• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Για το εργατικό ατύχημα στην ΔΕΔΔΗΕ

June 29, 2024 494

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για το εργατικό ατύχημα στην ΔΕΔΔΗΕ

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Νησάκι. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος της ΔΕΔΔΗΕ, πραγματοποιούσε εργασία αποκατάστασης βλάβης (μία από τις πολλές που συμβαίνουν στο νησί), όταν και τον χτύπησε το ρεύμα.

Το συμβάν αυτό, καθώς και παρόμοια και συνεχώς αυξανόμενα συμβάντα σε όλη τη χώρα μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, των ελλιπών μέτρων και μέσων προστασίας των εργαζομένων, της εργολαβοποίησης εργασιών που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό, της υποστελέχωσης πρακτορείων ΔΕΔΔΗΕ και άλλων κρίσιμων υπηρεσιών με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το ατύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα που έχει η απελευθέρωση- ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και ο ανταγωνισμός στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος των εργαζόμενων και καταναλωτών.

Κυβερνήσεις και κράτος ευθύνονται γιατί έχουν ξεχαρβαλώσει τις επιθεωρήσεις εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ακολουθούσαν κατά γράμμα την εντολή των μεγαλοεργοδοτών για λήψη μέτρων με βάση τις ανάγκες της οικονομίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να διερευνηθούν χωρίς καθυστέρηση απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του ατυχήματος. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα! Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες για ασφαλή εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας;

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέπουν την επανάληψη νέων ατυχημάτων. Εξασφάλιση και τήρηση όλων των συνθηκών και μέτρων ασφαλείας, ώστε οι εργαζόμενοι να γυρνούν ζωντανοί και αρτιμελείς στο σπίτι τους.

Να καλυφθούν όλες οι, εξαιτίας του ατυχήματος, ανάγκες του συναδέλφου και της οικογένειάς του.

Να μονιμοποιηθούν στο ΔΕΔΔΗΕ, σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος όπως και σε όλους τους οικείους και τους συναδέλφους του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search