• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: 18χρονος Ισραηλινός Αρνείται να καταταγεί στον Στρατό Κατοχής που διεξάγει Γενοκτονία!

January 01, 2024 971

“Πιστεύω ότι η σφαγή δεν μπορεί να λύσει τη σφαγή”, δήλωσε ο 18χρονος Tal Mitnick, ο οποίος καταδικάστηκε σε 30 ημέρες πίσω από τα κάγκελα επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό που ένας συνάδελφός του που αντιστέκεται στη στράτευση αποκάλεσε “γενοκτονία” στη Γάζα.

Ένας νεαρός Ισραηλινός καταδικάστηκε την Τρίτη σε 30 ημέρες πίσω από τα κάγκελα επειδή αρνήθηκε να καταταγεί στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, καθώς αυτές διεξάγουν μια γενοκτονική επίθεση στη Γάζα, έναν πόλεμο που ο έφηβος καταδίκασε ως “εκστρατεία εκδίκησης… όχι μόνο κατά της Χαμάς, αλλά κατά όλου του παλαιστινιακού λαού”

Ο Tal Mitnick, ένας 18χρονος από το Τελ Αβίβ, μπήκε στο κέντρο κατάταξης Tel Hashomer μαζί με άλλα μέλη του δικτύου Mesarvot -μια ομάδα νεαρών αντιρρησιών συνείδησης- και ανακοίνωσε την άρνησή του να καταταγεί στις IDF, επικαλούμενος τον πόλεμο στη Γάζα και την παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

 

“Πιστεύω ότι η σφαγή δεν μπορεί να λύσει τη σφαγή”, δήλωσε έξω από τη βάση. “Η εγκληματική επίθεση στη Γάζα δεν θα λύσει τη φρικτή σφαγή που εκτέλεσε η Χαμάς. Η βία δεν θα λύσει τη βία. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρνούμαι”.

Η ποινή των 30 ημερών που επιβλήθηκε στον Mitnick είναι εξαιρετικά μεγάλη- οι ισραηλινοί αρνητές φυλακίζονται συνήθως για 7 έως 10 ημέρες, με τη δυνατότητα να προστεθούν έως και 200 επιπλέον ημέρες για αμετανόητους αντιστασιακούς μετά την αρχική απελευθέρωσή τους. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι ο έφηβος πιθανόν τιμωρείται για την ανοιχτή κριτική που ασκεί στις πολιτικές και τις πρακτικές της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Mitnick αναμένει να φυλακιστεί για ένα επιπλέον χρονικό διάστημα αφού εκτίσει τον ένα μήνα πίσω από τα κάγκελα. Σε μια δήλωση που μοιράστηκε την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτύπησε “την αντίληψη ότι αυτή η γη ανήκει μόνο σε έναν λαό”.

Ο Mitnick έγραψε:

Αρνούμαι να πιστέψω ότι περισσότερη βία θα φέρει ασφάλεια, αρνούμαι να συμμετάσχω σε έναν πόλεμο εκδίκησης… Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι μετά από εβδομάδες χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, στο τέλος της ημέρας, οι διαπραγματεύσεις, μια συμφωνία, έφεραν πίσω τους ομήρους. Στην πραγματικότητα ήταν η στρατιωτική δράση που προκάλεσε το θάνατό τους. Εξαιτίας του εγκληματικού ψέματος ότι “δεν υπάρχουν αθώοι πολίτες στη Γάζα”, ακόμα και όμηροι που κρατούσαν λευκή σημαία φωνάζοντας στα εβραϊκά, εκτελέστηκαν. Δεν θέλω να φανταστώ πόσες παρόμοιες περιπτώσεις υπήρχαν που δεν ερευνήθηκαν επειδή τα θύματα είχαν γεννηθεί στη λάθος πλευρά του φράχτη.

Ο δρόμος προς την ειρήνη, υποστήριξε ο Mitnick, δεν θα προέλθει από Ισραηλινούς ή Παλαιστίνιους πολιτικούς, αλλά μάλλον “από εμάς, τους γιους και τις κόρες των δύο εθνών”.

 

Οι υποστηρικτές που συνόδευαν τον Mitnick στο Tel Hashomer κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και όλοι θα τυφλωθούμε” και “δεν υπάρχει στρατιωτική λύση”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search