• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανακοίνωση Φοιτητικής Πορείας ενάντια στην τηλε-εξεταστική – Κάλεσμα για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8-2 στα Προπύλαια

February 08, 2024 449

Δε θα μας λυγίσει η τρομοκρατία!

Ούτε βήμα πίσω!

Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Όχι στην τηλε-εξεταστική!

Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής, τις προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών που υπερασπίζονταν την απόφαση του συλλόγου τους. Η νέα αυτή αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στην ολοένα και μεγαλύτερη όξυνση της πολιτικής της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα. Είχαν προηγηθεί η δικαστική απόφαση για εισαγγελικές παρεμβάσεις στις κατειλημμένες σχολές, οι αστυνομικές επιθέσεις απέναντι στις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις, το σπάσιμο καταλήψεων σχολείων από την αστυνομία στην Κέρκυρα και την Αθήνα, ενώ τελευταία «σκηνή» στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης αποτέλεσε η εγκύκλιος για την πραγματοποίηση της εξεταστικής εξ αποστάσεως και ψηφιακά.

Όλη αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση βρίσκει συμμάχους στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που μονότονα λοιδορούν το φοιτητικό κίνημα και τον δίκαιο αγώνα μας, μιλώντας για «μειοψηφίες» και «παράνομες καταλήψεις». Στην πρόθυμη ΔΑΠ, που ανερυθρίαστα στέκεται υπέρ του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου (πριν καν αυτό κατατεθεί!), αναπαράγει τη σαθρή κυβερνητική προπαγάνδα μέσα στις σχολές και αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Στην ΠΑΣΠ, που διακηρυκτικά στέκεται -υποτίθεται- ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην πράξη όμως υπονομεύει και βρίσκεται απέναντι από τους αγώνες των φοιτητών, αφού το μόνο που προτείνει επί της ουσίας είναι «να ανοίξουν οι σχολές», παίζοντας αντικειμενικά το παιχνίδι της κυβέρνησης και της ΔΑΠ.

Στους συμμάχους της κυβέρνησης, έσπευσαν πρόσφατα να μπουν και πολλές πρυτανικές αρχές, εφαρμόζοντας την απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική απόφαση για τη διεξαγωγή τηλε-εξετάσεων. Η απόφαση αυτή, που επιχειρείται να εφαρμοστεί εντελώς αντιδημοκρατικά και καταπατώντας το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων (για πολλοστή φορά), αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του αυταρχισμού και της κρατικής τρομοκρατίας. Αφού δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, αφού η ΔΑΠ ηττήθηκε πανηγυρικά στη συντριπτική πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων, αφού δεν πέρασε η τρομοκρατία για τα «χαμένα εξάμηνα» και οι απειλές για τη «χαμένη εξεταστική», έφεραν την τηλε-εξεταστική, για να καθυποτάξουν το φοιτητικό κίνημα και να κλείσουν τους φοιτητές στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους, στην «ακαδημαϊκή κανονικότητα».

Η κυβερνητική πίεση για την εφαρμογή της ψηφιακής εξεταστικής είναι τέτοια που έχει οδηγήσει ακόμη και σε παραιτήσεις προέδρων τμημάτων, στη βάση της άρνησής τους να εφαρμόσουν τηλε-εξετάσεις. Η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) για «ανυπακοή» στην ηλεκτρονική εξεταστική αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη, αλλά χρειάζεται οι φοιτητικοί σύλλογοι να πάρουν μαζικά αποφάσεις καταδίκης των εξετάσεων αυτών και να διεκδικήσουν να πραγματοποιηθεί διά ζώσης επαναληπτική εξεταστική, όταν η κυβέρνηση αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό της έκτρωμα. Εκτός από μέσο καταστολής του αγώνα, η ηλεκτρονική εξεταστική αποκλείει χιλιάδες φοιτητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ συνιστά μία πλήρως αντιπαιδαγωγική διαδικασία, που καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

Εμείς, η Φοιτητική Πορεία, καλούμε τους φοιτητές να συνεχίσουμε ανυποχώρητα στον δρόμο του αγώνα. Κόντρα στις λογικές της διάσπασης των ΠΚΣ-ΕΑΑΚ, των ξεχωριστών «πλαισίων», των ξεχωριστών συντονιστικών, των ξεχωριστών πανό των ίδιων συλλόγων. Ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργούν συνθήματα όπως αυτά που προβάλλει η ΠΚΣ και η ΚΝΕ για τους «φοιτητές που έχουν ήδη νικήσει», για «την κυβέρνηση που έχει ήδη ηττηθεί» κ.ά. Κόντρα στη λογική ταύτισης κάθε φοιτητή που αγωνιά για την εξεταστική με τη ΔΑΠ και την «ανοιχτή σχολή», όπως προωθείται από τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της αναρχίας. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια! Να παλέψουμε μαζικά μέσα από τους συλλόγους μας ώστε να μην υπάρξει καμία αποδοχή της ηλεκτρονικής εξεταστικής, να απαιτήσουμε με τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεών μας να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τους ταξικούς φραγμούς, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια-δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει δωρεάν, να εργάζεται και να ζει με αξιοπρέπεια!

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια!

Όλοι στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 8/2, 12:00 στα Προπύλαια!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search