• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νέο εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά

August 22, 2024 584

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, με εργαζόμενο να διακομίζεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι. Σε κοινή ανακοίνωση τους, τρία Σωματεία εργαζομένων του ΟΛΠ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Τεχνικών Χειριστών Υπαλλήλων του ΟΛΠ και η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων του ΟΛΠ τόνισαν ότι θεωρούν υπεύθυνη τη Διοίκηση του Οργανισμού, καθώς έχουν επανειλημμένα επισημάνει «την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας».

Από την πλευρά της η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναφέρεται αναλυτικά στην ιδιαίτερη και επικίνδυνη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης, αλλά και στο πλαίσιο υπό το οποίου συμβαίνουν τα εργατικά ατυχήματα: «Οι αιτίες των ατυχημάτων γενικότερα αλλά και στο συγκεκριμένο, θα πρέπει ν’αναζητηθούν στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού προσωπικού, στην πραγματοποίηση των εργασιών αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και στην προσπάθεια αύξησης των επισφαλών σχέσεων εργασίας μέσα από τρίτες εργολαβικές εταιρείες παροχής προσωπικού» τονίζει.

«Η διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης είναι μια επικίνδυνη και ιδιαίτερη εργασία αλλά εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια στις μεταφορές. Οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία για την πραγματοποίηση της. Λογικές “εξορθολογισμού” του κόστους και εργολαβοποίησης της οργανωμένης εργασίας δεν χωρούν στον κλάδο μας γιατί κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Προσθέτει ότι και αυτή, έχει επανειλημμένα θίξει τα ζητήματα αυτά στη διοίκηση του ΟΛΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης των Λιμενεργατών του ΟΛΠ:

«Σήμερα συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στον τερματικό σταθμό διακίνησης οχημάτων με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου χειριστή-οδηγού. Κατά την διαδικασία φόρτωσης ενός εξαρτήματος βαρέου οχήματος σε πλατφόρμα ώστε να δρομολογηθεί η φόρτωση του σε πλοίο RO/RO, ο συνάδελφος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Αφού ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο, ζητάμε πλήρη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Η διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης είναι μια επικίνδυνη και ιδιαίτερη εργασία αλλά εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια στις μεταφορές. Οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία για την πραγματοποίηση της. Λογικές «εξορθολογισμού» του κόστους και εργολαβοποίησης της οργανωμένης εργασίας δεν χωρούν στον κλάδο μας γιατί κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές.

Η τήρηση όλων των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη. Μέσα από την καθημερινή δραστηριότητα τόσο της Ένωσης μας όσο και της επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στον ΟΛΠ διεκδικούμε και απαιτούμε τον ορθό προγραμματισμό σε όλο το φάσμα των φορτοεκφορτωτικών εργασιών και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να εργαζόμαστε ασφαλείς.

Οι αιτίες των ατυχημάτων γενικότερα αλλά και στο συγκεκριμένο, θα πρέπει ν’αναζητηθούν στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού προσωπικού, στην πραγματοποίηση των εργασιών αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και στην προσπάθεια αύξησης των επισφαλών σχέσεων εργασίας μέσα από τρίτες εργολαβικές εταιρείες παροχής προσωπικού.

Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα θίξει τα παραπάνω ζητήματα στη Διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη του ΟΛΠ και απαιτούμε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων μας σε κάθε επίπεδο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search