• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Στο εδώλιο για κακούργημα η πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας - Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Απριλίου

March 19, 2024 868

Για τις εκατοντάδες δικογραφίες που εξαφανίστηκαν - Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναβολής

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Απριλίου ● Παραγράφηκαν εκατοντάδες αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα
Η εκδίκασης μιας πολύκροτης υπόθεσης είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, με βασική κατηγορούμενη την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη, για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή. Συγκατηγορούμενη της είναι η τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, ορίζοντας νέα δικάσιμο για τις 10 Απριλίου, καθώς δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η κ. Τατάκη, επικαλούμενη κώλυμα του συνηγόρου της. Η δεύτερη κατηγορούμενη ανέφερε πως ο συνήγορός της (δικηγόρος Ιωαννίνων) συμμετέχει στην αποχή που έχει κηρύξει ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος.

Η υπόθεση αφορά στην παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημμελημάτων, με την επί χρόνια «εξαφάνιση» άγνωστου τελικού αριθμού δικογραφιών - για πολλούς υπερβαίνουν τις 1.000 - που όπως αποκαλύφθηκε το 2019 είχαν αφαιρεθεί σε βάθος χρόνου από την εισαγγελέα και μετέπειτα προϊσταμένη της Εισαγγελίας του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν παραγραφεί επίσης άγνωστος αριθμός και πάντως εκατοντάδες αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα. Άλλωστε περίπου 1.000 δικογραφίες είχαν εντοπιστεί στην αποθήκη φίλης της κατηγορούμενης στο χωριό Γαρούνα, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια, με την κ. Τατάκη να έχει ομολογήσει ότι σκόπευε να τις κάψει. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και σήμερα εκτιμάται ότι αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών
Με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, η επίορκος εισαγγελική λειτουργός απολύθηκε από το δικαστικό σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας στο Δημόσιο. Στην εν λόγω συνεδρίαση, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε τονίσει ότι η συμπεριφορά της έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, είχε εκφράσει ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν η κ. Τατάκη να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δε γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και για την πορεία των υποθέσεων.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας κι επομένως δε θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες - μηνυτές ή πολιτικώς ενάγοντες - στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η όλη υπόθεση χωρίστηκε σε τρεις δικογραφίες και εκδικάζεται σε τρία διαφορετικά δικαστήρια. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αδικήματα, όπως «έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση» και «συνέργεια σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση» με κατηγορούμενη την τέως εισαγγελέα και την γραμματέα, καθώς φέρονται να βεβαίωσαν ψευδώς πως συγκεκριμένη δικογραφία που παρέμενε στο συρτάρι, είχε ανατεθεί προς έρευνα στην αστυνομία. Η τρίτη δικογραφία αφορά έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία και νόθευση εγγράφου και σχετίζεται με τα βιβλία της αστυνομίας με κατηγορούμενη πάλι την πρώην εισαγγελέα και τέσσερις αστυνομικούς, καθώς φέρονται να επιδίωξαν να αποδείξουν ότι δεν καθυστερούσε στη χρέωση διεκπεραίωσης των ποινικών υποθέσεων.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως μάρτυρας κατηγορίας ήταν παρών ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «παραεισαγγελικό» κύκλωμα.

«Οι καταγγελίες που δεχόταν από πολίτες, τότε, η εισαγγελέας Εφετών, πως οι υποθέσεις τους καθυστερούν υπερβολικά, οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Εγώ έπραξα το καθήκον μου», ανέφερε ο Γιώργος Καλούδης και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Έχει σε σημαντικό βαθμό συγκαλυφθεί. Έχω δεχθεί επώνυμες και ανώνυμες απειλές κατά της δικής μου ζωής και της οικογενείας μου, από τότε μέχρι τώρα. Οι υποθέσεις μια πλειάδα υποθέσεων, όπως για παράδειγμα υπόθεση μη πληρωμής ΦΠΑ ύψους 7 εκατ. ευρώ, ή υποθέσεις που αφορούσαν εγκλήματα κατά της ζωής. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πρέπει να πάρουμε απαντήσεις. Πού είναι οι χιλιάδες δικογραφίες. Η γυναίκα στο σπίτι της οποίας βρεθήκαν 1.000 δικογραφίες, προϊόν υπεξαγωγής, δεν πήγε ποτέ κατηγορούμενη. Είναι δυνατόν, να βοά η Κέρκυρα επί τέσσερις μήνες και η τότε ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης να μη βρίσκει "ένα φορτηγό", γιατί τόσες ήταν δικογραφίες, ενώ για 2 γραμμάρια χασίς εξαρτημένων ατόμων τους κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search