σοβαρών λόγων υγείας. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚHΡYΧΘΗΚΕ μέχρι τον Φεβρουάριο 2023. Η εργασιακή υπερφόρτωση και η επιστημονική απαξίωση μοιραία επέφεραν και νέες παραιτήσεις γιατρών. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο π.χ. στο τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας να έχουν απομείνει μόνο δυο (2) μόνιμες ειδικευμένες γιατροί και ένας (1) επικουρικός ειδικευμένος γιατρός σε 9 (εννέα) οργανικές θέσεις. Το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 (μετά από γενική εφημερία 27/10 με πλήθος νέων εισαγωγών έκτακτων περιστατικών) ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αξονικός Τομογράφος του νοσοκομείου ήταν ΚΛΕΙΣΤΟΣ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού (οι αρμόδιοι των διοικήσεων νοσοκομείου και 2ης ΥΠΕ παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των προηγούμενων ημερών ούτε βρήκαν κάποια λύση ούτε ανέλαβαν κάποια ευθύνη). Οι γιατροί των Κλινικών τις 2 αυτές μέρες αναγκάστηκαν να διακομίζουν σε απεικονιστικά εργαστήρια άλλων νοσοκομείων ασθενείς που χρειάζονταν επείγουσα αξονική τομογραφία.

Εκτός από την ιατρική υποστελέχωση του Απεικονιστικού Εργαστηρίου, σοβαρότατο παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει στις Παθολογικές Κλινικές, στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο (το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο μόλις αποχωρήσει ο μοναδικός μόνιμος γιατρός που είναι σε καθεστώς παράτασης μετά την συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης), στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, στην Πνευμονολογική Κλινική και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Τεράστιο θέμα υπάρχει με τις ελλείψεις και λοιπού προσωπικού πλην γιατρών (νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, τεχνολόγων, διοικητικών, τεχνικών κλπ). Επίσης η κατάσταση με την υποχρηματοδότηση και την διαδικασία προμηθειών έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς υπάρχει τεράστια δυσχέρεια στην τροφοδοσία του νοσοκομείου με αναλώσιμα υλικά και στην ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Πρόσφατα διατυπώσαμε προς την σημερινή πολιτική ηγεσία μια σειρά από αυτονόητα αιτήματα με πρώτο το αίτημα για άμεση προκήρυξη τουλάχιστον 5 (πέντε) θέσεων Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) Ιατρών στον βαθμό του Επιμελητή Α’ και κάποια άλλα βασικά και αυτονόητα αιτήματα. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Απεικονιστικό Εργαστήριο και των λοιπών οξυμμένων προβλημάτων, η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται πλέον ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ για τους ασθενείς. Η τελευταία διορία που υπάρχει για τους αρμοδίους της 2ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας είναι η 13η Νοεμβρίου 2023 για αντικειμενικούς λόγους (τότε εξαντλούνται οι νόμιμες εφημερίες των εναπομεινάντων γιατρών του Αξονικού Τομογράφου και από εκεί και πέρα θα μείνουν ακάλυπτες ΚΑΙ οι γενικές εφημερίες). Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί επίσημα και ομόφωνα το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Αν δεν δοθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση με βάση τα αυτονόητα επείγοντα αιτήματά μας που έχουν ήδη κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι γιατροί του νοσοκομείου με απεργία θα αναλάβουμε την ευθύνη για αναστολή της λειτουργίας του ώστε να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς. Δεν θα δεχτούμε να παρουσιαστεί ως δήθεν «λύση» ούτε η ιδιωτικοποίηση του Αξονικού Τομογράφου για να κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών ιδιωτικά εργαστήρια, ούτε οι μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία που είναι επίσης σε οριακό σημείο. Δε θα δεχτούμε να παρουσιάζεται ως δικαιολογία η γραφειοκρατία για την αδυναμία άμεσης προκήρυξης όλων των θέσεων γιατρών Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων).

Τα παραπάνω υποβάλλονται προς την Διοίκηση του νοσοκομείου, προς την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ αλλά και προς την Εισαγγελία Πειραιά με σύνταξη ειδικής αναφοράς σε συνεργασία με νομικούς μας συμβούλους. Κοινοποιούνται στην ΕΙΝΑΠ, στην ΟΕΝΓΕ, στην ΠΟΕΔΗΝ, στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, σε φορείς και συλλογικότητες καθώς και στα ΜΜΕ.

Την Δευτέρα 6/11/2023 ώρα 1μμ στα πλαίσια προειδοποιητικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου προχωρούμε σε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στην οποία καλούμε σωματεία και ομοσπονδίες άλλων κλάδων, λοιπούς μαζικούς φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής καθώς και όλους τους κατοίκους για την υπεράσπιση του νοσοκομείου και την υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν, ισότιμη και σύγχρονη περίθαλψη.

Απαιτούμε :

  • Την άμεση προκήρυξη ταυτόχρονα τουλάχιστον 5 θέσεων γιατρών Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) σε βαθμό Επιμελητή Α΄

  • Την ικανοποίηση των λοιπών άμεσων αιτημάτων που έχουν ήδη κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (λοιπές προκηρύξεις θέσεων γιατρών, προσλήψεις λοιπού προσωπικού πλην γιατρών, χρηματοδότηση κλπ).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search