• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Πεδίο βολής η Κέρκυρα από 16/6 έως 20/6 για πολεμικούς σκοπούς ΕΕ - ΝΑΤΟ

June 13, 2024 491

 

Από την Κυριακή 16 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου πρόκειται να λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας η διακρατική άσκηση των χωρών της Αδριατικής με την ονομασία “Adrion 2024”.

Στην άσκηση πρόκειται να συμμετάσχουν πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία και Αλβανία που θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Κέρκυρας αλλά και προσωπικό από Σλοβενία και Μαυροβούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυτική άσκηση ADRION, είναι απόρροια της ADRION ( Adriatic – Ionian Initiative , μτφ πρωτοβουλία για την Αδριατρική και το Ιόνιο), μιας κίνησης των κρατών της Αδριατικής που είναι μέλη της ΕΕ ώστε να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή και ΝΑΤΟϊκή πορεία των χωρών που δεν είναι ενταγμένες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και ξεκίνησε το 2000 με την “Δήλωση της Ανκόνα”. Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που είχαν υπογράψει αρχικά τη δήλωση ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία και η Ιταλία.

Η άσκηση πραγματοποιείται από το 2004 με πρωτοβουλία των Πολεμικών Ναυτικών της Ιταλίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Μαυροβουνίου.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια άσκηση – πρόβα πολέμου με κύριο αντικείμενο τις επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και νηοψίας στην περιοχή της Αδριατικής έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες ακόμη ασκήσεις που εμπλέκουν το Πολεμικό Ναυτικό σε επικίνδυνα σχέδια που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search