• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κόπηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη - Ραντεβού στο Συνέδριο δίνει ο Κασσελάκης

October 12, 2024 50

Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη αποφάσισε τελικώς σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

H εισήγηση να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες) 138 μέλη, από τα συνολικά 151 που ήταν παρόντα, ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου. Σημειώνεται ότι η ομάδα Πολάκη τήρησε στάσης αποχής.

«Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ο Θύμιος Γεωργόπουλος είχε νωρίτερα σήμερα καταθέσει πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων» και ότι ως εκ τούτου «δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, άλλα στελέχη (Μουζάλας, Θεοχαρόπουλος κ.ά.) έθεσαν θέμα αποκλεισμού του Στ. Κασσελάκη από την κούρσα για την κομματική ηγεσία.

Σε κλίμα έντασης

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, ήρθε επί της ουσίας να επισφραγίσει το βαθύτατο εσωκομματικό ρήγμα που έχει πια ανοίξει μεταξύ «κασσελίστας» και «87» αλλά και τον δυνητικά διαλυτικό διχασμό που σκιάζει πια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς το συνέδριο του Νοεμβρίου.

Τα αντιμαχόμενα εσωκομματικά στρατόπεδα προσήλθαν στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση ανταλλάσσοντας «πυρά» επί της διαδικασίας, με την πλευρά Κασσελάκη να θέτει ζήτημα απαρτίας και τους «87» από την άλλη πλευρά να καταγγέλλουν «προσπάθειες τορπιλισμού της διαδικασίας» που έχουν ως απώτερο στόχο «τη διάλυση και την απαξίωση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και τη λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν "διχαστικό" τον αποκλεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα.

Περίπου δύο ώρες μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να κόψει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε την πρώτη του αντίδραση.

 

Ο κ. Κασσελάκης ανήρτησε φωτογραφία στα social media με το μήνυμά του "Είμαι εδώ" και συμπλήρωνε πως "Η φωνή μας είναι το συνέδριο".

Είναι ξεκάθαρη η αναφορά του στην τελική "μάχη" του, που θα είναι το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Για τη σημερινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία.

 

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search