• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μετονομασίες Τμημάτων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συμπράξεις για αντιμετώπιση των κενών θέσεων λόγω ΕΒΕ

August 06, 2024 433

Με μετονομασίες Τμημάτων το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως ενημέρωσε ο Πρύτανης κ. Α. Φλώρος, ευελπιστεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κενών θέσεων που προκάλεσε η ΕΒΕ τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο.
Αρχικά, οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα της Κέρκυρας «Ενημέρωση» το τμήμα Ιστορίας πρόκειται να μετονομαστεί σε «Ιστορίας και Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών», απόφαση που έχει εγκριθεί τόσο από τη Σύγκλητο, όσο και από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΑΑΕ). Αυτή η κίνηση, θα το καταστήσει, σύμφωνα με το κ. Φλώρο «το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα που σε προπτυχιακό επίπεδο θα θεραπεύει τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες σε σχέση με την Ιστορία». Το τμήμα ετοιμάζει ήδη το φάκελο της πιστοποίησης και υπάρχει η ελπίδα ότι θα πιστοποιηθεί έγκαιρα ώστε να μπεί στο μηχανογραφικό του 2025.

Το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας , θα μετατραπεί σε τμήμα «Επιστήμης της Πληροφορίας», αλλαγή που έχει ήδη εγκριθεί από τη Σύγκλητο και έχει κατατεθεί στην ΕΑΑΕ για γνωμοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, το τμήμα Ιστορίας θα συμπράξει με το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Όπως υπογραμίζει ο Πρύτανης, η διαθεματικότητα, εκτός του ότι βοηθά στην εξέλιξη της επιστήμης στη σύγχρονη εποχή, θα βοηθήσει τα δύο τμήματα να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να είναι ανταγωνιστικά στον ελλαδικό χώρο

Οι λόγοι
Οι λόγοι που εντοπίζει πίσω από τη χαμηλή θέση των συγκεκριμένων τμημάτων στις επιλογές των νέων φοιτητών ο κ. Α. Φλώρος, μπορούν να κατανεμηθούν τόσο επίπεδο του ακαδημαϊκού ανταγωνισμού, όσο και στο κοινωνικό.

Όπως αναφέρει, το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του με την εφαρμογή του συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τον Ιούνιο του 2021. Επιπλέον, για το τμήμα ΑΒΜ, μέχρι το 2018 ήταν το μόνο ΑΕΙ που κάλυπτε το συγκεκριμένο πεδίο στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ακόμη δύο τμήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από μετεξέλιξη τμημάτων ΤΕΙ.

Όσο για το αντίστοιχο της Ιστορίας, επίσης ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, με τη δημιουργία τμήματος στη Δυτική Ελλάδα να εντείνει το πρόβλημα.

Όμως, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συνετέλεσαν στην είσοδο 16 νέων φοιτητών στα δύο αυτά τμήματα όπως, η ακρίβεια και η φοιτητική στέγη, επίσης ανασταλτικοί παράγοντες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search