• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγανάκτηση και οργή για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ - Διαδηλώσεις

September 27, 2024 88

 

 

Νέα κινητοποίηση το απόγευμα στην πλ. Βικτωρίας και πορεία προς το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Συλλήψεις και ξύλο στη χθεσινή, αυθόρμητη διαδήλωση

Φουντώνει το κύμα αγανάκτησης και οργής για το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με θύμα έναν 37χρονο Πακιστανό μετανάστη, που παραδόθηκε νεκρός στην οικογένειά του, με εμφανή σημάδια βάναυσης κακοποίησης, μετά από μέρες που αγνοείτο, κατά τις οποίες, όπως προκύπτει, τον περιέφεραν από τμήμα σε τμήμα.

Ο 37χρονος Μοχάμεντ Καμράνμετανάστης από το Πακιστάν που διέμενε στην Ελλάδα από το 2004, βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στο πλαίσιο πολύ ύποπτων για τις ενέργειες των αστυνομικών συνθηκών και με το σώμα του γεμάτο μώλωπες. Η αστυνομία δήλωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ βρέθηκε στο μόνο χώρο προσωρινής κράτησης του αστυνομικού τμήματος που δεν παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας.

Η αντίδραση έρχεται δυναμικά, καθώς, σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα διαδήλωση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Η συγκέντρωση είναι στις 7.30 στην πλ. Βικτωρίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το διαβόητο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, πρωταγωνιστή και σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση.

Στη χθεσινή αυθόρμητη κινητοποίηση στην πλατεία Βικτωρίας, προσήχθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο τελικά συνελήφθησαν, ενώ, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο για την αστυνομική βία CopWatchGr, διαδηλωτής χτυπήθηκε άγρια από άνδρες των ΜΑΤ. Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί

Σε κείμενο που υπογράφεται από την οικογένεια του Μοχάμεντ Καμράν και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» από κοινού με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αναφέρεται:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στη μητέρα, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Μοχάμεντ Καμράν.
Οι φρικιαστικές εικόνες του άψυχου κορμιού του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από τον απάνθρωπο βασανισμό στα χέρια των ανθρωποφυλάκων αστυνομικών στο κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα μαρτυρούν το ρατσιστικό μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν δεν πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο, βασανίζει μέχρι θανάτου μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και πυροβολεί Ρομά στους καταυλισμούς. Και με θράσος περισσό η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, όπως και τώρα, που φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά  έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα…

Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα Α.Τ. Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας. Σε όλο αυτό  το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. Είναι τα τμήματα με πλούσιο παρελθόν συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, με το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που είχε μετατραπεί σε κέντρο ομαδικών βασανιστηρίων προσφύγων.
Στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής(!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο…Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετα την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρεις μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;

Είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα, όπως έκανε και με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου.

[…]

Οι συγγενείς αναχωρούν για να γίνει η ταφή του νεκρού στο Πακιστάν και να τον θρηνήσει η οικογένεια. Με την επιστροφή τους, καλούμε σε συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στην Πλατεία Βικτώριας, στις 2.30μμ και πορεία στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα».

 

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα 27/9 στις 19.30 στην πλατεία Βικτωρίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Επίσης οι «Αναρχικές-οί Ηρακλείου Κρήτης» θα πραγματοποιήσουν για τον ίδιο λόγο συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών στις 19.00 το απόγευμα.

Τι ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Σήμερα η Διεθνής Αμνηστία παίρνει θέση και ζητά δικαιοσύνη για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, ζητά «άμεση, ενδελεχή, διαφανή & αποτελεσματική έρευνα συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search