• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πολιτική επιλογή του ΥΠΑΙΘ για τις συνδικαλιστικές άδεις που πλήττει ευθέως τη συνδικαλιστική ελευθερία και στόχο έχει να δυσχεράνει βασικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

August 20, 2022 308

Η ΟΛΜΕ σε έγγραφό της προς την ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα των συνδικαλιστικών αδειών των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρει: "Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, στη διάρκεια περίπου 40 ετών, που η πολιτική ηγεσία προχωρά στις διαδικασίες για τη χορήγηση απαλλαγών από τα διδακτικά καθήκοντα στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, επικαλούμενη το άρθρο του νόμου που αναφέρεται στα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για μία πολιτική επιλογή που πλήττει ευθέως τη συνδικαλιστική ελευθερία και στόχο έχει να δυσχεράνει βασικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Ζητάμε την παρέμβασή σας στην κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων που επιχειρείται να τεθούν στη συνδικαλιστική δράση καθώς και τη νομική στήριξη της ΑΔΕΔΥ."

 Αναλυτικά το έγγραφο της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣ:

Την ΑΔΕΔΥ

Κύριοι,

Με το 101638/Ε3/18-8-2022 έγγραφό της προς συγκεκριμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ καλεί τους αντίστοιχους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στη χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών στα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με βάση το άρθρο 17 του νόμου 1264/82.

Στο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά στο άρθρο 18 του ίδιου νόμου που αναφέρεται στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ίσχυε αδιάλειπτα στη χορήγηση των συνδικαλιστικών αδειών.

Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, στη διάρκεια περίπου 40 ετών, που η πολιτική ηγεσία προχωρά στις διαδικασίες για τη χορήγηση απαλλαγών από τα διδακτικά καθήκοντα στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, επικαλούμενη το άρθρο του νόμου που αναφέρεται στα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μία πολιτική επιλογή που πλήττει ευθέως τη συνδικαλιστική ελευθερία και στόχο έχει να δυσχεράνει βασικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ζητάμε την παρέμβασή σας στην κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων που επιχειρείται να τεθούν στη συνδικαλιστική δράση καθώς και τη νομική στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

 

 

Από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search