• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Βαρκαρόλα 2024: «1716 ο θρίαμβος της Κέρκυρας»

August 08, 2024 810

Στο Φαληράκι της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 και ώρα: 22:00 ηαυγουστιάτικη εκδήλωση της Βαρκαρόλας, σεσκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η “Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα”, η “Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας”, η Παραδοσιακή Χορωδία “Μουσικές Ρίζες” και η Παιδική -Νεανική Χορωδία “Άγιος Σπυρίδων”.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Κώστας Βουσολίνος ανέφερε:

«308 χρόνια από τον θρίαμβο της Κέρκυρας επί των Οθωμανών πολιορκητών της, τιμούμε τους συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές, όλους εκείνους που αντιστάθηκαν ηρωικά, τον επικεφαλής της οργάνωσης της άμυνας του νησιού Στρατάρχη Γιόχαν Ματίας φον Σούλεμπουργκ και αποδίδουμε τα μέγιστα, στον Πολιούχο Προστάτη του νησιού μας, τον Άγιο Σπυρίδωνα και στο Θαύμα του.

Με μια σύγχρονη ματιά, το αυγουστιάτικο θαύμα της λήξης της Πολιορκίας το 1716 ισορροπεί ανάμεσα σε ένα ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό και την παράλληλη δίγλωσση αφήγηση του χρονικού της πολιορκίας του νησιού. Την εκδήλωση συμπληρώνει η “εν πλω” παραδοσιακή, θαλασσινή «περαντζάδα» χορωδιών με επτανησιακές μελωδίες και ρυθμούς, υπό τον παφλασμό των κυμάτων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κεντούν τον έναστρο ουρανό!».

 

Ο Αντιδήμαρχος επίσης τόνισε: «Η διοργάνωση αυτή, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σαφέστατα προσβλέπει  στη  διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης και στη διάσωση  της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  

Προσβλέπει επιπροσθέτως, στην ενίσχυση της πολιτιστικής εμπειρίας και στη δημιουργία πολιτιστικού περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση της βιωματικής εμπειρίας που προσφέρουμε στους  χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν το νησί μας την περίοδο του Αυγούστου.

Ο πολιτισμός της Κέρκυρας, εμπλουτισμένος με όλα αυτά τα στοιχεία, έχει το προνόμιο να είναι ζωντανός και να διατηρεί τη μοναδικότητά του μέσα από τα συστατικά που τον συνθέτουν».

Η Βαρκαρόλα 2024 πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και τον Ο.Κ.Ε., τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Κόντρα Φόσσα», του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Ν.Α.Ο.Κ.), του Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ. Κέρκυρας), καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας – Τμήμα Τροχαίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search