• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι - Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι

February 08, 2024 72

Ενσωματωμένη εικόνα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση που έχει ανοίξει στην εκπαίδευση και ανοίγει πολλαπλά μέτωπα. Θεωρεί ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για να προχωρήσει σε ένα καίριο και σημαντικό χτύπημα στην δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και στα δικαιώματά σε αυτή.

Ø Στους φοιτητές: ο Υπουργός ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ανακοίνωσε δηλαδή τις επιδιώξεις τους για το τέλος των δωρεάν σπουδών! Το επιβεβαιώνει η διάταξη για δίδακτρα στους ξένους φοιτητές στα ελληνόφωνα τμήματα! Άλλωστε η κουβέντα για τα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια έχει ανοίξει ήδη από διάφορους εκπροσώπους του συστήματος τις τελευταίες μέρες.

Ø Στους μαθητές: αφού 3 χρόνια τώρα τους πετσοκόβει τον δρόμο προς τις σπουδές με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τώρα θέλει να το αποτελειώσει. Με την πρόταση για Εθνικό Απολυτήριο δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις (με θέματα όλα από την Τράπεζα Θεμάτων) σε όλες τις τάξεις του λυκείου! Να αποθαρρυνθούν μαζικά τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών από την προοπτική όχι μόνο των σπουδών αλλά και του λυκείου! Κατευθείαν στην κατάρτιση και στην μαθητεία!

Ø Στους εκπαιδευτικούς: περικυκλώνει τον κλάδο με την ατομική αξιολόγηση. Επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους διευθυντές (φάση Α2 αξιολόγησης) για να κάνουν τη «βρώμική δουλειά» του μόνιμου και συνεχούς αξιολογητή ΟΛΩΝ μέσα στο σχολείο. Για αυτό διευρύνει την εφαρμογή της σε όλους τους συναδέλφους (μόνιμους, νεοδιόριστους).

Την ίδια στιγμή σέρνει στα δικαστήρια για ακόμα μια φορά την απεργία-αποχή (των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) από την ατομική αξιολόγηση θέλοντας να τη βγάλει παράνομη. Έτσι κλιμακώνεται και δένει το πλέγμα της τρομοκρατίας, των διώξεων, της τηλεκπαίδευσης, των τηλεξετάσεων και της καταστολής!

Φανερώνεται δηλαδή για ακόμα μια φορά ότι η επίθεση που αντιμετωπίζουμε δε θα αντιμετωπιστεί με επικλήσεις στη νομιμότητα! Το σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα του προκειμένου να την επιβάλει. Όσοι καθησύχαζαν όλο αυτό το διάστημα ότι είμαστε «νόμιμοι και καλυμμένοι» απέφευγαν επι της ουσίας να απαντήσουν στο τί αγώνας χρειάζεται να δοθεί! Στην εσωτερική αξιολόγηση κρύφτηκαν πίσω από τα «ενιαία κείμενα», να δούμε τώρα τί θα προτείνουν στον κλάδο για να συρθεί στην αξιολογική λογική.

Πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΗ απάντηση! Με απεργίες και διαδηλώσεις στους δρόμους! Οι φοιτητές και η νεολαία έχουν ανοίξει τον δρόμο. Η αγροτιά παλεύει για τα δίκια της. Πρέπει να ενωθούμε με όλα αυτά τα αγωνιζόμενα κομμάτια. Να στήσουμε από κοινού έναν μέτωπο για να μπλοκάρουμε την επίθεση. Να σπάσει ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης. Μόνο με μαζικές συνελεύσεις -όπως κάνουν οι φοιτητές- θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε να στηθεί αυτός ο αγώνας. Με επιτροπές και απεργιακά ταμεία, για να πάρει ζωντάνια και δύναμη. Στους δρόμους μπορούμε να τους νικήσουμε!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΚΑΤΑΛΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search