• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Καταγγελία για δραματική εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα

March 10, 2020 29

Κέρκυρα: «Δραματική εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Δύο ναυταθλητικά σωματεία της Κέρκυρας, και συγκεκριμένα ο ΝΑΟΚ και ο Ναυσίθοος, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για δραματική εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας και τονίζουν πως δεν αποτελεί σημερινό ζήτημα. Όλα αυτά με αφορμή την αναβολή των Περιφερειακών αγώνων κολύμβησης λόγω έλλειψης πετρελαίου στο κολυμβητήριο του νησιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η δραματική εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας δεν αποτελεί σημερινό ζήτημα. Πρόκειται για ‘’μαύρη τρύπα’’ της αθλητικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, που ασφαλώς εκθέτει τις κεντρικές και τοπικές εξουσίες. Ωστόσο, οι εκάστοτε διοικήσεις του ΕΑΚΚ τοποθετούνται με κριτήριο ‘’εξειδίκευσης ‘’ και με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου και ως εκ τούτου κρίνονται από τη θετική ή αρνητική έκβαση του έργου τους, χωρίς να μεταθέσουν τις ευθύνες σε ‘’τρίτους’’. Η ξαφνική αναβολή ενός Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κολύμβησης της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, που επί σειρά ετών γίνεται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας και αποτελεί θεσμό για τον τόπο και την Περιφέρεια, όταν μάλιστα είχε προγραμματιστεί στη βάση της επίσημης παραχώρησης του κολυμβητηρίου με ότι αυτό σημαίνει, αποτελεί πλήγμα για την αθλητική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και βέβαια για την αξιοπρέπεια των φορέων που εμπλέκονται σε τέτοιες διοργανώσεις. Ωστόσο και αυτή η εξέλιξη, που εξέθεσε το ΕΑΚΚ, την πόλη και τους φορείς της σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι το μείζον. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που στοιχειοθετούν διαχρονικούς προβληματισμούς και που θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε:

 

 

1. Επειδή πιθανόν η Ε.Δ. του ΕΑΚΚ αντιμετωπίζει δυσχέρειες με τη διαχείριση των στοιχειωδών αναγκών του χώρου, προτείνουμε τη συσπείρωση των αθλητικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν το ΕΑΚΚ και με τη συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης τη διαμόρφωση υποστηρικτικών προς το ΕΑΚΚ ενεργειών.

2. Ο ΝΑΟΚ στηρίζει τη λειτουργία των τμημάτων του σε αναπτυξιακές πολιτικές. Η συχνή αναστάτωση και ματαίωση προπονήσεων και αγώνων που παρατηρείται στο κολυμβητήριο τα τελευταία χρόνια δυσκολεύει τον προγραμματισμό μας, αναστατώνει αθλητές, οικογένειες και φιλάθλους και στερεί την πρωταρχική διαδικασία της αναπτυξιακής λειτουργίας του αθλητισμού, προκαλώντας παράλληλα μεγάλα προβλήματα σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο.

 

 

3. Παράλληλα με την παρουσία τέτοιων προβλημάτων, φαινόμαστε αναξιόπιστοι προς Πολιτεία και Ομοσπονδίες, σε μια χρονική περίοδο που γίνονται προσπάθειες για να οργανωθούν πάλι αγωνιστικές δραστηριότητες Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης στην Κέρκυρα και με αυτόν τον τρόπο να αναπτυχθεί ο αθλητισμός.

4. Επειδή λόγος γίνεται για τη λειτουργία των Συλλόγων στο χώρο και αφού σημειώσουμε ότι ΕΑΚΚ χωρίς αθλητικά Σωματεία δεν υφίσταται, ενημερώνουμε ότι ο Όμιλος μας διαχρονικά συνδράμει πολλαπλώς το κολυμβητήριο και ασφαλώς, όποτε του ζητήθηκε η συμβολή του, ανταποκρίθηκε άμεσα. Ίσως, όμως, να πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι τα Σωματεία βοηθούν μια ‘’αθλητική κατάσταση’’ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του σύγχρονου αθλητισμού.

Η άποψη μας παραμένει ακλόνητη: Έφτασε η ώρα που ο αθλητισμός στην Κέρκυρα πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους ως δικαίωμα και ως επιλογή.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search