• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η "αξιολόγηση" της συνωμοσίας του εξευτελισμού του εκβιασμού...!

June 08, 2023 824

Σε  ολόκληρη συνωμοσία για να μπουν κρυφά στο σχολείο, χωρίς να το γνωρίζει ο σύλλογος διδασκόντων, προχώρησε ο διευθυντής του 4ου ειδικού Δημοτικού Αθηνών και οι αξιολογητές, όπως καταγγέλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αριστοτέλης.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, ο εν λόγω διευθυντής εμπόδισε ξανά την είσοδο στην Επιτροπή Αγώνα και σε μέλη του ΔΣ του Αριστοτέλη και της ΔΟΕ και ανακοίνωσε σε όλους όσους βρίσκονταν μέσα στο σχολείο εκείνη την ημέρα ότι απαγορεύεται η έξοδος τους από το σχολείο, και η πόρτα θα άνοιγε αποκλειστικά στις 13:15, την ώρα που σχολούν τα παιδιά.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το κτίριο ούτε οι εργαζόμενες/οι που είχαν σχολάσει ούτε οι φοιτητ(ρι)ες του ΙΕΚ, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει την παρακολούθηση της πρακτικής τους άσκησης»!

Η καταγγελία για όσα συνέβησαν στο 4ο ειδικό δημοτικό

Εξευτελισμός, Γελοιοποίηση και Αναξιοπρέπεια μαζί με Αυταρχισμό, Δεσποτισμό και Εκβιασμούς, το κοκτέιλ της αξιολόγησης

Καταγγέλλουμε την κατ΄επανάληψη αυταρχική και αντισυναδελφική  συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, Καμούδη Μιχάλη καθώς και των αξιολογητών Ημέλλου και Κύργινα. Την Τρίτη 30/5/2023 ο διευθυντής της σχολικής μονάδας μαζί με τους αξιολογητές, προχώρησαν σε ολόκληρη συνωμοσία για να μπουν κρυφά στο σχολείο, χωρίς να το γνωρίζει ο σύλλογος διδασκόντων. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να το αποκρύψουν από τις/τους νεοδιόριστες/ους που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή και κανόνισαν να γίνει μυστική συνάντηση μεταξύ των αξιολογητών και τριών δασκάλων και δυο ΕΒΠ, οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει απεργία αποχή. Η αξιολόγηση των νεοδιόριστων έγινε με άκρα μυστικότητα, σε κλειδαμπαρωμένη αίθουσα, καλλιεργώντας κλίμα φόβου και δόλου. Ήταν τόση η βιασύνη των αξιολογητών να καταγράψουν νούμερα που έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν ακόμα και το επαίσχυντο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, και να κάνουν όλες τις αξιολογικές διαδικασίες μαζεμένες, το συμβόλαιο και την πρώτη παρακολούθηση (ίσως και τη δεύτερη), αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης, εξευτελισμός, αναξιοπρέπεια και υποταγή.

Ο ίδιος διευθυντής, πριν από δυο εβδομάδες, πρωταγωνιστώντας στην προώθηση της αξιολόγησης, εμπόδισε την είσοδο των μελών της επιτροπής αγώνα, του ΔΣ του Αριστοτέλη και του ΔΣ της ΔΟΕ για να ενημερώσουν τις/τους συναδέλφισσες/ους του σχολείου -κάτι που κάνει κατ’ επανάληψη-, ενώ εγκλώβισε μέσα στο σχολείο μέλη της επιτροπής απαγορεύοντας τους την έξοδο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εν λόγω διευθυντής εμπόδισε ξανά την είσοδο στην Επιτροπή Αγώνα και σε μέλη του ΔΣ του Αριστοτέλη και της ΔΟΕ και ανακοίνωσε σε όλους όσους βρίσκονταν μέσα στο σχολείο εκείνη την ημέρα ότι απαγορεύεται η έξοδος τους από το σχολείο, και η πόρτα θα άνοιγε αποκλειστικά στις 13:15, την ώρα που σχολούν τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το κτίριο ούτε οι εργαζόμενες/οι που είχαν σχολάσει ούτε οι φοιτητ(ρι)ες του ΙΕΚ, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει την παρακολούθηση της πρακτικής τους άσκησης. Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής αρνείται να δώσει κλειδιά στους εκπαιδευτικούς του σχολείου(!) ενώ έχει δώσει σε όλους τους άλλους, στη σχολική τροχονόμο, στην καθαρίστρια, στον φύλακα! Και όχι μόνο αρνείται να τους δώσει κλειδιά αλλά ανάλογα με «τα κέφια του» απαγορεύει ή επιτρέπει στον φύλακα να ανοίγει την πόρτα στις/στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας! Όταν τελικά η πόρτα άνοιξε, ο διευθυντής απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και των μελών του Δ.Σ. με επιθετικότητα, προκαλώντας επίτηδες αναταραχή με φωνές και απαράδεκτες προσφωνήσεις. Οι αξιολογητές έφυγαν όπως μπήκαν, σαν τους κλέφτες. Ο δε αξιολογητής των εκπαιδευτικών προσπάθησε να κρυφτεί ανάμεσα στους μαθητές που αποχωρούσαν με σκοπό να αποφύγει την αντιπαράθεση με την επιτροπή αγώνα και το σωματείο!

Όλη την περίοδο προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης, καταγγέλλονται καταδικαστέες συμπεριφορές τρομοκρατίας, αυτοεξευτελισμού και γελοιοποίησης αξιολογητ(ρι)ών και διευθυντ(ρι)ών που προσπαθούν με το ζόρι να περάσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους του υπουργείου από την πίσω πόρτα. Ο λόγος είναι απλός. Γιατί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση! Γιατί δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή, χιλιάδες από αυτούς είναι οι νεοδιόριστες/οι, σε εκατοντάδες σχολεία μπλοκάρουν τις απόπειρες αξιολογήσεων. Το ίδιο στον Αριστοτέλη, το 90% των νεοδιόριστων απαντά με Απεργία Αποχή στις κλήσεις των αξιολογητών.

Καλούμε όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους νεοδιόριστες/ους να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Να μην παραδώσουν στον κανιβαλισμό του ατομισμού τις συλλογικές μας διεκδικήσεις, να μην επιτρέψουν στην κατίσχυση των εκβιασμών και της τρομοκρατίας, να μη διαλέξουν τον ατομικό βόλεμα σε βάρος των συλλογικών δικαιωμάτων.

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, οι επιτροπές αγώνα και τα αγωνιστικά σωματεία δεν θα τους επιτρέψουν να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο ούτε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων δεκάδων Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, του εκπαιδευτικού κινήματος, σε σύγκρουση με τον φόβο, την τρομοκρατία και τον ατομισμό. Θα μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα αξιολόγησης.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Ο κλάδος θα «σπάσει» στην πράξη την αξιολόγηση και θα καταργήσει όλους τους νόμους που αναφέρονται σε αυτή. Κανένας φόβος και καμία ανοχή στο έγκλημα που σχεδιάζουν υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι για την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών! Η μαζική, δυναμική και περήφανη στάση των εκπαιδευτικών στον Αριστοτέλη και σε όλες τις περιοχές της χώρας που αντιστέκονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, δείχνει τον δρόμο.

Ούτε βήμα πίσω! Δεν μας τρομάζουν η τρομοκρατία και οι απειλές τους!

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, στηρίζουμε τις/τους νεοδιόριστους συναδέλφισσες/ους!

Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς θα νικήσουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search