• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Λάδι στη φωτιά η κλήση του εισαγγελέα στους Διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων

February 02, 2024 1371

Την ίδια στιγμή που η εκπαίδευση έχει γίνει καζάνι που βράζει και οι καταλήψεις σε σχολές και σχολεία καλά κρατούν, βρήκε ο εισαγγελέας στην Κέρκυρα να καλέσει σε κατάθεση τους Διευθυντές των σχολείων που τελούν ή τελούσαν υπό κατάληψη...

Τέτοιες ενέργειες βέβαια, όλοι αντιλαμβάνονται ότι απλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά που υποτίθεται πως επιχειρούν να κατασβέσουν, εκτός ίσως από την κυβέρνηση και τους εισαγγελείς που προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις με κάθε τρόπο.

Η ΕΛΜΕ της Κέρκυρας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά ότι τα έγγραφα που διακινούνται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κέρκυρας, μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία για τις καταλήψεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων  αποτελούν ένδειξη αυταρχισμού, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό την  καταστολή των κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αναφορικά με έγγραφα που διακινούνται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κέρκυρας, μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία για τις καταλήψεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων,  το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες, θεωρώντας ότι αποτελούν ένδειξη αυταρχισμού, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την  καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η Εισαγγελία όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Σήμερα (Πέμπτη), κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία, οι Διευθυντές των σχολείων, τα οποία τελούσαν ή τελούν υπό κατάληψη!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και δε θα το αφήσουμε να περάσει αναπάντητο!

 Δεν είδαμε τις κρατικές και εισαγγελικές αρχές να έχουν την ίδια ευαισθησία για να παρέμβουν όταν:

  • Είμαστε αρχές Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς!
  • Σε ένα μικρό σεισμό έπεσε το ταβάνι στο 1ο ΕΠΑΛ, όταν έπεφταν σοβάδες στα υπόλοιπα σχολεία, όταν πλημμύρισαν τα σχολεία του Ποταμού και το 2ο ΕΠΑΛ!
  • Το Γυμνάσιο Φαιάκων είχε πνιγεί στη σκόνη, με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, λόγω των έργων που γινόταν απέναντι!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

  • Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας διευθυντών, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα θεωρούνται υπόλογοι και εξωθούνται να καταργήσουν το ρόλο τους και την θέση τους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνοντας ονόματα μαθητών/μαθητριών τους στις εισαγγελικές αρχές και θα τους συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο!
  • Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους συναδέλφους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών

 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

  • Απαιτεί από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων!

Καλούμε :

  • τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην Αστυνομία, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων!
  • τα σωματεία του νησιού να παραστούν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 3/2 και να καταδικάσουν τις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας!.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέσηαπέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
  • την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειεςγια να προστατέψει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search