• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

March 19, 2024 968

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε κάθε γωνιά της χώρας που κρατάμε όρθια τα σχολεία, που παλεύουμε καθημερινά να υπερνικήσουμε δυσκολίες και να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές στις 28/2 που πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα βροντοφωνάζοντας «η τα κέρδη τους ή ζωές μας». Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές φοιτητές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που καταψήφισαν στον δρόμο το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Εδώ είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Για μια ακόμα φορά την προηγούμενη εβδομάδα, τα δικαστήρια έκαναν «τη χάρη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι έκριναν την απεργία αποχή της ΔΟΕ από την «ατομική αξιολόγηση», παράνομη και καταχρηστική, με βάση όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ της ΟΛΜΕ βγήκε μόνο παράνομη!

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τους χιλιάδες συναδέλφους που επιθυμούν και απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας που δίνουμε. Να προχωρήσουν σε συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με όλα τα μέσα και τους τρόπους, που αυτή μπορεί να προκηρυχθεί ξανά. Τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ ο αγώνας να κρατηθεί ανοιχτός ΕΝΙΑΙΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

Το αμέσως επόμενο διάστημα κανένας συνάδελφος/ισσες δεν πρέπει να μείνει μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κενό. Τα άμεσα βήματα που αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ – μέχρι τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 30/3- είναι:

Α) Προκήρυξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας από 1-3 ώρες που ξεκινούν από την Τρίτη 19/3 και συνεχίζονται για όσο χρειαστεί (μέχρι να επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή από ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ) οι οποίες θα αξιοποιούνται σε περίπτωση που οι αξιολογητές προχωράνε σε κλείσιμο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων.

Β) Οι συγκεκριμένες στάσεις εργασίας, για όσους συναδέλφους/ισσες χρειαστεί να τις αξιοποιήσουν, θα καλύπτονται οικονομικά 100% από το σωματείο, για το διάστημα μέχρι την επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής.

Γ) Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ για στάσεις εργασίας από την ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος (Σύμβουλος και Δ/ντης) είναι σε πλήρη ισχύ και καλύπτουν τους πάντες. Δεν έχει γίνει έως τώρα δικαστική προσφυγή. Ταυτόχρονα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει μονόωρες, δίωρες και τρίωρες, κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τη ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος (Σύμβουλος και Διευθυντής), ως συμπληρωματικές στις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ.

Δ) Πραγματοποίηση Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στις 7 μ.μ. κι αν δεν έχει απαρτία, εξ αναβολής Γ.Σ. την

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Δ.Σ. Της ΕΛΜΕ επισημαίνει προς όλα τα μέλη του σωματείου τα παρακάτω: Για μπορέσει να παρθεί απόφαση για απεργία – αποχή από το σωματεία χρειάζεται να υπάρχει απαρτία και μαζική συμμετοχή. Για αυτό το λόγο καλούμε όλες και όλους να πάρουν μέρος στις Γ.Σ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η ευθύνη μας βαραίνει όλους/ες.

Όλοι/ες στις Γ.Σ, όλοι στον αγώνα.

Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος και συνεχίζεται μέχρι τη νίκη! Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search