• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απειλεί με την τιμωρία της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών μαθητές και καθηγητές η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως

September 30, 2020 720

 

Με την πρακτική του «αποφασίζομεν και δατάσσομεν» και του κοινωνικού αυτοματισμού επιχειρώντας να στρέψει τους καθηγητές εναντίον των μαθητών η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των καταλήψεων των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

 

«Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων» δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις των μαθητών η υπουργός Παιδείας. Επίσης, ανακοινώσνει ότι από αύριο στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

 

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

 

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Η δήλωση της υπουργού ξεχειλίζει από υποκρισία, γιατί η ίδια θεσμοθετεί την τράπεζα θεμάτων, ενδυναμώνει το εξεταστικό πλέγμα, ακολουθεί μια πολιτική που υψώνει ταξικούς φραγμούς θέλοντας να ξεπετάξει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των μαθητών που προέρχονται από τις ασθενέστερες τάξεις και τια απομακρυσμένες περιοχές έξω από το Λύκειο.

Οι χιλιάδες  εκπαιδευτικές ώρες που έχουν χαθεί απ’ την αρχή του σχολικού έτους από την πολιτική των περικοπών, της αδιοριστίας  και της έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία, πώς και πότε θα αναπληρωθούν;

Διαχρονικά, έχουμε βιώσει την υποκρισία της πολιτείας, όταν για παράδειγμα για έξι ή οκτώ μήνες, ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν κενά καθηγητών ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εκεί δεν υπάρχει θέμα αναπλήρωσης. Όταν, όμως, υπάρχει μια κινητοποίηση των μαθητών (ή και των εκπαιδευτικών), τότε έρχεται η αναπλήρωση σαν τιμωρία, έξω από παιδαγωγικές αρχές και κανόνες.

Από την άλλη δεν μπορεί η Κεραμέως με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιχειρεί να υποχρεώσει τους καθηγητές να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός και χωρίς να είναι στο σχολείο να κάνουν τηλεκπαίδευση ή να εργάζονται Σαββατοκύριακο, απόφαση που παραβιάζει αυθαίρετα τις επίσημες αργίες του σχολείου. Αυταρχικές και αυθαίρετες μεθοδεύσεις που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο αποφάσεων τιμωρητικού χαρακτήρα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Είναι φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ιερή υποχρέωση και δικαίωμα να μην υπακούσουν σε φανερά παράνομες εντολές της υπουργού παιδείας. Η συνδικαλιστική ηγεσία τους θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα βάλει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search