• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Από το πρωτοσέλιδο της "Φωνής των Αργυραδιτών": Φτάνει πια η κοροϊδία 21 χρόνων για το γήπεδο!

April 29, 2024 636

Φτάνει πια η κοροϊδία 21 χρόνων για το γήπεδο!

21 χρόνια κοροϊδίας των Αργυραδιτών για το γήπεδο είναι πάρα πολλά. Η νέα δημοτική αρχή του Β. Χειμαριώτη έχει ιερή υποχρέωση να κάνει τα πάντα για να αποκτήσουν οι Αργυράδες γήπεδο.

Να θυμίσουμε για τους τοπικούς μας άρχοντες και τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας ότι πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν.

Η κοροϊδία συνεχίζεται - Μηδέν ευρώ για αθλητικά έργα για τις Αργυράδες από  την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων! - Drepani.gr - Argyrades.gr - news

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».

Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση στην Ανα΄ληψη. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ.

Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις . Ωστόσο η έκταση στην Ανάληψη χρησιμοποιείται από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας στη θητεία Κ. Λέσση, ενώ ο ίδιος όταν τίθεται θέμα κατασκευής γηπέδου τονίζει ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και δεν μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο!

Με την ευκαιρία να ξαναθυμίσουμε τα πρόσφατα επεισόδια στο σίριαλ της 19χρονης κοροϊδίας: τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο». Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκας φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει καμιά ενέργεια!

Να θυμίσουμε  ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε παρεμβάσεις του για θέματα αθλητικών υποδομών ακόμα και σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη «έχει ξεχάσει» το γήπεδο Αργυράδων. Καμιά απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο θε΄μα και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη! Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι!

Να θυμίσουμε, ακόμα,  ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από την ΠΙΝ  ανακοινώθηκαν αρχές του 2022 συνολικά δυόμιση εκατομμύρια ευρώ περίπου  για συγκεκριμένα αθλητικά έργα. Ωστόσο για τις Αργυράδες και τον Κρόνο ούτε ευρώ!

Να θυμίσουμε, τέλος,  ότι στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/ Π.Ε. Κέρκυρας, για το Οικονομικό έτος 2022, υπάρχουν αρκετά αθλητικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στης Κέρκυρα ύψους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ε! Ναι σε αυτά προβλέπονται μηδέ ευρώ για τις Αργυράδες. Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο.

Πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2023

 

Μετά από πρόταση, του Δημάρχου Κώστα Λέσση,  σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, αποφάσισε την αγορά οικοπέδου για κατασκευή γηπέδου του ιστορικού Κρόνου Αργυράδων. Ο Δήμαρχος πιστός στις δεσμεύσεις του μετά την αγορά του οικοπέδου, δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και για την κατασκευή του.» Αυτή ήταν η ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση για την απόφαση της 30ης Αυγούστου 2023. Και ο αντιδήμαρχος Ν. Κουρτέσης ακόμα πιο … προχωρημένος γράφει: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!». Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και να γραφτούν για τις παραπάνω δηλώσεις. Σίγουρα ισχύει η γνωστή ρήση «άνθρακες ο θησαυρός». Το σίγουρο είναι ότι ενάμιση μήνα, περίπου, πριν από τις δημοτικές εκλογές το «ιστορικό» δούλεμα των Αργυραδιτών για το γήπεδο παίρνει άλλες διαστάσεις χοντρής κοροϊδίας! Να θυμίσουμε ότι «ιστορική μέρα» ήταν και η 27η Μάρτη 2023 που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με εισήγηση του Δημάρχου Κ. Λέσση αποφάσισε την έγκριση 40.000 ευρώ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για την «αγορά οικοπέδου γηπέδου Αργυράδων». Σίριαλ κοροϊδίας!

 Δε «χώρεσε» το γήπεδο Αργυράδων στο υπόμνημα της ΕΠΣΚ - Drepani.gr -  Argyrades.gr - news

Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται!

Το έχουμε τονίσει και θα το πούμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Εμείς θα συνεχίζουμε άβουλοι και μοιραίοι να τους χειροκροτάμε;

 

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,

ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,

κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943

Το ζήτημα έχει τεθεί: Ή θα ξυπνήσουμε και θα τους σταματήσουμε να μας «γράφουν» εκεί που μας «γράφουν» ή θα τους «γράψουμε» εμείς …

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search