• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Θα βουλιάξει η Αθήνα» - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 8/2 - 12μμ Προπύλαια

February 08, 2024 689

Νέο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Το ραντεβού είναι για τις 12.00 στα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλευρό των φοιτητών, μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, κινηματικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις. Απεργία έχει κηρύξει την Πέμπτη η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού), προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών.

Στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. έχει αποφασίσει για σήμερα και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!».

Σε δελτίο Τύπου, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν  ότι «ο υπουργός (σ.σ. Πιερρακάκης) ετοιμάζεται να θέσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μίλησαν: ‘Απορρίπτεται! Να μην κατατεθεί!’ ας ακούσουν επιτέλους την πλειοψηφία! Το αγωνιστικό ποτάμι των φοιτητών που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο δυναμώνει και δεν γυρίζει πίσω! Στη συκοφαντία και την καταστολή της κυβέρνησης, στην πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης απαντάμε με ακόμα πιο αποφασιστικό αγώνα. Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί, μας πεισμώνει!»

Υπό κατάληψη όλα τα ιδρύματα της Αθήνας

Χιλιάδες φοιτητές αποφάσισαν καταλήψεις σε όλα τα πανεπιστήμια της Αθήνας και συμμετοχή στο μεγάλο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 12:00 στα Προπύλαια, και μετά την πορεία συντονισμό φοιτητικών συλλόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα.

Από αύριο οι φοιτητές πραγματοποιούν καταλήψεις σε όλα τα ιδρύματα της Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο δυναμώνει η συντονισμένη πανελλαδική δράση πάνω από 150 φοιτητικών συλλόγων. 

Ήδη με αποφάσεις συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την χώρα:

Από Αθήνα:

Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Γεωλογικού ΕΚΠΑ, Βιολογικού ΕΚΠΑ, Πληροφορικής ΕΚΠΑ, Ναυπηγών ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Χημικοί Μηχανικών ΕΜΠ, Παντείου, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ, Σχολή Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠαΔΑ, Σχολή Διοικητικών οικονομικών και κοινωνικών Επιστημών ΠαΔΑ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας ΠαΔΑ, Τούρκικων Σπουδών ΕΚΠΑ, Χημικού ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Φυσικού ΕΚΠΑ

Από Θεσσαλονίκη:

Χημικό, Φαρμακευτική, ΠΤΔΕ, ΦΠ, Αγγλικό, Φιλολογικό, Ψυχολογικό, ΜΜΕ, Αρχιτεκτονική, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Χωροταξία, Τοπογράφοι, Ιατρική, ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ, ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ, Γεωπονία, Κτηνιατρική, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Πληροφορική, Κινηματογράφου, ΤΕΦΑΑ, Γαλλικό, ΣΟΦΕΘ, Οδοντιατρική.

Από Πάτρα:

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Φυσικού, Μαθηματικο, ΤΕΠΕΚΕ, Θεατρικών Σπουδών, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Σχολής Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΟΦΕΠ.

Από Γιάννενα:

Οικονομικό, ΣΕΥΠ, Φιλοσοφία, Φιλολογία, ΠΤΔΕ, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Ιατρικής, μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής, Χημικό, Μαθηματικό, Φυσικό, ΜΕΥ, ΒΕΤ.

Από Ιόνιο:

Πληροφορικής, Τεχνών ήχου και εικόνας, Μουσικών σπουδών

Από Θεσσαλία:

Προσχολικής αγωγής Βόλου, Γλωσσικών σπουδών Βόλου, ΣΤΕΦ Λάρισας, Ζωικής Παραγωγής Λάρισας, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Από Δυτική Μακεδονία:

Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Κοζάνης, ΗΜΜΥ Κοζάνης, Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης, Χημικών Μηχανικών Κοζάνης, ΠΤΔΕ Φλώρινας, ΤΕΑΠΗ Φλώρινας

Από Στερεά Ελλάδα και Εύβοια:

Κινηματογράφου Εύβοιας, Φυσικοθεραπείας Λαμίας, ΔΙΓΕΣΕ Θήβας

Από την υπόλοιπη Πελοπόννησο:

Σχολή Διοίκησης και οικονομίας Καλαμάτας, Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας Καλαμάτας, Σχολή Επιστημών Υγείας Καλαμάτας, Ιστορικό Καλαμάτας, Φιλολογίας Καλαμάτας, Φυσικοθεραπεία Σπάρτης, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης, Ψηφιακών Συστημάτων Σπάρτης, Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Κορίνθου

Από Κρήτη:

Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, Φιλοσοφικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιατρικής, Βιολογικού, ΤΕΤΥ, Φυσικού, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικό, ΣΕΥ ΕΛΜΕΠΑ

Από ΔΠΘ:

Νομική Κομοτηνής, Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης, Πολυτεχνείο Ξάνθης, Φιλολογίας Κομοτηνής, Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης

Από ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Πληροφορικής, Λογιστικής, ΔΕΤ, Χημικού, Φυσικού

Από Αιγαίο:

Παιδαγωγικό Ρόδου, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Σάμου

Οκτώ σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια καλούν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε κοινή ανακοίνωσή τους 8 σύλλογοι καλούν τους καθηγητές να συμμετέχουν στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη και σε συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

«Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια που, παρά την πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ

1)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

3)ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΉΤΗΣ

4)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

5)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ

6)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

7)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΕΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΛΜΕΠΑ)

8)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ολμε

ΟΛΜΕ: Όλες και όλοι στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ δηλώνοντας στην στήριξή της στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα, με στόχο την εναντίωση στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, κήρυξε στάση εργασίας για τη συγκεκριμένη μέρα από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η ανακοίνωση

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.»

μαθητες

Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών

Η ανακοίνωση αφού καλεί στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12.00 στα Προπύλαια, καταλήγει:

«ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και η κυβέρνηση έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα και αρνούνται να αποδεχθούν ότι το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ (Ιδιωτικά ΑΕΙ) έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία μαθητών- φοιτητών, που κατά χιλιάδες και για πάνω από ένα μήνα αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση Ιδιωτικών ΑΕΙ.

Για αυτό και σήμερα, το Υπ. Παιδείας παρουσίασε το νομοσχέδιο αναλυτικά και δήλωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του.

Και αφού δεν έχει πιάσει η καταστολή και η τρομοκρατία, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια, όπως και η αστυνομία, οι απειλές και οι αποβολές στα σχολεία, τώρα αποφάσισαν, χωρίς ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, να προσπαθήσουν να μας ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ήρθε η ώρα για ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Αύριο, υποδεχόμαστε στην Αθήνα, 12:00 στα Προπύλαια τους χιλιάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα με πούλμαν, τρένα, καράβια και αεροπλάνα. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ!

Συνεχίζουμε στα σχολεία ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ με νέες καταλήψεις, αποχές, πορείες και διαμαρτυρίες με κάθε τρόπο.

Έχουμε δίκιο και το δίκιο θα νικήσει!

Υγ. Κύριε Υπουργέ, καταλαβαίνουμε πως δε θεωρείτε αρκετά ικανά τα απλά παιδιά των Δημοσίων Λυκείων για να σπουδάσουν. Όμως, δεν είμαστε και ηλίθιοι!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search