• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γ. Τρεπεκλής: Ανακαλύψαμε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος

August 13, 2024 524

«Πραγματοποιώ συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσω πως εδώ και αρκετές ημέρες με εντολή μου διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και τονίζω ότι η υπόθεση αγγίζει το βαθμό κακουργήματος, καθώς το ποσό της υπεξαίρεσης είναι μεγάλο, ενώ έχει διαταχθεί και διαχειριστικός έλεγχος.

Το έτος 2018 ορκωτός λογιστής ανέφερε σε έκθεση ότι εντοπίστηκαν και αξιολογήθηκαν οι κίνδυνοι ουσιωδών σφαλμάτων στις οικονομικές καταστάσεις που οφείλονταν είτε σε απάτη είτε σε λάθος!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που κατεγράφησαν στην έκθεση, έπρεπε να έχουν οδηγήσει τις πολιτικές αρχές να δώσουν εντολή για διαχειριστικό έλεγχο ώστε να είχε βρεθεί και η τυχόν απάτη εγκαίρως.

Πρόκειται για έναν υπάλληλο, ο οποίος άρχισε την υπεξαίρεση χρημάτων από το 2019 και έχει ομολογήσει την πράξη του, διότι βρέθηκαν τα λεφτά στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έχω ήδη στείλει έγγραφο στον Εισαγγελέα και θα κινηθούμε νομικά.

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή αντιλήφθηκε το πρόβλημα της υπεξαίρεσης όταν διεκόπη η τηλεφωνική σύνδεση του γραφείου του Περιφερειάρχη, άλλων δομών της Περιφέρειας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό ήταν η αιτία για την ανακάλυψη αναντιστοιχίας-«σπασίματος»

μεταξύ των ενταλμάτων πληρωμής και των ποσών που κατατίθεντο για πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ της Περιφέρειας.

Επιπρόσθετα, παρότι ο νόμος επέβαλε από το 2021 να υπάρχει εσωτερικός έλεγχος των οικονομικών της Περιφέρειας, αυτό ουδέποτε έγινε.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου τρέξαμε τη διαδικασία αυτή, η οποία και ολοκληρώθηκε. Έχει συμβασιοποιηθεί η ανάθεση προκειμένου να υπάρχει εσωτερικός ελεγκτής στα οικονομικά της Περιφέρειας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι στο μηδέν αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών, ξεκινάμε τακτοποίηση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ως οφείλουμε.

Να ξεκαθαρίσω πως αυτό δεν θα επηρρεάσει τις υπόλοιπες δομές και την πορεία της Περιφέρειας, όπου υπάρχουν αξιόλογοι εργαζόμενοι, οι οποίοι με φιλότιμο στηρίζουν τις περιφερειακές αρχές για να εκτελέσουν την αποστολή τους. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια να αποκτήσει το βηματισμό που της ταιριάζει.

Υπογραμμίζω ότι η ενημέρωση των πολιτών και η διαφάνεια ήταν και παραμένουν προτεραιότητα στη λειτουργία της παρούσας περιφερειακής αρχής και  θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έως ότου επαναφέρουμε την αξιοπιστία της Περιφέρειας στο επίπεδο που επιβάλλεται και αξίζει. Από ‘κει και πέρα θα αναζητηθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν…».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search