• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία»

May 20, 2024 382

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί, σύμφωνα με τους γιατρού του.

Κλειστά θα είναι, λόγω υποστελέχωσης, τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από 1η Ιουνίου, ύστερα από απόφαση των γιατρών, έως ότου εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία τους.

Τα προβλήματα προκαλούνται κυρίως λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχε προκύψει στις αρχές Φεβρουαρίου και στο Παίδων «Αγία Σοφία», οπότε και το υπουργείο Υγείας είχε προαναγγείλει ότι προκηρύσσει 3 θέσεις αναισθησιολόγων, ενώ είχε μετακινήσει και αναισθησιολόγους από διαφορετικά νοσοκομεία.

Στη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» που έγινε την περασμένη εβδομάδα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την  πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, «οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (π.χ. νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν».

Ως εκ τούτου και μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, με τον διοικητή του νοσοκομείου, αποφασίστηκε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από την 1η Ιουνίου έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων στο “Αγία Σοφία”

«Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό , τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία ποια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση στις 20/05 στις 10πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 01/06 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search