• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Νέο βιβλίο του Γιώργου Ρούση

January 06, 2024 1022

Ένα νέο βιβλίο του Κερκυραίου διανοητή Γιώργου Ρούση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες, δεκαέξι μήνες μετά το πολυσυζητημένο βιβλίο του για την αστική δημοκρατία. «Στοχασμοί πάνω σ' ένα κρίσιμο αναπάντητο ερώτημα», είναι ο τίτλος του, που συνοδεύεται από την επεξήγηση: «Η στρατηγική ρηγμάτωσης της αστικής ιδεολογίας όσο κυριαρχεί η αστική τάξη».

Το βιβλίο (176 σελ., σχήμα 14Χ21) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη και εντάσσεται στην κατηγορία των δοκιμίων πάνω στον τομέα των ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών.

Αναφέρει ο εκδοτικός οίκος, σχετικά με το βιβλίο:

«Πώς είναι δυνατόν να ανατραπεί η αστική ιδεολογία όσο κυριαρχεί ή κεφαλαιοκρατική τάξη πραγμάτων που την διαμορφώνει; Κι επειδή αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, πώς είναι τουλάχιστον δυνατόν αυτή να ρηγματωθεί, κάτι που είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος της επαναστατικής ανατροπής του καπιταλισμού; Αυτό είναι το κρίσιμο αναπάντητο από τους κλασικούς του μαρξισμού και πιο σύγχρονους στοχαστές ερώτημα, το οποίο επιχειρείται να αναδειχτεί σε τούτο το δοκίμιο».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Αθήνα (στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος) την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (19:00). Θα μιλήσουν γι' αυτό ο πανεπιστημιακός Κώστας Γουλιάμος, ο νομικός

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ο μελετητής της ευρωπαϊκής πολιτικής Νίκος Κολοκοτρώνης και ο νομικός Στάθης Χατζόπουλος.

Αυτό είναι το 19ο κατά σειρά βιβλίο του Γιώργου Ρούση (Κέρκυρα, 1948), ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του και λίγο αργότερα συμμετείχε στον εκλογικό συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη νέα διοίκηση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Οι θεωρητικές του αναζητήσεις, όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος, «περιστρέφονται κυρίως στα ζητήματα του κράτους και της χειραφέτησης του ανθρώπου, τα οποία και αντιμετωπίζει από μαρξιστική σκοπιά».

Χ. Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search