• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία της άγριας επίθεσης των ΜΑΤ στην κυβερνητική φιέστα για την παιδεία

February 22, 2023 219

Καταγγελία της κρατικής αστυνομικής βία και καταστολής που δέχτηκαν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές το απόγευμα της Δευτέρας 20/2 στο Μέγαρο Μουσικής. 

Από δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά και της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καταγγελία

Όργιο καταστολής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών-φοιτητών

Καταγγέλλουμε την κρατική αστυνομική βία και καταστολή, που δέχτηκαν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές το απόγευμα της Δευτέρας 20/2 στο Μέγαρο Μουσικής. Είχε καλεστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία εκπαιδευτικών και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση καθώς την ίδια στιγμή πραγματοποιούνταν στο Μέγαρο Μουσικής εκδήλωσης της Κεραμέως με θέμα τον «απολογισμό του έργου της 4ετίας του ΥΠΑΙΘ». Σε ένα Σιδερόφραχτο και φυλαγμένο από δεκάδες ΜΑΤατζήδες Μέγαρο Μουσικής κυβέρνηση και Υπουργείο συζητούν την διάλυση των δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες κύκλωσαν από νωρίς τους συγκεντρωμένους και ενημέρωσαν ότι έχει εκδοθεί επιβολή περιορισμών στην συγκέντρωση με απόφαση της ελληνικής αστυνομίας. Δεν έδιναν άδεια ούτε για παραμονή των συγκεντρωμένων στο πεζοδρόμιο. Οι ίδιοι που μερικές μέρες πριν έλεγαν ότι η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής είναι συνταγματικό της δικαίωμα!

Έτσι ενώ οι συγκεντρωμένοι -στο πεζοδρόμιο στο Πάρκο Ελευθερίας- φώναζαν συνθήματα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει και επιτέθηκαν τρεις φορές με χημικά και γκλοπιές για να διώξουν τους συγκεντρωμένους μέχρι και από το πεζοδρόμιο!

Καταγγέλλουμε το χτύπημα της συγκέντρωσης αυτής! Άλλωστε η τρομοκρατία και η αστυνομική βία έχει αποτελέσει αναπόσπαστο συμπλήρωμα στην αντιδραστική πολιτική του ΥΠΑΙΘ αλλά και γενικότερα.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών κυβέρνηση και σύστημα προκειμένου να προωθήσουν τις πολιτικές τους βασίζονται για ακόμα μία φορά στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία. Για αυτό δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Συνεχίζουμε, δεν υποχωρούμε, μέχρι τη νίκη!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στην κυβερνητική φιέστα για την παιδεία

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Κοινός αγώνας για παιδεία, τέχνη, πολιτισμό, υγεία

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ καταγγέλλουμε την απρόκλητη και άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και γλομπς κατά των εκπαιδευτικών, φοιτητών, σπουδαστών και ανθρώπων της τέχνης που συνενώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής το απόγευμα της Δευτέρας 20/2, λίγο πριν την παράσταση Κεραμέως-Μητσοτάκη για το έργο τους στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Μετά την μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών στις 15 Φλεβάρη και τις μαζικότατες διαδηλώσεις, ενώ ο αγώνας των εργαζομένων και των σπουδαστών στον πολιτισμό συνεχίζεται αμείωτος, λίγο πριν την απεργία στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην αυξανόμενη λαϊκή οργή για την ακρίβεια, τη φτώχεια και την κοροϊδία, από την κρατική βία και καταστολή.

Οι υποκριτικές διακηρύξεις τους για στήριξη των εκπαιδευτικών και της παιδείας βρήκε την πραγματική της έκφραση στην απίστευτη επίδειξη καταστολής και αυταρχισμού κατά των εκπαιδευτικών και των ανθρώπων της τέχνης. Τους επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα καταστροφικά τους σχέδια, για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού.

Δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν. Τη νίκη θα φέρει ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας και η κοινή πάλη όλων των κλάδων.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης          Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search