• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οργισμένη παράσταση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 59χρονου - Εξαφανίστηκε από το γραφείο του ο Δήμαρχος Πειραιά!

August 01, 2024 542

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οργισμένη παράσταση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 59χρονου

Εξαφανίστηκε από το γραφείο του ο Δήμαρχος!!

Πραγματοποιήθηκε στις 31/07/2024 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Πειραιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο του 59χρονου εργαζόμενου στην καθαριότητα.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Φώτη Κισκήρα  και αντιπροσωπεία Ναυτών, παρέστησαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στον Δήμο Πειραιά.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία εξέφρασαν την εναντίωση τους  στις πλημμελείς συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στους χώρους εργασίας τους.

Κατήγγειλαν την μη έγκαιρη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα ακατάστατα ωράρια, τα κοψίματα ρεπό και αδειών, τα οποία οδηγούν σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας και τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την παρουσία ενός μόνο ιατρού εργασίας για όλους τους χώρους του Δήμου Πειραιά. Επίσης  κατήγγειλαν ότι αυτός ο γιατρός  υπάρχει μόνο «στα χαρτιά» και όχι στην πράξη για να προλαμβάνει τα συμβάντα.

Η συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την υπονόμευσή της από τη δημοτική αρχή, φανέρωσε την οργή των συναδέλφων μας για την κατάσταση που επικρατεί.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν συγκεκριμένα περιστατικά, όπως το γεγονός ότι ο συνάδελφος που έχασε την ζωή του  δεν θα έπρεπε να συνοδεύει το απορριμματοφόρο, διότι άλλες αρμοδιότητες του είχαν ανατεθεί. Αυτό είναι ενδεικτικό, όχι μόνο της εντατικοποίησης, αλλά και της ελαστικότητας των υποχρεώσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμαρχος κράτησε μια προκλητική στάση, αφού απουσίαζε… από το δημαρχείο, παρά την ενημέρωση που είχε για την κινητοποίηση.

Όταν, μάλιστα, αντιπροσωπεία του σωματείου  των εργαζομένων επιχείρησε να συνομιλήσει με κάποιον υπεύθυνο  δεν υπήρχε κανείς στην αίθουσα για να ακούσει τις θέσεις τους από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτή η ενέργεια καταδεικνύει την αδιαφορία του δημάρχου απέναντι στην απώλεια ζωής ενός εργαζομένου που οι ίδιοι θεωρούν προσχεδιασμένο έγκλημα, επειδή οι συνθήκες που το προκάλεσαν δεν ήταν ούτε τυχαίες, ούτε μοιραίες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search